News

Ei sunt românii care primesc până la 15.000 de lei de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Românii pot primi bani de la stat, sumele acordate ajungând până la 15.000 de lei. Cine sunt cei care pot beneficia de ajutorul financiar
14.02.2024 | 08:17
Ei sunt romanii care primesc pana la 15000 de lei de la stat Ce conditii trebuie sa indeplineasca
Românii care primesc până la 15.000 de lei de la stat. colaj Fanatik/ Foto Hepta/pinterest
ADVERTISEMENT

Românii pot primi bani de la stat, sumele acordate ajungând până la 15.000 de lei dacă îndeplinesc anumite condiții. Banii sunt oferiți persoanelor care vor să muncească și sunt pregătite să facă o schimbare.

Românii care pot primi bani de la stat. Sumele ajung la 15.000 de lei

În ultimii ani, piața forței de muncă din România arată alarmant. În acest context, autoritățile statului încearcă să găsească noi metode prin care să stimuleze încadrarea oamenilor pe piața muncii.

ADVERTISEMENT

Românii care pot primi bani de la stat sunt cei care vor să își schimbe domiciliul pentru locul de muncă. Însă, ei trebuie să își găsească job-ul prin intermediul Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Odată încadrat în câmpul muncii, un român poate primi de la 1.000 de lei până la 15.000 de lei. În acest fel, statul dorește să stimuleze mobilitatea forței de muncă, iar cetățenii să găsească un job în localități unde cererea este mare.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă cei care vor să obțină prima de instalare

Prima de instalare este oferită în două tranșe. Jumătate este acordată la data schimbării domiciliului pentru job și 50 la sută după ce trece un an de la angajare. Sumele de bani primite de români diferă, în funcție de caz.

Șomerii care își schimbă domiciliul sau reședința pentru a se încadra pe piața muncii într-o altă localitate pot primi 12.500 de lei. În cazul șomerilor care sunt însoțiți de familie, suma este mai mare, de 15.500 de lei.

ADVERTISEMENT

În cazul unei familii în care soțul și soția își schimbă domiciliul, după ce fiecare își găsește un job prin AJOFM, într-o altă localitate, suma acordată este de 16.000 de lei în total: 12.500 lei pentru o persoană și 3.500 lei pentru cealaltă persoană.

„Există primă de relocare pentru cine își găsește un loc de muncă la peste 50 de kilometri. Dacă îți și schimbi domiciliul acolo, dacă vii și te muți într-o localitate din lista localităților stabilite în fiecare an de Ministerul Muncii ca fiind localități considerate defavorizate.

ADVERTISEMENT

Nu poți nici să te muți de la Constanța la Sibiu și să te aștepți să primești bani. Sunt două poluri de dezvoltare urbană. Scopul acestor programe este de a stimula ocuparea locurilor de muncă vacante cu persoane din zonele unde există mai multe persoane fără un loc de muncă în zonele unde cererea este mare”, a transmis Cosmin Roșu, directorul AJOFM Sibiu, potrivit turnulsfatului.ro.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: