News

El este românul mort în explozia din Italia. Durere fără margini după dispariția fulgerătoare a lui Petronel

Românul mort în explozia din Italia a lăsat în urmă o soție și doi copii gemeni. Familia lui Petronel este sfâșiată de durere.
10.04.2024 | 15:15
El este romanul mort in explozia din Italia Durere fara margini dupa disparitia fulgeratoare a lui Petronel
El este românul mort în explozia din Italia. colaj Fanatik/ Foto Facebook/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Românul mort în explozia din Italia, Petronel Pavel Tănase, în vârstă de 35 de ani, a lăsat în urmă doi copii gemeni. Bărbatul și-a pierdut viața în tragedia care a lovit nordul țării, marți după-amiaza.

Cine este românul mort în explozia din Italia. Doi copii au rămas fără tată

Petronel locuia de câțiva ani în Italia, alături de familie, fiind rezident în Settino Torinese, provincia Torino. Așa cum au făcut și alți conaționali, bărbatul a ales că părăsească România, în căutarea unui trai mai bun.

ADVERTISEMENT

S-a stabilit în Italia, aici unde locuia alături de soția și cei doi gemeni. Marți, 9 aprilie, Petronel și-a îmbrățisat copiii și a plecat la muncă, așa cum făcea în fiecare dimineață. Familia nu știa că avea să fie ultima dată când îl vede.

În a doua parte a zilei, soția a primit cea mai cruntă veste. Petronel se număra printre victimele exploziei de la centrala hidroelectrică Enel Green Power de la Bargi. Deflagrația a fost urmată de un incendiu.

ADVERTISEMENT

Românul lucra la centrală, alături de colegii săi, în jurul orei 14:30, când o turbină a explodat la circa 40 de metri sub nivelul apei. Pe lângă incendiu, explozia a fost urmată de o cedare a structurii, nivelul inferior fiind inundat, potrivit Corriere della Sera, citat de rotalianul.com.

Trei oameni au murit, iar alți patru sunt dispăruți

Dispariția fulgerătoare a lui Petronel a provocat un val imens de durere în familia acestuia. De asemenea, comunitatea ortodoxă din Settimo a transmis un mesaj, exprimându-și regretul în urma celor petrecute.

ADVERTISEMENT
Petronel, românul mort în explozia din Italia
Petronel, românul mort în explozia din Italia. Foto Facebook

„Vă anunțăm cu durere în suflet trecerea la cele veșnice a domnului Pavel Petronel Tănase, soț și tată a doi copii gemeni. Dânsul și-a pierdut viața ieri după-amiază la locul de muncă, în explozia care a avut loc la centrala electrică Enel Green Power de pe Lacul Suviana.

Astăzi am vizitat familia și am făcut o rugăciune încercând să-i întăresc. Ne vom ocupa ca și parohie de toate cele necesare înmormântării pentru a fi de ajutor celor rămași”, este mesajul transmis de Parohia Ortodoxă Română Settimo Torinese “Sf. Ioan de la Râsca și Secu”.

ADVERTISEMENT

Amintim că explozia de la hidrocentrala din Italia s-a soldat cu trei morți. Este vorba despre românul de 45 de ani și doi italieni. Alți patru muncitori sunt dispăruți, fiind căutați de autoritățile care speră să îi găsească în viață. De asemenea, cinci persoane au fost grav rănite, fiind transportate la spitale din Italia.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: