Fotbal intern

El vine antrenor la FCSB dacă Gigi Becali și Dică pun capăt colaborării

07.12.2018 | 23:56
El vine antrenor la FCSB daca Gigi Becali si Dica pun capat colaborarii

Modul în care Gigi Becali l-a umilit pe Nicolae Dică după eșecul de la Sf. Gheorghe cu Sepsi a deschis cutia surprizelor la FCSB. Iar decizia unei eventuale despărțiri între Becali și Dică nu va veni aproape sigur de la patron, care așteaptă acum ca antrenorul să cedeze și să își dea demisia.

În acest timp, în culise, Gigi Becali își pregătește mutarea în cazul în care se va produce despărțirea de „Nick”. FANATIK a aflat că omul care va veni la FCSB dacă Becali și Dică pun punct colaborării este Mihai Teja, antrenorul celor de la Gaz Metan Mediaș.

Mihai Teja va fi înlocuitorul lui Dică la FCSB dacă acesta pleacă!

Nu este prima oară când numele lui Teja este vehiculat la FCSB. S-a întâmplat și vara trecută, când Dică nu își prelungise încă angajamentul cu FCSB și nu se știa dacă mai rămâne după ce a ratat titlul. Pentru Teja insistă și apropiații machedoni ai lui Becali, dar cel mai mult „insistă” rezultatele și jocul Mediașului, care îl încântă și pe șeful din Pipera.

Cum joacă Gaz Metan? Că joacă precum benzina, nu ca gazul. Iar la mine, care am kerosen, nu arde deloc. Dică mi-a zis că el le-a spus jucătorilor, dar dacă nu îl ascultă e problema lui. Păi, Sepsi OSK de ce poate să aibă posesie? Ce, e mai bună ca noi? Sau Craiova? Da, chiar și Craiova! Ăia de ce pot să paseze? Ce, e mai bună decât noi? Ca să nu mai zic de Viitorul. Gică i-a luat pe ăia de nu i-am mai vrut eu și țaca-paca, tiki-taka. Eu am luat crema cremelor și degeaba”, a răbufnit Becali după Sepsi – FCSB 4-2.

gigi becali meme stoica
Când a fost întrebat de Gigi Becali despre Mihai Teja, Meme Stoica a răspuns că este un antrenor care a făcut rezultate excelente cu bani puțini
  • Dacă Dică e la două puncte de primul loc, nu îl dai afară… Dacă e la 5 sau 6 puncte distanță, hai să mai încercăm și cu altul! Nu dau vina pe Dică, eu sunt vinovat… Trebuia să aleg unul mai bun ca el! Îl iubesc pe Dică pentru cum e ca om, dar ca antrenor… să mă scuze…”  – Gigi Becali

Informație de culise: șefii de la Gaz Metan îi caută înlocuitor lui Teja! De ce oare?)?

FANATIK vine cu o informație de culise care pune într-o altă lumină eventuala sosire a lui Mihai Teja la FCSB. Apropiați ai conducerii celor de la Mediaș au povestit că Gazul testează piața antrenorilor. Sunt cel puțin două nume de tehnicieni care au fost contactate pentru a li se verifica disponibilitatea!

De ce ar face șefii ardelenilor așa ceva, atâta timp cât echipa merge foarte bine și se bate cu șanse mari la pozițiile de play-off? Dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că Mărginean și cei de lângă el vor să se asigure că au variantă dacă pe adresa lui Teja vine oferta de la FCSB sau din altă parte. Cei de la Gaz sunt extrem de mulțumiți de ce a realizat antrenorul în acest sezon, chiar dacă a luat echipa în vară, dar sunt de principiul că trebuie să-și facă iarna car!

Nicolae Dică, reacție nervoasă după ce a fost făcut praf de Becali

Lui Nicolae Dică nu i-a căzut deloc bine modul în care l-a înjosit Gigi Becali. Nici nu avea cum… FANATIK a scris că tehnicianul a avut o răbufnire nervoasă după criticile patronului, prima lui reacție fiind că ar fi de acord să părăsească echipa dacă i se va achita clauza de 60.000 de euro!

nicolae dica fcsb
Nick Dică este un antrenor luptător, dar simte că vestiarul nu-l mai ajută suficient

E posibil ca Dică să se fi calmat ulterior. S-a reapucat de treabă și va încerca să câștige meciurile care i-au mai rămas din acest an calendaristic – cu Viitorul, la Botoșani și cu CFR Cluj –, folosindu-se în conferințele de presă de cunoscutele deja declarații „sunt puternic”, „îmi văd de munca mea” sau „știu că mulți așteaptă la colț să antreneze la FCSB”.

Mihai Teja, declarații „calde” despre o eventuală ofertă de la FCSB

Mihai Teja a mai antrenat la FCSB, dar doar din postura de antrenor secund. El nu a spus „nu” niciodată atunci când a fost chestionat despre o eventuală revenire la roș-albaștri, lăsând permanent ușa deschisă negocierilor.

mihai teja la fcsb
Mihai Teja a plecat de la FCSB de 8 ani, timp în care a antrenat și rivala Dinamo

„FCSB este un club mare, un brand, în fiecare an își propune obiective foarte mari, astfel că niciun antrenor nu poate să refuze din prima un club ca FCSB. În plus, orice tehnician tinde să ajungă mai sus, să performeze. Orice om își dorește să meargă la mai bine. Totul depinde de relația dintre patron și antrenor, comunicarea contează cel mai mult. Depinde de cum știi să gestionezi și de modul în care știi să relaționezi psihologic și cu patronul, și cu jucătorii. Aici e cheia succesului!”, a declarat Teja în urmă cu câteva săptămâni.

  • 5 antrenori principali l-au avut secund între 2007 și 2010, la Steaua, pe Mihai Teja: Hagi, Bergodi, Dorinel Munteanu, Lăcătuș și Stoichiță. Teja a plecat din Ghencea în vara lui 2010 când a venit Victor Pițurcă
  • 5 echipe a pregătit ca antrenor principal Mihai Teja în cariera începută în 2013: Universitatea Cluj, naționala de tineret, Dinamo București, Pandurii Tg. Jiu și, acum, Gaz Metan Mediaș