Fotbal intern

Dunărea Călărași a transferat un jucător crescut de Arsenal! Alexa a adus și un campion în Liga 1 Betano

07.01.2019 | 22:08
Dunărea Călărași a transferat un jucător crescut de Arsenal Londra în încercarea de a se salva de la retrogradare

Echipa Dunărea Călărași a transferat un jucător crescut de Arsenal Londra în încercarea de a se salva de la retrogradare. Nou promovată pe prima scenă a fotbalului românesc în vară, formația pregătită de Dan Alexa a mai adus doi fotbaliști, dintre care unul a câștigat titlul în Liga 1 Betano.

Cei doi fotbaliști români care au ajuns în această iarnă la Dunărea Călărași sunt fundașul dreapta Ștefan Vlădoiu, în vârstă de 20 de ani, care ultima dată dusese împrumutat de U Craiova la FC Snagov, și fundașul central Cristian Sîrghi (31 de ani), campion cu Oțelul Galați, care până la finalul anului a jucat în Albania la echipa Flamurtari Vlore.

Dunărea Călărași l-a transferat pe Conor Henderson, jucător crescut de Arsenal

Însă, marea lovitură de imagine reușită de formația Dunărea Călărași este aducerea mijlocașului central Colin Henderson, în vârstă de 27 de ani, care și-a făcut junioratul la Arsenal Londra. Fotbalistul irlandez născut în Anglia a mai evoluat în cariera sa la formațiile Coventry City, Hull City, Stevenage, Crawley Town, Grimsby Town și Eastbourne Borough. În vara anului 2017 el s-a transferat în Bulgaria, la echipa Pirin Blagoevgrad, pentru care a jucat în sezonul trecut în liga secundă și marcat trei goluri în 20 de partide. Din vară, fostul internațional irlandez de tineret nu a mai avut echipă.

Conor Henderson la prezentarea oficială la Pirin Blagoevgrad
Conor Henderson la prezentarea oficială la Pirin Blagoevgrad

În această iarnă, Dunărea Călărași i-a mai transferat pe portarul Nicolae Calancea, mijlocașii Daniel Benzar și Pele, și pe fundașul Constantin Nica. La capitolul plecări, călărășenii au reziliat înțelegerile cu Nicolae Carnat, Baudoin Kanda, Cristian Pușcaș, Bogdan Șandru, Wallace Alves da Silva, Alin Babei, Gaetan Mezu și Aitor Monroy.

După disputarea a 21 de etape, Dunărea Călărași ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 1 Betano, care duce la barajul pentru menținere/promovare. Obiectivul formației pregătite de Dan Alexa este salvarea de la retrogradare.