News

Elena Ceauşescu avea un obicei ciudat! Cum îl umilea pe Nicolae Ceauşescu

01.07.2019 | 16:04
Elena Ceausescu avea un obicei ciudat Cum il umilea pe Nicolae Ceausescu
Elena Ceaușescu îl umilea des pe Nicolae. Sursa foto: Wikimedia Commons

Elena Ceaușescu îl umilea pe Nicolae Ceaușescu de fiecare dată când avea ocazia. Mulți dintre apropiații cuplului dictatorial credeau că fosta primă doamnă a țării îl avea cu ceva la mână pe fostul președinte, căci atunci când ea deschidea gura și îl punea la colț chiar la evenimente restrânse, de față cu cei prezenți, acesta nu mai scotea un sunet.

Elena Ceaușescu îl umilea pe Nicolae de față cu toată lumea

Despre Elena Ceaușescu s-a spus că era antisemită, că era o femeie extrem de invidioasă și avea de multe ori un comportament necioplit. Într-un interviu pentru Historia, soția fostului ministru de Externe George Macovescu, Emilia Marinela Macovescu, a dezvăluit cine a fost, de fapt, Elena.

I se spunea odioasa și avea în ea o ură care îi șoca pe toți. Era genul de femeie veșnic nemulțumită care voia ca toată lumea să danseze după cum cânta ea. Soția fostului ministru a declarat în interviu că Elena Ceaușescu îi ura foarte mult pe evrei și a dat câteva exemple de personalități pentru care statul Israel avea să intervină în România și să plătească pentru ei: jurnalistul Brunea-Fox, Walter Roman sau Brucan, care erau văzuți când mergeau la sinagogă.

Mulți consideră că Elena l-a avut la mână cu ceva pe dictator. Sursa foto: BBC

Îl avea Elena la mână pe Nicolae Ceaușescu? De ce se lăsa acesta umilit?

Chiar dacă Nicolae Ceaușescu o mai critica uneori pe Elena pentru că aceasta se băga în tot felul de probleme la care nu se pricepea, cea care cânta în casă era găina. Marinela Macovescu a detaliat o scenă umilitoare pentru Nicolae, o scenă care era una obișnuită în acest cuplu: „Soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi:„Dragă, dar tu unde te trezeşti?

Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?” Au înlemnit toţi:Oprea, soţul meu, Verdeţ. Şi soţul meu a spus tot timpul:„Nu ştiu cu ce îl are la mână ea, dar îl are la mână cu ceva cu care-l şantajează”.