Fotbal intern

Dusan Uhrin, interviu pentru FANATIK: “Gigi Becali trebuie respectat pentru ce face la FCSB!” + “Vreau 5 jucători la Dinamo” EXCLUSIV

16.01.2020 | 16:24
Dusan Uhrin interviu pentru FANATIK Gigi Becali trebuie respectat pentru ce face la FCSB  Vreau 5 jucatori la Dinamo EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Dusan Uhrin a acceptat să ofere un interviU pentru FANATIK în care a vorbit sincer și pe larg despre toate problemele de la echipa din Ștefan cel Mare care au măcinat formația sa în ultima perioadă.

Antrenorul a explicat care este relația sa cu Ionuț Negoiță și a explicat de ce nu i se pare dificil să lucrezi la FCSB, antrenorul fiind puțin frustrat că din cauza banilor nu poate să aducă jucătorii pe care și-i dorește. Cel mai recent caz este Fatai, care a fost în negocieri cu Dinamo, dar a ales Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

”Vreau 5 jucători printre care un număr 10 și un număr 8”

-Cum este această perioadă de pregătire pentru dumneavoastră?

Este o perioadă normală, am lucrat și la Săftica aproape zi de zi 3 antrenamente. Acum avem doar două. Am început de la început antrenamentele tactice specifice, pentru că nu avem timp pentru a face multe antrenamente fizice, dar încercăm.

Am schimbat echipa, pentru că Nistor a plecat, Ciobi a plecat. Ne uităm după câțiva jucători, avem nevoie de cinci jucători, pe anumite poziții. Avem nevoie de un număr 10 și de un număr 8. Îl avem pe Fabbrini, însă dacă i se întâmplă ceva, nu avem înlocuitor.

ADVERTISEMENT

Trebuie să decid în următoarele zile în ce sistem vom juca. E dificil de spus acum, am văzut jucătorii, am văzut cum aleargă, cum se pregătesc. Trebuie să fac cel mai bun 11 și să trimit pe teren cei mai în formă jucători.

”Valentin Lazăr e primul care va semna”

-Va veni Valentin Lazăr?

Este la controlul medical și va semna. L-am văzut, am discutat cu el acum 14 zile. Avem nevoie de o extremă, e un jucător bun.

ADVERTISEMENT

-Regretați că ați venit la Dinamo având în vedere că a fost o perioadă grea?

Nu a fost cea mai grea perioadă, ESTE cea mai grea! Nu regret. Dar trebuie să trecem de ea, ca să dăm maximum pentru a juca mai bine ca înainte. E dificil, pentru că Nistor ne-a ajutat mult în multe jocuri. Dar soluții există. Nistor nu mai este și trebuie să găsim altă soluție pentru a juca chiar mai bine.

-De ce ați ales să rămâneți la Dinamo? Știm că ați avut oferte în această iarnă.

Pentru că este un club mare și îmi place fotbalul românesc și fiecare țintă pentru mine este să dau maximum, pentru a fi mai bun. Vreau să ajut acestă echipă și n-am vrut s-o las la greu. Obiectivul este Cupa României. Va fi dificil, pentru că au rămas echipe foarte bune, cele de pe primele 6 locuri din clasament. În plus, vreau să câștigăm toate meciurile de campionat și vom vedea ce va fi.

ADVERTISEMENT

”Sunt atât de multe probleme la Dinamo încât nu aveam cum să mi le imaginez. Jucătorii sunt afectați”

-V-ați fi așteptat să găsiți la Dinamo atâtea probleme?

Nu, nu. Nu m-am așteptat la asta. Sunt atât de multe probleme încât nu aveam cum să mi le imaginez. Sunt antrenor și vreau să fac totul cât mai bine pentru echipă, pentru jucători. Până acum că am lucrat mult pentru asta.

-Problemele cu banii afectează jucătorii?

Da, îi afectează, pentru că toți au familii. Sper că va fi mai bine, pentru că este foarte greu pentru unii jucători, nu au salarii așa mari îmi doresc din tot sufletul să se rezolve cât mai repede aceste probleme.

-Jucătorii mi-au zis că ați vorbit cu Negoiță despre aceste probleme. Ce v-a zis?

Mi-a spus că va rezolva totul și vom vedea ce va fi. Eu trebuie să lucrez cu oameni mulțumiți. Pentru mine, este foarte dificil să pun presiune pe cineva care are probleme în viață. În viață contează și banii. Ei joacă fotbal, le place, dar sunt profesioniști și joacă pentru bani. Vor să câștige pentru familiile lor.

”Negoiță mi-a spus că problemele cu banii au început vara trecută și mi-a promis că rezolvă totul”

-Cum e patronul Negoiță?

M-am întâlnit cu el de 3 ori, a fost politicos cu mine. Nu pot să spun prea multe pentru că nu știu. L-am ascultat. Mi-a spus că problemele cu banii au început vara trecută, înainte totul a fost bine. Acum Negoiță vrea să rezolve totul. Nu știu ce va fi. E un om normal, un om de afaceri foarte bun, l-am văzut că lucrează mult.

-Credeți că va vinde Dinamo?

Am auzit despre acest lucru, unii ziariști din Cehia mi-au transmis ceva. Nu știu cum va fi, nu pot spune mai multe.

-Ați învățat românește? La antrenamente vorbiți mult în limba română.

Nu, pentru că nu am timp. Lucrez până seara, apoi mă duc direct să dorm.

-Credeți că echipa e pregătită pentru ceva important?

Nu știu, pentru că trebuie să găsim acea calitate, depinde doar de fotbaliști. Jucătorii tineri au posibilitatea de a crește.

Ciobotariu nu ar fi plecat la CFR dacă nu l-aș fi folosit fundaș dreapta. CFR e o echipă mare, joacă în Europa League, e un pas înainte pentru Ciobi. Nu sunt fericit că a fost vândut, pentru că era important pentru mine. A avut doar două meciuri mai proaste, dar este un fundaș dreapta foarte bun.

Mai mult, când eram la Timișoara, îl aveam pe Luchin. A jucat prima dată fundaș dreapta, apoi fundaș central. E un jucător bun.

”Mă voi baza pe Mamoutou”

-Îi veți da mai multe șanse lui Mamoutou N’Diaye?

Depinde de el. L-am luat în cantonament pentru că o să mă bazez pe el, pentru că avem probleme în primul meci cu postul de număr 6, nu pot găsi acum un număr 6 bun. Poate îl găsesc, dar apoi vin discuțiile despre bani și e dificil pentru mine să zic mai multe, pentru că nu pot eu rezolva problemele cu banii.

-Cine va fi căpitan? Sorescu, Ioan Filip sau Puljic?

Unul dintre ei va fi căpitan. Ioan Filip primul și Puljic al doilea. Dar în primul meci… vom vedea.

-Care este situația lui Montini?

Nu știu. A avut ceva oferte, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

”Montini trebuie să facă mai multe dacă vrea să mai joace. El a zis că vrea să plece”

-Are șanse să joace, dacă va rămâne?

Toată lumea are șanse să joace. Dar Montini nu a făcut niciun antrenament de forță, nicio alergare, nimic. Nu știu când va fi pregătit. Trebuie să vorbesc cu el, pentru că vrea să plece.

Acum spune că vrea să rămână, dar înainte a zis că vrea să plece. Trebuie să facă mai multe pentru a juca. Până acum, nu s-a antrenat cu echipa și toată lumea trebuie să facă pregătirea. Când nu faci pregătire, nu poți juca în echipa mea.

Mi-am amintit de Puljic, e normal să începi bine, dar fără pregătire pierzi din forțe. Am discutat și cu Puljic despre asta, știe, e profesionist și a tras de el. Am discutat despre asta și sper că va fi pregătit pentru meciuri. Toți au avut antrenamente individuale în aceste 14 zile cât au fost în vacanță și le-au făcut.

”Suntem în zona retrogradării și  periculos. Dar nu mi-e frică”

-Vă e frică de retrogradare?

Suntem în zonă. Și e periculos. Nu vreau să vorbesc despre ce mi-e frică. Nu mi-e frică, trebuie să fac maximum pentru acum și pentru anul viitor, dacă voi rămâne, pentru că totul depinde de Dinamo.

-Care este cel mai complet jucător din Liga 1?

Nu vă pot spune, pentru că FCSB are jucători buni, Astra are jucători buni, acum l-au luat pe Fatai. L-aș fi vrut și eu. Nu i-am putut oferi salariul cerut de el. Multe echipe au în primul 11 cel puțin 1, 2 jucători foarte buni. Dar nu vreau să mă plâng.

”De ce să nu lucrez în condițiile de la FCSB? Au condiții foarte bune. Gigi Becali trebuie respectat, ăla e stilul lui, dar investește mulți bani”

-Ce credeți despre Gigi Becali? Ați putea lucra în condițiile de la FCSB?

De ce nu? Au condiții foarte bune.

-Știți la ce mă refer…

Nu vreau să vorbesc despre patron, pentru că investește mulți bani. Cei care investesc bani trebuie respectați, am o mare considerație pentru toți acești oameni care bagă bani în fotbal. Își pun mulți bani în joc și nu-i mai recuperează.

-Dar știți că intervine în echipă…

Nu vreau să vorbesc despre asta. Are stilul lui. Ceea ce știu este că atunci când am fost prima dată în România, în 2007, era la fel. Se certa des cu Marian Iancu. Pentru mine era foarte simpatic, pentru că l-am văzut pentru prima oară. În fotbalul românesc, aceste lucruri aduc spectatori.

”Mi-ar plăcea să-l vizitez pe Marian Iancu, dar ai nevoie de permisie”

-Ați mai vorbit cu Marian Iancu? A avut multe probleme.

Nu, nu. Dacă aș vrea să merg la închisoare, să-l vizitez, aș avea nevoie de permis. Nu e ușor.

-Dar ați vrea să vorbiți cu el?

Mi-ar plăcea să discut cu el, pentru că a fost o perioadă frumoasă, a investit bani mulți. OK, are mari probleme, dar uneori se întâmplă. Nu știu de ce e la închisoare, a făcut ceva contra statului. Cu mine a fost corect. Nu neapărat în ultima perioadă. Dar a fost corect, mi-a dat tot ce am cerut.

-Este cea mai urâtă perioadă din carieră?

Nu, am avut și alte perioade rele. Am antrenat multe echipe cu probleme asemănătoare.

”Ceea ce e clar e că nu pot economisi bani la Dinamo. Dar nu mi-a trecut prin cap să plec”

-Este adevărat că ați cheltuit mulți bani din propriul buzunar decât ați primit de la Dinamo în această perioadă?

Cine ți-a spus asta? (n.r. râde) Personal, nu cheltuiesc bani mulți. Ceea ce pot să-ți spun este nu pot economisi bani aici.

-Ați avut intenția să plecați de la Dinamo?

Nu, nu, nu mi-a trecut prin cap. M-am concentrat pe ce am de făcut. Este foarte important pentru mine că oamenii din jurul meu cred în mine, că fac ce știu mai bine.

-Ați vorbit cu Nistor după ce a plecat?

Nu, nu. Nu am vorbit.

”Nu am putut dormi azi-noapte după eșec și după plecarea lui Ciobotariu”

-Este important că fanii vă susțin și unii vă preferă chiar și în fața lui Rednic?

Nu știam asta. Vă spun că nu am citit niciun ziar, niciun articol, doar unii prieteni mi-au mai trimis ceva. Am citit doar începutul. Am timp, dar nu vreau să-mi stric liniștea mentală. Aseară, după meciul cu Dresda, nu am fost bucuros că am pierdut cu 1-0.

Nu am putut dormi, a venit și plecarea lui Ciobotariu. Sunt probleme la echipă, nu pot să citesc tot. Mă bucur că fanii cred în mine. Știu că fanii dau bani pentru echipă în programul DDB, e foarte frumos din partea lor că încearcă să ne ajute.

-Aveți un mesaj pentru fani?

Am un respect mare pentru ei, pentru că ei ajută echipa. Este o perioadă dificilă, eu înțeleg asta, dar unii dintre ei nu înțeleg. Le transmit să fie calmi, să ne sprijine. La ultimul meci nu au fost prea mulți pe stadion, 1000 de oameni. Să joci cu atât de puțini oameni pe stadion este plictisitor.

ADVERTISEMENT
Tags: