Sporturi

Elena Bogdan cere ajutor pe internet ca să continue tenisul! A fost rivala Simonei Halep în finala de junioare de la Roland Garros

16.08.2018 | 17:45
Elena Bogdan cere ajutor pe internet ca sa continue tenisul A fost rivala Simonei Halep in finala de junioare de la Roland Garros

Elena Bogdan cere ajutor pe internet ca să continue tenisul! Rivala Simonei Halep din finala de junioare de la Roland Garros 2008 a ajuns într-o situație financiară critică. Locul 715 în circuitul WTA, a revenit după o accidentare care a ținut-o departe de tenis mai bine de trei luni de zile, dar lucrurile sunt departe de a fi roz. Pentru a evolua din nou la nivel înalt, jucătoarea are nevoie de un sponsor pentru că în circuit cheltuielile sunt unele foarte mari. Astfel, potrivit WTA, Elena Bogdan a adunat in cariera 237,919$, dintre care doar 985$ in 2018.

Acum, pentru a strange bani, Elena Bogdan a ales să solicite sprijinul pe internet celor care vor să doneze. Ioana Roșca, fosta câștigatoare la Roland Garros în proba de dublu, a procedat la fel pentru a putea evolua în circuitul feminin de tenis.

Elena Bogdan a postat anunțul pe contul personal de facebook.

“Dragii mei, 

În primul rînd, după cum mulți dintre voi știți, în urmă cu trei luni și jumătate am avut a doua operație la genunchiul stâng. Din fericire, totul a mers conform planului, iar lucrurile sunt foarte bune acum. Am avut norocul să am oameni frumoși în jurul meu, și după o perioadă de recuperare bună, am putut reîncepe antrenamentele.  A fost o perioadă grea pe plan profesional, din mai multe puncte de vedere, și de asemenea am avut multe momente în care am vrut să renunț la cariera în tenis. Cumva însă, instinctul mi-a spus să continui, așa că am decis să îl ascult. Prin urmare, primul concurs la care voi participa va fi cel din București,de săptămâna viitoare. O să particip doar în proba de dublu, la recomandarea doctorului. De asemenea, de acum înainte mă voi concentra pe proba de dublu, pentru a îmi proteja genunchiul și a scădea riscul accidentărilor pe viitor. Iar în al doilea rând, voi lăsa mai jos link-ul unei campanii creată de mine. De câteva luni nu mai beneficiez de un sponsor, iar prietenii mei din America m-au încurajat să încep această campanie pentru a primi susținere. Mulți sportivi din străinătate apelează la genul acesta de campanii, și mi se pare sincer o chestie foarte misto. Cred că și noi în România începem să fim mai deschiși la minte când vine vorba de lucruri de genul acesta, și să ne ajutăm mai mult între noi. Așa că, dacă simțiți că merită, haideți să dăm cât mai multe share-uri la postare, pentru a ajunge la cât mai mulți oameni. Vă mulțumesc și vă îmbrățișez”, a scris Elena Bogdan pe internet.

Ajutor online pentru continuarea carierei

Elena Bogdan este născută pe 28 martie 1992. Cea mai bună clasare în clasamentul WTA a fost locul 151. În finala de juniore de la Roland Garros, din anul 2008, Bogdan a pierdut în fața Simonei Halep, scor 6-4, 6-7, 6-2. Mai mult de atât, un an mai târziu, Bogdan a ajuns din nou în ultimul act la turneul parizian, de data aceasta în finala de dublu. a reușit să câștige titlul alături de Nopawann Lertcheewacarn. Jucătoarea a intrat în circuitul profesioniștilor în 2009 și a reușit să câștige trei turnee ITF. Nu s-a impus niciodată în vreo competiție WTA.

715 este locul pe care îl ocupă Elena Bogdan în clasamentul WTA