News

Când afișează edu.ro rezultatele sesiunii din toamnă a Bacalaureatului 2019 – Update

02.09.2019 | 23:03
Cand afiseaza eduro rezultatele sesiunii din toamna a Bacalaureatului 2019  Update

Peste 43.500 de elevi au fost înscriși pe liste la examenul de bacalaureat din toamnă. Numărul acesta a reprezentat totalul elevilor care au terminat școala în 2019 dar care au picat sesiunea din vară, elevi care au venit din promoțiile anterioare dar și cei care au trecut de corigențe și au ajuns pentru prima oară la „examenul maturității”. Luni, 26 august, elevii au terminat probele scrise, o dată cu proba la alegere a profilului și a specializării, iar marţi, 3 septembrie, se afişează primele rezultate ale BAC-ului de toamnă 2019, online şi la aviziere.

Update, 2 septembrie, ora 23.00: Iată când vor fi disponibile notele online pe edu.ro şi la avvizierele unităţilor de învăţământ! Mai multe detalii, puteţi găsi AICI.

Stire iniţială – Când afișează edu.ro rezultatele la BAC 2019, ediția de toamnă

După evaluarea competențelor lingvistice în limba română și într-o limbă de circulație internațională, dar și după evaluarea celor digitale, urmează să se afișeze rezultatele sesiunii de toamnă ale examenului de bacalaureat.

Astfel, rezultatul va fi afișat marți, pe 3 septembrie, până la ora 12:00. Cei care sunt nemulțumiți de notele primite vor trebui să fie prompți. Au timp doar până la ora 16:00 pentru a depune contestațiile.

Când va publica edu.ro rezultatele la bacalaureat 2019
Când va publica edu.ro rezultatele la bacalaureat 2019 *foto: playtech.ro

Când se afișează rezultatele finale ale examenului de bacalaureat din toamnă

Urmează apoi mai multe zile în care examinatorii au timp să vadă dacă au ce să corecteze la lucrările celor care și-au dat examenul în toamnă. Apoi, rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat din sesiunea de toamnă vor fi afișate pe 7 septembrie.

În sesiunea din vară, După soluționarea contestațiilor, 89.215 candidați (din 129.167 prezenţi) au promovat examenul (în creștere de la 86.794 de candidați reușiți inițial), ceea ce înseamnă o rată de promovare de 69 la sută. Asta după ce înainte de contestații, aceasta a fost de 63,78 la sută.