Sporturi

Florin Segărceanu a anunţat echipa României pentru semifinala cu Franţa din Fed Cup!

25.03.2019 | 15:10
Florin Segarceanu a anuntat echipa Romaniei pentru semifinala cu Franta din Fed Cup

Florin Segărceanu a anunţat echipa României pentru semifinala cu Franţa din Fed Cup. Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, a anunţat numele jucătoarelor pe care se va baza în cadrul semifinalei cu Franţa. Întâlnirea va avea loc la Rouen, pe 20 şi 21 aprilie. Suprafaţa pe care au ales-o francezii pentru a disputa partida cu România este zgura.

Echipa României de Fed Cup pentru semifinala cu Franţa a fost anunţată

Aşadar, Simona Halep (3 WTA simplu), Mihaela Buzărnescu (32 WTA simplu), Irina Begu (70 WTA simplu), Monica Niculescu (138 WTA simplu) şi Raluca Olaru (36 WTA dublu) vor merge în Franţa pentru a încerca să ducă echipa României mai departe, acolo unde nu a ajuns niciodată în istorie, în finala competiţiei. În ultimul act al Cupei Federaţiei, România ar putea da, dacă trece de Franţa, peste Australia sau Belarus.

Florin Segărceanu a făcut şi câteva pricizări după anunţarea echipei: Am promis că voi anunţa echipa care va juca împotriva Franţei după ce se va termina turneul de la Miami, dar din punctul meu de vedere lucrurile sunt deja clare şi am ţinut să fac anunţul acum, pentru a evita alte atacuri în presa de scandal la adresa acestei echipe”, a spus căpitanul nejucător.

Echipa de Fed Cup a României

Florin Segărceanu, încrezător pentru alegerea făcută

“Este clar pentru toţi cei care urmăresc tenisul, că aceasta este cea mai bună echipă a României în acest moment. Avem, la simplu, patru jucătoare capabile să joace la cel mai înalt nivel, o avem pe Simona în mare formă, Monica a demonstrat şi ea o revenire incredibilă, şi un caracter de luptătoare de care avem atâta nevoie. Apoi, sunt semne bune şi din partea Mihaelei şi a Irinei, care au demonstrat că pot juca bine, iar în aceste condiţii mai aveam nevoie de o a cincea jucătoare specializată pe dublu, pentru a putea, la nevoie, să avem o alternativă pentru cel de-al cincelea meci, care ar putea fi decisiv. Iar Raluca Olaru este, evident, cea mai în formă jucătoare de dublu pe care o puteam convoca, ea fiind, deja, calificată în sferturile de finală la Miami”, a mai spus el.

Tags: