Sporturi

Eduard Irimia a deschis „fabrica de vedete” pentru Hollywood! Cum vor ajunge cei mai buni sportivi români eroi de film

18.02.2019 | 15:15
Florin Stănică, Eduard Irimia și Marius Gheorghe și-au unit mănușile pentru a trimite la Hollywood pe cei mai buni luptători

Eduard Irimia este cel mai cunoscut promoter român din lumea sporturilor de contact, dar nu numai pentru că activitatea sa și ca producător de televiziune a cuprins evenimente mari și din alte sporturi. Preşedintele Superkombat a reuşit, în peste 15 ani de muncă asiduă, să promoveze numele României în toată lumea cu „fabrica sa de eroi”, cum îi place să-și numească evenimentele pe care le produce. Acum, „fabrica de vedete” pentru Hollywood! Cum asta?!

Simplu la prima vedere, complex în… „culise”, Eduard Irimia vrea să dea lovitura și în domeniul entertainmentului! Și nu oriunde, ci exact în capitala mondială a filmului, Hollywood! Reușitele sale de până acum se numesc, în primul rând, Florian Munteanu, care a jucat un rol important în „Creed 2” alături chiar de „Rocky” Sylvester Stallone, dar și cântăreața Francisca Dulceanu, căreia i-a „produs” un contract cu faimosul rapper Snoop Dogg sau Sabina Lisievici, care va juca în producția hollywoodiană „I am not for sale”.

Eduard Irimia a deschis „fabrica de vedete” pentru Hollywood! Cum vor ajunge cei mai buni sportivi români eroi de film

Eduard Irimia este implicat acum în organizarea și promovarea unei mari gale K1, OSS Fighters 03, care se va desfășura pe 28 februarie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din București. Nimic neobișnuit până acum. Neobișnuit este că unul dintre câștigători va pleca să-și încerce talentul de actor la Hollywood! Și așa se va întâmpla la orice eveniment, indiferent de sport, pe care îl va produce de acum înainte Eduard Irimia.

Înconjurat de „grei”, și la propriu, și la figurat, în „prezidiu” fiind președintele OSS Fighters, Marius Gheorghe și vicepreședinții Lucian Tudose și Florin Stănică, toți, pe lângă implicarea în sporturile de contact, și prosperi oameni de afaceri, iar în jur sute de kilogreme de mușchi, repartizate pe brațele și picioarele unor nume cunoscute, ca arbitrul Cezar Gheorghe sau luptătorii Benny Adegbuyi, Ciprian Șchiopu, Alex Filip, Cristian Ristea, dar și Bogdan Vlădău, mare pasionat de tot ce înseamnă sport de contact, sau, surpriză, fostul fotbalist Daniel Chiriță, care a lansat o provocare inedită unui alt foarte cunoscut fost jucătorEduard Irimia a precizat ce înseamnă gala OSS Fighters din 28 februarie și care sunt planurile sale în continuare.

Bogdan Vlădău și Benny Adegbuyi, prieteni nedespărțiți la orice eveniment din lumea sporturilor de contact, nu puteau lipsi de la conferința de presă a lui Eduard Irimia
Bogdan Vlădău și Benny Adegbuyi, prieteni nedespărțiți la orice eveniment din lumea sporturilor de contact

„Co-main eventurile din gala OSS Fighters vor naște câte un potențial contract în filmele de acțiune de la Hollywood”

„Gala OSS Fighters vine pentru mine într-un moment de provocare, într-un moment în care există șansa să se relanseze o poveste care a fost binecunoscută publicului din România, gale de mare calitate. Știți foarte bine că ani de zile prin promoția Superkombat am avut peste o sută de evenimente de nivel global transmise pe Eurosport și CBS în America. Această evoluție către piața internațională, din păcate a lăsat o gaură în România în ultimii doi ani pentru că visul meu de a face un produs global la nivel mare nu putea să susțină în același timp și zeci de roi locali, care aveau și ei nevoie de meciuri și de o evoluție ascendentă pe plan sportiv și financiar, ca premii. Și atunci, apărând în România diverse promoții, unii dintre ei au înțeles fenomenul, și mă refer aici la OSS Fighters, care au făcut o echipă convergentă, cu oameni ca Florin Stănică, el a sprijinit zeci de gale din dverse promoții în România, Marius Gheorghe, un om de afaceri care înțelege foarte bine să sprijine sportul, Lucian Tudose, care m-a sprijinit de la primele gale pe Eurosport, o echipă tânără, cu un produs care o să reziste, am pariat pe munca lor, sunt convins că va fi un mare eveniment de succes această gală de pe 28 februarie, în care revăd în co-main eventuri conceptul «Eroii creează Superkombat» și se continuă povestea cu eroi de mare anvergură”

„Dar ce este nou în sezonul 2019 și care e legătura mea cu această promoție sunt, de fapt, două lucruri importante. Pe de-o parte, în anul 2018 am trecut într-o zonă de entertainment în care am pariat că pentru a dezvolta eroi în toate țările, ca să avem un Ghiță nou, un Moroșanu nou la nivel global, în fiecare țară de pe mapamond, trebuie să ai o motivație financiară pe de-o parte și pe de altă parte o piață de entertainment, să fie promovați în diverse producții de televiziune sau de cinematografie. Reușind în trecut să fac acest pas prin filmul «Creed», care îl are între eroii principali pe Florian Munteanu, mi s-au deschis foarte multe porți în zona de film, ei bine, am ajuns în punctul în care aici, acum, alături de oameni de mare valoare, anunț un proiect în care prima promoție aleasă de noi în România să facă acest pas, prin care co-main eventurile din gală vor naște câte un potențial contract în filmele de acțiune de la Hollywood. Este o gură de aer pe care le-o dăm sportivilor să fie împinși în presa internațională, să aibă mai multă expunere pe plan internațional, să câștige mai mulți bani, iar promoția să se bucure că face parte dintr-un mare proiect internațional”.

Un juriu de producători de filme mari din Hollywood va vedea live gala de la București

„De aceea pe 28 februarie, timp în care eu voi fi chiar la Hollywood, în direct pe Skype cu producția de la Polivalentă, voi avea un juriu de producători de filme mari din Hollywood, care vor vedea live gala de la București și câțiva dintre câștigătorii de acolo vor primi premiul direct în ring, prin reprezentanții mei, prin fratele meu Emil Irimia și Cezar Gheorghe ca supervisor tehnic, vom premia niște oameni să intre în următoarele filme care vor începe deja din luna mai, chiar în România se fac câteva filme de anvergură, cu taotă producția aici, pentru că guvernul României a dat o lege în 2018 prin care producțiile internaționale sunt sprijinite cu un ajutor de stat de 35 până la 45 la sută din bugetul filmului. Așa că deja avem o invazie de producători de filme în România începând din anul acesata, deja sunt publice, pe site-ul Ministerului de Finanțe, filmele aprobate”

„Ei bine, eu ca român, ca antreprenor, ca om care a produs evenimente sportive, mă pot bucura de munca asta de 15 ani pe televiziune, în care am prins un pont care poate să genereze eroi în diverse activități din România. Nu numai pentru sporturile de contact, ci și pentru celebrități din alte domenii, îl văd aici pe Bogdan Vlădău, care știe deja proiectul, văd și oameni din fotbal, oameni care au înțeles că se poate să fie o șansă de lansare sau relansare în carieră pentru unii dintre ei pe muzică, pe filme… Și atunci cu acest proiect încercăm să dăm o șansă unor produse românești”

Lucian Tudose, Eduard Irimia, Cezar Gheorghe, Marius Oss și Florin Stănică, organizatorii galei OSS Fighters 03, 28 februarie, București. Punct de plecare la Hollywood
Lucian Tudose, Eduard Irimia, Cezar Gheorghe, Marius Gheorghe și Florin Stănică, organizatorii galei OSS Fighters 03, 28 februarie, București

La gala OSS Fighters „pentru prima oară în România sunt patru co-main eventuri”

„Primul produs este OSS Fighters, care, pe 28 februarie, la București, vine cu o gală incredibil de bine organizată, cu co-main eventuri multe, îmi spunea Lucian că nu știe cum să facă, pentru prima oară în România sunt patru co-main eventuri, de obicei este un main event și un co-main event, aici sunt deja cinci meciuri foarte importante în gală și sunt convins că fanii sporturilor de contact vor avea ocazia să vadă niște meciuri de foarte mare interes, meciuri destul de dificile ca șanse, echilibrate, pornind de la main eventul dintre Bogdan Stoica și Fabio Kwasi, vedeți, cei din Olanda au înțeles foarte bine implicarea asta în entertainment, sper ca și românii, mă refer aici de la Ion Grigore până la Bordeianu, Spetcu sau Ristea să înțeleagă că șansa de a fi în producții de televiziune, pe de o parte în gale de sporturi de contact până a ajunge într-un film cu expunere internațională, care face să crească foarte mult și rata de popularitate, și parte financiară”

„Și n-aș vrea să uit aici de meciul dintre Cristian Milea și Amansio Paraschiv, un meci care se situează la nivel mondial, sunt amândoi de nivel apropiat, poate fi foarte bine și un meci cu centura mondială a lui Amansio pusă pe masă, centura rămasă de la Superkpmbat. Milea are centura de la altă federație importantă, atunci această gală, pentru mine, este ideală pentru decizia mea de a reveni după opt luni în care am pus la punct ecuația prin care putem să pregătim sportivi care să se ducă spre zona de entertainment”

Eduard Irimia nu uită „prima dragoste”, Superkombat

„Deja pe 21 februarie plecăm la Hollywood cu o echipă de talente. Uite, David Beckham deja a jucat în «Regele Arthur», sunt multe exemple în care sportul se atinge cu entertainmentul și e păcat să nu avem șansa asta și în sporturile de contact, unde am muncit ani de zile și vreau să se bucure toți sportivii din sporturile de contact din toate promoțiile din România. Îi aștept să vină să întrebe de acest proiect, să nu fie complexați de faptul că nu sunt actori, nu, sunt în industria filmului oameni din UFC (n.a. – Ultimate Fighting Championship, cea mai mare promoție de arte marțiale mixte din lume), oameni din Bellator (n.a. – celebră promoție din Santa Monica, California, SUA), care apar în filme. De ce să nu apară și români? Vor avea această șansă la București, au o șansă acum în România, pentru că, așa cum spuneam, costurile acelor filme sunt subvenționate de guvern pentru români. Asta pe partea de film”

„Pe partea de Superkombat revenim la nivel global printr-o colaborare intensă, ceva ce nu s-a mai făcut până acum la nivel global o fac eu în premieră și este o onoare să fac treaba asta. Vom face o rețea internațională în care vom colabora cu promoțiile locale, cum este OSS Fighters în România, vom avea peste 50 de gale din Asia și America, care vor fi într-o rețea de cooperare, adică sportivii din OSS se vor bate și în America, și în Brazilia, și în China, și invers. Vom face o rețea în care sportivii vor avea mai multe meciuri, vor avea mai multe șanse să participe în alte gale, care să le dea mai multe șanse să ajungă în zona de entertainment. Ceea ce este o motivație incredibilă. În Occident oamenii au înțeles foarte bine această oportunitate și mi-aș dori să devină palpabil ca de pe 28 februarie primul român, sau străin, că poate fi și un câștigător din afara țării, eu țin pumnii românilor, să primeascpă această șansă de credibilitate, este o șansă că putem face treaba asta, iar mai departe produsul Superkombat va fi prezent prin Superkombat Academy, prin relația de colaborare cu OSS Fighters, și vom duce mai departe această ștafetă la nivel global”

Programul galei OSS FIGHTERS 03 din 28 februarie, Sala Polivalentă, București

Prelims

  1. Florin Pârtea – Ștefan Orza (67 kg)
  2. Răzvan Mustață – Cezar Andrieș (65 Kg)
  3. Marian Dinu – Dmitry Poberezhny (Ucraina) (71 kg)
  4. Alex Irimia – Vasile Amariței (81 kg)
  5. Daniel Pattvean – Mădălin Crăciunică (75 kg)
  6. Dragoș Imbrea – Marinică Bejenaru (86 kg)
  7. Valentin Bordianu – Remus Marin (+95 kg)
  8. Costin Mincu – Grigore Ion (+95 kg)
  9. Ciprian Șchiopu – Petros Vardakas (Grecia) (86 kg)
Ei sunt „eroii” supergalei K1 OSS Fighters 3 din 28 februarie, Sala Polivalentă, București. Cine va pleca la Hollywood?
Ei sunt „eroii” supergalei K1 OSS Fighters 3 din 28 februarie, Sala Polivalentă, București

Co-main event

  1. Cristian Ristea – Yurii Chornovacenko (Grecia) (+95 kg)
  2. Cristian Spetcu – Phillip Petaroudis (Grecia) (63 kg)
  3. Alex Filip – Janu da Cruz (Polonia) (83 kg)
  4. Cristian Milea – Amansio Paraschiv (71 kg)

Main event

  1. Bogdan Stoica – Fabio Kwasi (Olanda) (95 kg)
  • „Mă atrage posibilitatea de a pleca la Hollywood, bine-nțeles, pe cine n-ar atrage?! Am făcut parte din staff-ul Superkombat ani de zile, am fost la premiera acestui proiect, Superkombat Film, acum un an și aștept cu nerăbdare să văd ce ne rezervă viitorul… de actori! În urmă cu ceva timp am fost în reality-show-ul «Ultimul trib» de la Antena 1 și eu zic că m-am descurcat bine, cred că mi se potrivește și acest rol de… actor… În niciun caz, însă, un rol de preot… Probabil un băiat rău, luptător, ceva de genul ăsta…” – Alex Filip
  • „Numele meu din ring e «The fastest», ar veni ceva de genul «Cel Mai Rapid» în românește, viteza e punctul meu forte. O victorie cu Amansio ar însemna supremația în România la categoria 71 de kilograme. Sigur că mă atrage promovarea la Hollywood, normal, și noi ne uităm la filmele cu lupte, cum a fost «Creed 2», și noi am vrea un rol ca Munteanu în acest film… Și sigur vom avea parte de așa cva! Pentru că nu poate fi mai greu decât în ring, e foarte dificil să fii luptător, bine, orice meserie e grea, dar lupta e cea mai grea. Ce rol aș vrea într-un film? Rolul principal!” – Cristian Milea
Tags: