Fotbal intern

Editorial HORIA IVANOVICI: Vă iubesc, puștilor! Și chiar putem să-i facem lui Hagi o statuie! Cum m-au impresionat nemții

28.06.2019 | 08:13
Editorial HORIA IVANOVICI Va iubesc pustilor Si chiar putem sai facem lui Hagi o statuie Cum mau impresionat nemtii

A fost frumos, putea să fie și mai frumos! Per total, nemții au fost mai buni și merită finala. Cred că totul s-a decis în prelungirile prime reprize, când Nubel s-a întins precum un strălucit contorsionist și a scos ”capul” de 3-1 al gladiatorului George Pușcaș. Ar fi fost încununarea perfectă a uneia dintre cele mai reușite reprize din istoria naționalelor României. De ce? Simplu, fără să vă plictisesc tactic prea mult: când ați mai văzut o putere a Vestului să joace pe contraatac, iar tricolorii să o înghesuie atât de tare, atât de apăsat, de mai avea puțin și implora, șoptit: ”Gata, chiar și pentru mine e prea mult…”

Rădoi a ales perfect primul ”11”, cu Ivan la cea mai consistentă repriză din viața lui, mai ales din punct de vedere tactic. Din păcate, lipsa lui s-a simțit crunt în partea a doua, Coman reușind doar jonglerii cu portocalele în locul unei dresuri de lei ce se impunea într-o astfel de semifinală.

Am căzut fizic, ne-au lipsit mai mulți Ivani. Germania a meritat finala!

În partea secundă, a urmat căderea de care, sincer, mi-a fost teribil de frică. Jucasem prea bine până atunci, perfect chiar, și era practic imposibil să menținem ritmul. Totuși, ei erau campionii Europei, nu noi! Căldura, presiunea, oboseala, toate pe rând sau la un loc, și-au spus cuvântul și am clacat! În plus, nemții chiar au ceva valoare, în frunte cu tehnicul Gian-Luca Waldschmidt, autorul unei duble. Ăsta-i fotbalul, cu extaz și prăbușiri. Iar ai noștri l-au respectat din primul până în ultimul minut al acestui Euro de poveste!

Cine zice că nemții sunt reci? Sprintul lui Kuntz și lacrimile lui Ianis

Oricum, în finală țin cu Germania. Din motive de concediu, am văzut block-busterul pe ZDF. La finalul jocului, cunoscuta televiziune germană a mai rămas minute bune în direct, ocazie cu care am surprins unul dintre cele mai emoționante momente ale serii! Selecționerul Stefan Kuntz a făcut un sprint de vreo 40 de metri, din centrul terenului până în careu, unde Ianis Hagi își plângea soarta. L-a consolat părintește un minut, iar apoi a dat mâna cu absolut toți jucătorii români, unii prăbușiți, alții doar dezamăgiți, căutându-i personal! Absolut minunat! Danke, herr Kuntz! Un tip care e mai întâi om și apoi antrenor…

"HAGI! HAGI!" Imagini superbe la finalul meciului surprinse de FANATIK.RO din peluza suporterilor romani!

"HAGI! HAGI!" Imagini superbe la finalul meciului surprinse de FANATIK.RO din peluza suporterilor romani!

Gepostet von Fanatik.ro am Donnerstag, 27. Juni 2019

”Pușcaș și cureaua lată / Ce mai vârf avem deodată!”

Cu ce rămânem de la acest Euro de neuitat? În primul rând, a apărut din nou SPERANȚA! Speranța că vom avea, poate, din nou o națională mare, care să aibă grijă de sufletele noastre schinjuite de politicieni și pustiite de prea multă dezbinare națională. Dacă vom avea din nou o națională întreagă, poate ne vom reîntregi și ca neam…

Apoi, l-am descoperit cu încântare pe cerebralul antrenor Mirel Rădoi. Știi când o echipă are cu adevărat valoare? Când până și copiii îi recită primul ”11” dintr-o suflare. Haideți să-i trecem din nou în revistă pe puii noștri galbeni: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Băluță, Cicâldău – Man, Ianis Hagi, Ivan – George Pușcaș. Ce plăcere îmi face! Îi iubesc sincer pe acești puști… Asta a reușit Rădoi, într-un timp scurt, să închege o ECHIPĂ!

Apoi, Europa a descoperit un atacant pur-sânge. Putem să le fredonăm la ureche: ”Pușcaș și cureaua lată / Ce mai vârf avem deodată!” Deja le place, Pușcaș a devenit un hit… Îi prevăd un mare viitor și mă bucur enorm pentru prietenii mei, Marius Vizer și Cătălin Sărmășan 🙂

A fost frumos, putea să fie și mai frumos. Sursa foto facebook
A fost frumos, putea să fie și mai frumos. Sursa foto facebook

Uniți, românii sunt de neoprit!

Apoi, am înțeles încă o dată că atunci când ne unim, român cu român, când lăsăm deoparte capra vecinului și credem în ceva cu tărie, din inima noastră mare, SUNTEM DE NEOPRIT! Așa a fost la alegeri, așa, acum, la Euro. O lume întreagă ne-a văzut și ne-a respectat! ”Fluviul galben” a unit toate țărmurile dintre noi. Și pe alea rele, abandonate.

Apoi, nu pot să trec peste dezamăgirea pe care mi-a produs-o Ajax-ul copilăriei mele. Tu, clubule, care ești construit tocmai pe filosofia încurajării tinerilor, să nu-ți lași un tânăr la prima provocare adevărată, Europeanul vieții lui? Când e pauză, când doar bagi ture și predai istoria grupării noilor veniți? Răzvan Marin era liderul acestei Naționale, care avea nevoie de el. Și el de acest EURO! Unde am fi fost, poate, cu acest căpitan în teren. Rămâne gustul acru-amărui, ca după vomă, că micul Ajax ne-a tratat ca pe o țară din lumea a treia! Pentru mine nu mai e mare!

Gepostet von Fanatik.ro am Donnerstag, 27. Juni 2019

În fine, mulțumesc Gică Hagi! Felicitări, Ianis Hagi! Mai important decât Academia e un singur lucru: că ai reuşit cu nota 10 în meseria de tată! Sunteţi o familie superbă care merită inima şi respectul României. Ai construit o generaţie după filosofia ta de viaţă: muncitori, încăpăţânaţi, orgolioşi, puternici. Lacrimile rezervei Boboc din final mi-au mai confirmat asta încă o dată! Gică, meriți toate cuvintele bune din lume, aplauze neîntrerupte și, DA, la vremea potrivită, și o STATUIE!

La revedere, fantastic EURO 2019, venim EURO 2020! Mai înfometați decât oricând!

  • 52,4% a fost posesia României cu Germania
  • 14-9 în favoarea Germaniei a fost raportul contraatacurilor
  • 84-69 a fost scorul atacurilor, în favoarea României
Tags: