Fotbal international

EURO 2016. “11”-le ideal al absenţilor

EURO 2016. A mai rămas fix o lună pînă la fluierul de start al primului meci de la Euro 2016. Pe 10 iunie, România va juca la Paris împotriva Franţei într-una dintre cele mai importante...
10.05.2016 | 12:05
EURO 2016 11le ideal al absentilor

EURO 2016. A mai rămas fix o lună pînă la fluierul de start al primului meci de la Euro 2016. Pe 10 iunie, România va juca la Paris împotriva Franţei într-una dintre cele mai importante confruntări din istoria naţionalei tricolore. Toate cele 51 de meciuri pot fi urmărite la noi în ţară doar pe Dolcesport.

Pregătirile sînt pe ultima sută de metri, iar francezii promit un spectacol electrizant, atît pe teren, cît şi în afara lui. Tot acest show va fi adus de Telekom TV în casele românilor.

EURO 2016. Din păcate, ca la orice turneu final, sînt cîteva absenţe notabile în rîndul jucătorilor. Accidentări, suspendări sau alte scandaluri au împiedicat multe vedete să participe de la spectacolul suprem al fotbalului european.

Fără Benzema

EURO 2016. Karim Benzema e unul dintre principalii atacanţi din Europa. Vîrful lui Real Madrid poate aduce al 11-lea trofeu al Ligii Campionilor pentru “galactici”, însă nu va participa la Euro 2016.

Benzema rămîne suspendat de Federaţia Franceză în urma implicării în scandalul de şantaj sexual asupra lui Mathieu Valbuena. Francezii au variante de 5 stele în atac, Antoine Griezmann, Olivier Giroud sau Lacazette fiind jucători care îl pot înlocui pe Karim.

11-le “ideal” al absenţilor

EURO 2016. Alături de Benzema, pe lista tristă a absenţelor de la Euro 2016 îi notăm pe Verratti, Marchisio, Draxler sau Gundogan, vedete în echipe de top ale continentului.

Jack Butland (portar) – Goalkeeper-ul lui Stoke City, unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului de Premier League, s-a accidentat la gleznă şi ratează turneul final. Butland era văzut ca o concurenţă serioasă pentru Hart în poarta naţionalei Angliei.

Fabio Coentrao (fundaş) – Portughezul împrumutat de Real Madrid la AS Monaco s-a accidentat la începutul lunii aprilie, suferind o ruptură musculară.

Kurt Zouma (fundaş) – Francezul de la Chelsea a suferit o ruptură a ligamentelor genunchiului încă din luna februarie. Nu s-a recuperat de atunci şi va vedea turneul final din faţa televizorului.

Vincent Kompany (fundaş) – Căpitanul Belgiei s-a accidentat la gambă în meciul retur al semifinalei de Ligă împotriva lui Real Madrid şi a anunţat pe pagina de facebook că nu va participa la turneul final. Totuşi, Kompany a scris că va fi în Franţa şi îi va încuraja din tribune pe “diavoli”

Doar la Dolce Sport pot fi urmărite toate cele 51 de meciuri ale UEFA Euro 2016

Mamadou Sakho (fundaş) – Gazdele franceze sînt lovite din plin de absenţe, noroc că au de unde alege. Sakho a fost suspendat 30 de zile pentru dopaj de UEFA, iar Federaţia a anunţat că va renunţa la serviciile fundaşului lui Liverpool pentru Euro.

Alex Oxlade-Chamberlain (mijlocaş) – Jucătorul lui Arsenal va lipsi între 6 şi 8 săptămâni din cauza unei accidentări, iar anunţul absenţei sale de la turneul final a fost făcut de Wenger.

Marco Verratti (mijlocaş) – Italianul are o pubalgie. Toată lumea spera să poată reveni pentru turneul final, însă starea i s-a înrăutăţit şi şansele ca mijlocaşul să joace pentru Italia în această vară sînt nule.

Claudio Marchisio (mijlocaş) – A doua mare absenţă a azzurrilor. A suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate şi a fost operat la finalul lunii aprilie.

Ilkay Gundogan (mijlocaş) – Germanul s-a accidentat la genunchi, dislocîndu-şi rotula la un antrenament. A fost declarat deja indisponibil pentru Franţa.

Julian Draxler (mijlocaş ofensiv) – Jucătorul lui Wolfsburg s-a accidentat în returul cu Real Madrid din sferturile Ligii şi are şanse minime să revină pentru Euro.

Karim Benzema (atacant) – Vîrful de lance al “cocoşilor” lipseşte din cauza implicării în scandalul sexual în care victimă a fost coechipierul său Mathieu Valbuena.

Butland – Coentrao, Kompany, Sakho, Zouma – Oxlade-Chamberlain, Marchisio, Verratti, Gundogan – Benzema, Draxler.

51 de meciuri vor avea loc la Euro 2016, pe care veţi putea să le urmăriţi doar la Dolce Sport