Editoriale

Editorial Horia Ivanovici: “FCSB – şefa Craiovei, Donkor rimează cu…parior, Mihăilă şi Florinel salvează ce a mai rămas din Liga 1”

06.05.2019 | 00:52
Editorial Horia Ivanovici FCSB  sefa Craiovei Donkor rimeaza cuparior Mihaila si Florinel salveaza ce a mai ramas din Liga 1

La cald, repede, după încă un Craiova – FCSB peste media campionatului. O primă repriză cu fotbal şampanizat, o a doua parte care ne-a cam trimis la culcare după onestul obicei al lui Gino, Moş Ene de la Ligă 🙂

Editorial Horia Ivanovici, după Universitatea Craiova – FCSB 0-2

Craiova a pierdut orice şansă la titlu – dacă a avut vreodată una! – odată cu accidentarea bosniacului Koljic. S-a rupt Koljic, s-a rupt şi “Ştiinţa”! De ce spun asta şi nu mă reped ca un uliu, în primul rând,  pe apărători? Pentru că şi acum, şi în multe alte partide, oltenii au început excelent, dar nu au avut omul care să le-o bage în aţe. Koljic rezolva aproape mereu dilemele din faţa porţii. Era un golgeter de rasă… Cu Koljic sănătos, Craiova avea toate şansele să conducă cu două goluri lejer până în minutul 25… Mangia l-a scos din formă pe Andrei Cristea, exilându-l nemeritat pe bancă, iar Fortes mi se pare o ţeapă cu muşchi! Ideal în filmele cu Predatori, figură excentrică, gabarit şi cam atât! Restul e tăcere!

Bineînţeles că şi defensiva şi-a tăiat o felie zdravănă din tarta cu huiduielile/frustrările celor peste 25.000 de juveţi lihniţi după performanţă. La Donkor e simplu! Horror, sudor, gafeur, omor… Şi mai rimează cu…parior! Vă alegeţi ce doriţi! Aştept cu sufletul la gură următoarea anchetă a lui Ştucan. 🙂 Însă, atât poate, nu merită efortul sudălmii… Incredibil, în minutul 35, trei din patru fundaşi craioveni, plus portarul Pigliacelli luaseră deja galben. Inadmisibil, mai ales pentru un meci pe teren propriu. Bancu a închis cercul în partea secundă. Veste cu confetti pentru CFR: banda stângă a Craiovei, Bancu-Mihăilă, practic arma cea mai letală, este scoasă din uz pentru decisivul de la Cluj. Cine e nebun azi să parieze contra CFR-ului?

Florin Tănase şi Alex Mateiu într-un duel în U Craiova - FCSB 0-2
Dueluri aprige U Craiova – FCSB 0-2. Foto: Hepta.ro

“Mihăilă va deveni transferul record în fotbalul românesc”

Mie îmi place Papură! Se agită, e viu, are atitudine, clocoteşte în el sânge original de oltean, a început promiţător derby-ul cu FCSB. La fel ca şi Klopp cu Barcelona, păstrând toate proporţiile din lume, n-a avut şansă. În locul lui Rotaru, personal i-aş da această şansă din vară.

Am văzut aseară două valori adevărate, titularii de mâine ai echipei naţionale. Craioveanul Mihăilă (19 ani) şi stelistul Florinel Coman (21 de ani). Fotbal şi talent cu carul amândoi! Mihăilă va deveni, ţin orice pariu, transferul record în fotbalul românesc, pentru o cifră de multe, multe milioane; Coman este principalul motor al FCSB-ului în acest sezon, cu 10 goluri, 8 pase decisive şi multe penalty-uri obţinute pe bune. Nedreptăţit de patron şi de presă în repetate rânduri, abonat la rubrica “oaia neagră” a meciului, puştiul cu alură de contorsionist şi-a luat din nou o binemeritată revanşă asupra tuturor contestatarilor, dar mai ales a guralivului de serviciu, Gigi Becali gură de aur. Nea Gigi, e sculă, bre! Întreabă-l pe Ilie 🙂 Sau pe Doamne-Doamne, dacă pe noi nu ne crezi… Cât despre Man, această Scufiţă Roşie rătăcită pe stadion, un sfat gratis: roag-o pe Prodanca să-ţi împrumute boaşele ei! Poate aşa faci şi tu un meci mare că ne-am plictisit de când îl tot aşteptăm…

“FCSB n-are pedigree de mare echipă”

Iar FCSB a avut, culmea, noroc cu accidentarea lui Gnohere fiindcă insistenţa încăpăţânată a lui Hora a stat la baza ambelor goluri steliste, jucător cu experienţă în meciuri cu miză.

Per total, nu mi-a plăcut FCSB. N-are pedigree de mare echipă! Ceva nu mă convinge în jocul ei… Şi în niciun caz nu e Teja vinovat. Dar mi-a plăcut că rămâne lupta la titlu deschisă încă măcar o săptămână. Cu micile emoţii şi calcule inerente… Dar când se bat tusea cu junghiul pe nimic, ce pretenţii poţi să ai?

În încheiere, o vorbă bună pentru Istvan Kovacs. În multe momente, arbitrajul a fost peste nivelul derby-ului, ceea ce e o raritate, mai ales pe la noi. Autoritar şi corect, Kovacs pare cel mai în formă arbitru al momentului. Peste Haţegan, după umila mea părere… Când şpaga nu mai pluteşte în aer, când VAR–ul dă direcţia clară pentru viitorul fotbalului şi al arbitrajului fără compromisuri, îţi dai seama că nu mai poţi păcăli viaţa, meseria. Şi atunci ai şansa unică de a redeveni TU însuţi! Sincer, nu e mai uşor?