Sporturi

El este primul pacient infectat cu COVID-19, tratat cu noul „vaccin pasiv” creat de Israel. Starea lui este stabilă

13.04.2020 | 14:17
El este primul pacient infectat cu COVID19 tratat cu noul vaccin pasiv creat de Israel Starea lui este stabila
ADVERTISEMENT

El este primul pacient infectat cu COVID-19, tratat cu noul „vaccin pasiv” creat de Israel. Vorbim de pacientul ultrareligios, așa cum a fost dat publicității de autorități. Acesta are 29 de ani și a fost tratat la Spitalul Samson Assuta din Ashdod.

El este primul pacient infectat cu COVID-19, tratat cu noul „vaccin pasiv” creat de Israel

De remarcat că starea lui a trecut de la grav la stabil, după ce a primit mai multe doze de plasmă în weekend de la un donator, care s-a recuperat de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Concret, „cu ajutorul ministrului sănătății, Yaacov Litzman și asistentul său, a fost găsit un donator corespunzător, rezident în Ierusalim”, a declarat directorul general al MADA, Eli Bin.

Starea lui este stabilă

Reprezentanții Crucii Roșii l-au transportat cu ambulanța la centrul de transfuzie, înainte de Shabbat.

ADVERTISEMENT

O echipă specială l-a așteptat și a transferat unitățile de plasmă laboratoarelor pentru a efectua toate testele necesare și a le pregăti pentru transfuzie.

După care, cu aprobarea Ministerului Sănătății, unitățile de sânge au fost transferate către Assuta și livrate pacientului.

ADVERTISEMENT

Discutăm despre unul dintre cei mai tineri pacienți în stare gravă din Israel. Vă reamintim că acesta suferea de mai multe afecțiuni de sănătate subiacente și era internat în spital de aproximativ două săptămâni.

Acum, primul pacient care s-a recuperat de coronavirus a donat plasmă la 1 aprilie, potrivit directorului general adjunct al serviciilor de sânge al MADA, profesorul Eilat Shinar. De atunci, alți șase pacienți au donat și, în ultimele două zile, unități de plasmă au fost furnizate la trei spitale diferite.

ADVERTISEMENT

Shinar a explicat că plasma este folosită pentru a crea un „vaccin pasiv”, presupunând că cei care s-au recuperat de COVID-19 au dezvoltat proteine ​​speciale sau anticorpi antivirus în plasma lor, ceea ce ar putea ajuta pacienții bolnavi să facă față bolii.

 

ADVERTISEMENT