“El Clasico” de VIS! Derbiul de 1 miliard de euro! S-A STABILIT DATA primei confruntări Barca – Real!

Real Madrid - Barcelona este cel mai important derby al planetei. El Clasico este meciul care împarte în două lumea fotbalului avînd la fiecare meci audienţe de miliarde de telespectatori. Primul...
24.07.2014 | 18:20
El Clasico de VIS Derbiul de 1 miliard de euro SA STABILIT DATA primei confruntari Barca  Real
ADVERTISEMENT

Real Madrid – Barcelona este cel mai important derby al planetei. El Clasico este meciul care împarte în două lumea fotbalului avînd la fiecare meci audienţe de miliarde de telespectatori. Primul Clasico din noul sezon va avea loc în weekend-ul 25-26 octombrie. Luis Suarez va putea evolua în acest meci, pentru că suspendarea îi va expira pe data de 25 octombrie. Returul va avea loc în weekendul 21-22 martie 2015. 

În acest sezon, “El Clasico” este unul mai aşteptat ca niciodată avînd în vedere “avalanşa” de vedete care au semnat cu cele două echipe în această vară. Barcelona s-a schimbat din temelii în această vară, după un sezon dezamăgitor anul trecut în care nu a cîştigat nimic. De cealaltă parte, Real Madrid este deţinătoarea Ligii Campionilor şi abordează noul sezon cu un atac stelar.

ADVERTISEMENT

Revoluţie catalană 

Barcelona l-a adus pe banca tehnică pe Luis Enrique în locul lui Gerardo Martino şi a făcut modificări importante în lot. Catalanii au adus doi portari valorosi după plecarea lui Valdes, pe  Ter Stegen (12 milioane de euro) şi Claudio Bravo (12 milioane de euro).

1,w=650,c=0.bild

La capitolul fundaşi, catalanii l-au adus pe Jeremy Mathieu de la Valencia pentru 20 de milioane de euro în locul lui Carles Puyol care s-a retras la finalul sezonului trecut.

ADVERTISEMENT

1000x410_MATTHIEU_v02.v1406111242

La mijloc a venit Ivan Rakitic de la FC Sevilla pentru  18 milioane de euro. Un cîştig pentru Barcelona este şi rămînerea lui Xavi, care a anunţat în repetate rînduri că va pleca, însă a decis să mai rămînă un sezon pe Camp Nou.

430835_heroa

Perla coroanei şi unul dintre cele mai tari transferuri ale verii este cel al lui Luis Suarez  care a fost adus de la Liverpool pentru 80 de milioane de euro. Alexis Sanchez a plecat de la Barcelona la Arsenal pentru 40 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

128204

Madrilenii, atac “galactic” 

Real Madrid şi-a îndeplinit visul în sezonul trecut, acela de a cîştiga cel de-al 10-lea trofeu al Ligii Campionilor. Madrilenii au mutat pe piaţa transferurilor după finalul Campionatului Mondial cînd i-au adus pe germanul Toni Kroos de la Bayern pentru 24 de milioane de euro şi pe columbianul James Rodriguez de la Monaco pentru 80 de milioane de euro.

Toni-Kroos-Real-Madrid-CF-2014-Wallpaper

 

james

La “galactici” este aşteptat să vină şi Keylor Navas, portarul costarican al lui Levante, care a făcut senzaţie la campionatul mondial recent încheiat. Ziarele madrilene scriu că e doar o chestiune de timp pînă cînd transferul lui Navas la Real va fi oficializat.

ADVERTISEMENT

75285_56844_Keylor-Navas-se-ha-convertido-en-todo-un-referente-para-la-porteria_G

La capitolul plecări, Alvaro Morata a fost luat de Juventus pentru 22 de milioane de euro. În plus, presa spaniolă scrie că de la “galactici” ar putea pleca mai mulţi jucători printre care Casillas, Khedira, Di Maria sau Isco.

Ciocnirea titanilor

El Clasico din acest se anunţă unul mai spectaculos ca niciodată. Cu aceste mutări atacul Realului şi al Barcelonei sînt de vis. Astfel, Real Madrid va avea o linie ofensivă, în ordinea numerelor de pe tricou, cu: Ronaldo, Kroos, Benzema, James Rodriguez şi Bale, iar Barcelona contraatacă cu atacul stelar format din: Suarez, Messi şi Neymar.

10574465_544405385704998_1097883799412378068_n

Transferurile au decis derbiurile din sezonul trecut

Sezonul trecut cele două echipe au făcut fiecare cîte un megatransfer. Barcelona l-a transferat pe Neymar de la Santos, o mutare ce s-a dovedit mult mai costisitoare decît s-a stabilit iniţial din cauza unor nereguli. Mutarea lui Neymar la Barca i-a costat aproximativ 105 milioane de euro pe catalani.

Neymar

Real Madrid nu s-a lăsat mai prejos şi l-a cumpărat pe galezul Gareth Bale pentru 100 de milioane de euro.

Gareth Bale greets Real Madrid fans during his official unveiling at the Bernabéu

Transferurile gigant ale cluburilor au făcut diferenţa în “El Clasico” de anul trecut. Primul “El Clasico” din sezonul precedent a avut loc pe Camp Nou pe data de 26 octombrie 2013. A fost meciul lui Neymar, care a intrat definitiv în inimile catalanilor  după ce a înscris golul de 1-0 în victoria catalanilor 2-1.

http://youtu.be/dpACj-vRWUo

Returul a fost unul dintre cele mai spectaculoase meciuri din sezonul trecut. Catalanii s-au impus pe terenul Realului cu 4-3, momentul cheie al meciului fiind faultul lui Ramos la Neymar în careu la scorul de 3-2 pentru Real. Ramos a fost atunci eliminat, iar Messi a transformat penaltiul.

sergio-ramos-penalty-red-card-real-madrid-barcelona-neymar

Rezumatul meciului:

Gareth Bale nu a arătat nimic în campionat şi comparaţia cu Neymar în aceste El Clasico nu îl avantaja. Însă, revanşa a venit în finala Cupei Spaniei, cînd a avut loc ultimul meci dintre cele două echipe. Atunci, Gareth Bale a fost omul care a făcut diferenţa în favoarea Realului. La scorul de 1-1, galezul a pornit într-o cursă nebună din propriul teren, l-a depăşit uşor pe Bartra şi a marcat golul victoriei în minutul 85.

http://youtu.be/0qS-OFRYP0Q

Derbiul de 1 miliard

Dacă cele două echipe vor alinia 11-le ideal în “El Clasico”, valoarea jucătorilor ar putea ajunge aproape de 1 miliard de euro. Primul 11 al Realului ajunge la 500 de milioane de euro, în timp ce cei 11 titulari ai Barcei valorează puţin peste 470 de milioane de euro:

Barcelona:  Ter Stegen (20 de mil.) – Alves (12 mil.), Pique (35 de mil.), Mathieu (14 mil.), Jordi Alba (22 de mil.) – Busquets (40 de mil.), Iniesta (48 de mil.), Rakitic (28 de mil.) – Messi (120 de mil.), Neymar (70 de mil.), Suarez (65 de mil.). Antrenor: Luis Enrique

Real Madrid: Diego Lopez (10 mil.) – Carvajal (20 de mil.), Pepe (25 de mil.), Ramos (45 de mil.), Marcelo (35 de mil.) – Modric (55 de mil.), Kroos (45 de mil.)James Rodriguez (60 de mil.), Cristiano Ronaldo (100 de mil.) Bale (80 de mil.) – Benzema (45 de mil.). Antrenor: Carlo Ancelotti

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

 

 

 

 

ADVERTISEMENT