News

Spitalul din Wuhan este gata. Primii pacienţi cu coronavirus au fost deja internaţi. Cum arată unitatea medicală construită în 10 zile VIDEO

03.02.2020 | 10:38
Spitalul din Wuhan este gata Primii pacienti cu coronavirus au fost deja internati Cum arata unitatea medicala construita in 10 zile VIDEO
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus pare să fi scăpat de sub control în China. Astfel, peste 17.400 de cazuri au fost depistate în țara cu cea mai mare populație din lume, iar 362 de persoane au murit după infecția suferită din pricina acestei boli.

Chinezii au hotărât să construiască două spitale pentru coronavirus

În fața panicii generale create de această epidemie, autoritățile comuniste au luat măsuri draconice pentru a stopa boala. Astfel, peste 15 orașe, cu o populație totală de 45 de milioane de locuitori,  au intrat în carantină din pricina virusului. Nimeni nu mai are voie să părăsească orașele închise, iar informațiile care au apărut din zonă sunt din ce în ce mai negre.

ADVERTISEMENT

Fiind puși în fața acestei situații dificile, autoritățile comuniste de la Beijing au hotărât să construiască două spitale tocmai în Wuhan, epicentrul epidemiei cu coronavirus.

ZIUA 10

Spitalul din Leishenshan, primul construit în Wuhan, este gata. Este construit pe o suprafață de 60.000 de metri pătrați, peste 7.000 de muncitori participând la lucrările care au durat numai zece zile. Clădirea are un sistem de ventilație special, numeroase saloane pentru izolare și 30 de saloane de terapie intensivă (vezi AICI POZE din interior).

ADVERTISEMENT

Primii pacienţi infectați cu coronavirus au fost deja internaţi luni. Peste 1.400 de doctori, asistente și personal auxiliar au fost trimişi pentru a îngriji pacienții la spitalul din Wuhan. Medicii pot comunica prin intermediul unui sistem video cu experți de la spitalul central al armatei chineze, cu sediul la Beijing.

În acelaşi timp, continuă lucrările la cel de-al doilea spital, cel din Leishenshan, care urmează să fie gata miercuri.

ADVERTISEMENT

ZIUA 9

Lupta împotriva coronaviruslui continuă în China. Se lucrează fără pauză, în acest moment fiind 24 de ore din 24 muncitori pe șantier. Echipele se odihnesc pe rând în câteva barăci amenajate lângă șantierul care trebuie să genereze cele două spitale.

Unitatea medicală din Huoshenshan trebuie să fie gata până la finalul zilei de luni. Rămâne de văzut dacă se vor încadra în acest timp. Deocamdată, din imagini, spitalul pare undeva la 85 la sută, drumul spre finalizare fiind însă destul de lung.

ADVERTISEMENT

În ce privește spitalul din Leishenshan, unul mult mai mare și cu data de predare miercuri, acesta se află încă în faza de turnare a fundației. Se lucrează pe părți la el, aripa de est fiind gata, acolo macaralele așezând deja unitățile modulare.

ZIUA 8

Nu mai puțin de 1500 de oameni se află în acest moment pe șantier. Aceștia lucrează atât în timpul zilei, cât și pe tură de noapte pentru a termina proiectul. De remarcat că spitalul Houshenshan este în proporție de 85 la sută finalizat. Macaralele au îmbinat cele două module (etaje).

În partea de est a unităţii medicale, muncitorii au început deja să lucreze în interior, în timp ce aripa de vest pare a fi puțin rămasă în urmă, aici fiind concentrați mai toți oamenii. Totodată și macaralele au fost mutate în această parte a spitalului

În ce privește spitalul Leishenshan după ce s-a turnat fundația s-a trecut la montarea modulelor. Peste noapte acestea au fost amplasate și se lucrează acum de zor la îmbinarea lor. Între timp și-au făcut apariția și aici macaralele.

ZIUA 7

Într-un combinație de propagandă, dar și de utilitate în combaterea epidemiei, China a anunțat că în decurs de zece zile va termina două spitale în Wuhan, unul mai mare, cu o capacitate de 2.000-2.500 de paturi, iar celălalt cu o capacitate de 700-1.000 de paturi.

Cel mai mic, spitalul Houshenshan, va fi construit pe o suprafață de 25.000 de metri pătrați și va fi gata până lunea viitoare, în timp ce spitalul Leishenshan, care este mai mare, va fi construit până miercurea viitoare. Trebuie menționat că spitalele sunt construite din prefabricate și unități modulare.

Pe şantierele celor două spitale au fost instalate camere, astfel încât oamenii să poată urmări în timp real construcţia unităţilor medicale.

Spitalul Houshenshan pare să fie aproape gata. Lucrările la parter și la primul etaj sunt finalizate. În acelaşi timp, la spitalul Leishenshan a început montarea primelor module sanitare.

ZIUA 6

În ziua a șasea, spitalul Houshenshan are deja modulele montate pe două etaje, iar muncitorii lucrează la îmbinarea lor cu ajutorul macaralelor. În acelaşi timp, spitalul Leishenshan are fundaţia turnată.

Între timp, peste 6000 de medici din întreaga țară s-au mobilizat și se îndreaptă spre Wuhan pentru a ajuta la tratarea pacienţilor care urmează să fie aduşi în noile spitale.

ZIUA 5

Deși nu au trecut decât cinci zile, se poate observa cum planul chinezilor prinde contur. Zeci de excavatoare și de buldozere pot fi văzute cum acționează în zonă, în timp ce pe șoselele din apropiere așteaptă alte zeci de camioane, pentru a încărca pământul scos.  Pe anumite porțiuni au fost turnate fundații și deja montate primele module sanitare.

Epidemia de coronavirus a făcut deja înconjurul lumii

Epidemia cauzată de pneumonia chineză a făcut deja înconjurul lumii. Potrivit unei hărți interactive care se actualizează în timp real, cazurile de coronavirus au ajuns deja în Thailanda, Hong Kong, Taiwan, Japonia, Singapore, Australia, SUA sau Franța.

Și în România s-au înregistrat mai multe cazuri de cetățeni care au fost recent în China și care au prezentat simptome de coronavirus. Din fericire, temerile acestora au fost infirmate de către medici, ultimul caz fiind înregistrat la Cluj-Napoca.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o atenţionare de călătorie pentru China. Astfel, cetățenii români sunt sfătuiți să evite deplasarea în provincia Hubei, acolo unde are loc focarul de infecție al coronavirusului.

ADVERTISEMENT