ADVERTISEMENT
News

După americani, China a fost dată în judecată și de britanici! Se cer zeci de trilioane de dolari despăgubiri

Autor: Flaviu Popa | 18.04.2020 | 21:15
După americani, China a fost dată în judecată și de britanici! Se cer zeci de trilioane de dolari despăgubiri
Chinezii, dați în judecată de americani și britanici. Foto: Hepta

China primește lovitură după lovitură în scandalul COVID-19, în care este acuzată de țările occidentale că ar fi principala cauză pentru declanșarea pandemiei de coronavirus la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Britanicii cer 6 trilioane de dolari despăgubiri

De această dată, un think tank conservator din Marea Britanie a dat în judecată guvernul chinez pentru a obține daune de 6 trilioane de dolari.

Conform Gândul, chinezii ar urma să despăgubească „omenirea” pentru că ar fi încălcat prevederile internaționale de siguranță determinat de pandemia de holeră din 1851.

Harry Jackson Society le reproșează chinezilor că au ascuns informații prețioase referitoare la virus și că au permis unui număr de aproximativ 5 milioane de oameni să părăsească zona Wuhan în plină epidemie de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Banii ar urma să fie împărțiți între Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și SUA.

Rusia, avocatul Chinei

Rușii au răbufnit la auzul veștilor că vecinii chinezi sunt acționați în judecată. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a catalogat drept „inacceptabile” astfel de cereri. „Mi se ridică părul în cap când aud aşa ceva”, declarat oficialul rus.

Nu doar britanicii visează la banii chinezilor, ci și americanii. Avocatul american Larry Klayman și grupul de avocatură Freedom Watch a intenat un proces împotriva guvernului chinez, armatei din China, institutului de virusologie Wuhan, directorului institutului Shi Zhengli și generalului Chen Wei, solicitând solicitări de 20 de trilioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Desigur, multă lume consideră ridicol demersul, însă americanii și britanicii speră să pună mâna pe banii chinezilor.

Între timp, specialiștii insistă asupra faptului că virusul nu a fost inventat într-un laborator de către chinezi, însă teoriile conspiraționiste prind teren în rândul populației.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT