Fotbal intern

Edi Iordănescu s-a înţeles cu Gaz Metan Mediaş! Când va fi prezentat şi pe ce perioadă semnează

05.01.2019 | 11:00
Edi Iordanescu sa inteles cu Gaz Metan Medias Cand va fi prezentat si pe ce perioada semneaza

FANATIK a anunțat încă din 30 decembrie 2018 că Edi Iordănescu va fi antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș. Tehnicianul și-a dat acordul și va semna cu gruparea ardeleană, după ce a refuzat ofertele venite la echipe din Polonia și Grecia.


UPDATE, 5 ianuarie, ora 11.00. Edi Iordănescu şi oficialii de la Gaz Metan au ajuns la un acord pentru un contract valabil un sezon şi jumătate, iar antrenorul o să fie prezentat oficial luni, 7 ianuarie, ora 11.00.v


UPDATE, 4 ianuarie, ora 15:20. Edi Iordănescu a avut întâlnirea finală cu cei de la Gaz Metan Mediaş. Înţelegerea va fi semnată luni, 7 ianuarie. Deşi iniţial era vorba să semneze în cursul zilei de vineri, Edi va semna contractul luni, când, probabil, va fi prezentat ca antrenor al formaţiei din Mediaş.

Ioan Mărginean, preşedintele clubului, a declarat că Edi Iordănescu va fi manager general la club: “Ne-am înţeles, am avut mai multe întâlniri. El este un băiat foarte serios, astăzi ne-a dat un răspuns final. Vom face un contract pe un an şi jumătate, el va fi manager general. Va răspunde de tot ce ţine prima echipă, a doua echipă şi centrul de copii şi juniori! El va putea veni cu propuneri în Consiliul de Administraţie” 


Gaz Metan i-a făcut o ofertă uriașă pentru a prelua banca tehnică: un salariu care se ridică la nivelul echipelor de top din prima ligă, bonusuri consistente și libertatea de a forma lotul de jucători după bunul plac. Edi Iordănescu va putea să își gândească singur planul de transferuri în această iarnă și va decide de ce jucători are nevoie pentru a întări lotul. În plus, Iordănescu a primit asigurări din partea ardelenilor că echipa va ieși din insolvență, iar bugetul va crește considerabil din sezonul viitor, când obiectivul va fi cel puțin accederea în play-off.

Edi Iordănescu semnează cu Gaz Metan Mediaș

Edi Iordănescu a surprins pe toată lumea în momentul în care a decis să semneze cu Gaz Metan. Tehnicianul mai avea oferte de la echipe din Polonia și Grecia, însă a vrut să continue aventura în Liga 1 Betano, dar nu la Dinamo și nici la FCSB. Iordănescu i-a întors spatele lui Dinamo din cauza situației dificile în care clubul din Ștefan cel Mare se află, iar lui Gigi Becali i-a mai spus “pas” și în trecut.

“La Mediaș mi s-a propus o variantă nu doar de antrenor, ci de manager general, în care să îmi asum gestionarea clubului în tot ceea ce înseamnă din punct de vedere tehnic, selecţie şi restul sarcinilor care ţin propriu zis de antrenor. Sunt discuţii, probabil pe viitor e un club care poate să se reechilibreze total. Adică să facă şi pasul către ieşirea din insolvenţă şi chiar să reuşească să construiască un buget pentru viitor, pentru a-şi propune nişte obiective mai îndrăzneţe”, a declarat Edi Iordănescu.