Sporturi

După ce l-a eliminat pe Roger Federer, Stefanos Tsitsipas a trecut și de Roberto Bautista! Îl așteaptă pe Nadal în semifinale

22.01.2019 | 09:15
Dupa ce la eliminat pe Roger Federer Stefanos Tsitsipas a trecut si de Roberto Bautista Il asteapta pe Nadal in semifinale
ADVERTISEMENT

După ce l-a eliminat pe elvețianul Roger Federer în optimi de finală, grecul Stefanos Tsitsipas a trecut în sferturi de finală la Australian Open 2019 și de spaniolul Roberto Bautista. Jucătorul în vârstă de 20 de ani s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam și este marea revelație a acestui început de sezon.

Stefanos Tsitsipas, cap de serie numărul 14 și locul 15 ATP, l-a învins în patru seturi pe spaniolul Roberto Bautista, favorit 22 și poziția 24 în ierarhia mondială, scor 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (7/2). Partida de pe Rod Laver Arena s-a încheiat după trei ore și 15 minute.

ADVERTISEMENT
Stefanos Tsitsipas sărbătorește victoria din meciul cu Roberto Bautista
Stefanos Tsitsipas sărbătorește victoria din meciul cu Roberto Bautista

După Roger Federer și Roberto Bautista, Stefanos Tsitsipas ar putea da de Rafael Nadal

Astfel, aventura tânărului grec la Australian Open 2019 contirnuă. După ce a trecut pe rând de italianul Matteo Berrettini, sârbul Viktor Troicki, georgianul Nikoloz Basilașvili, elvețianul Roger Federer și spaniolul Roberto Bautista, Stefanos Tsitsipas îl așteaptă în semifinale pe al doilea favorit al competiției, Rafael Nadal. Spaniolul îl va întâlni în sferturile de finală pe americanul Frances Tiafoe, locul 39 ATP.

În sferturile de finală de pe cealaltă parte de tablou se vor întâlni sârbul Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, și japonezul Kei Nishikori, al optulea favorit al competiției, iar canadianul Milos Raonic, cap de serie numărul 16, va da piept cu francezul Lucas Pouille, favorit 28.

ADVERTISEMENT

La finalul întâlnirii cu Roger Federer, Stefanos Tsitsipas a avut numai cuvinte de laudă la adresa elvețianului pe care l-a numit o legendă a acestui sport și pe care îl idolatrizează de mic copil. Grecul are o poveste de viață extraordinară, el fiind salavat de la moarte de tatăl său în urmă cu câțiva ani. El provine dintr-o familie de sportivi, bunicul său fiind campion olimpic cu echipa de fotbal a URSS-ului și fost antrenor la Spartak Moscova, mama sa fiind fostă jucătoare de tenis, iar tatăl său fiind antrenor de tenis.