Fotbal intern

Elvir Koljic și-a prelungit contractul cu Universitatea Craiova! Până când a semnat „dragonul”

15.07.2020 | 14:10
Elvir Koljic sia prelungit contractul cu Universitatea Craiova Pana cand a semnat dragonul
ADVERTISEMENT

Cristiano Bergodi a găsit soluția succesului pentru Universitatea Craiova și i-a dus pe olteni pe prima poziție a campionatului.

„Arma letală” a tehnicianului italian se numește Elvir Koljic. Atacantul bosniac are cifre impresionante la echipa din Bănie.

ADVERTISEMENT

Oficialii craioveni au luat decizia să îi prelungească contractul lui Elvir Koljic, iar Universitatea se va putea baza mult timp pe „dragon”.

Universitatea Craiova i-a prelungit contractul lui Elvir Koljic

Oficialii craioveni au anunțat astăzi reînnoirea contractului atacantului bosniac. Koljic a semnat până în anul 2025.

ADVERTISEMENT

✍ Elvir Koljic, "dragonul" nostru a semnat un nou contract valabil până în iulie 2025.#ElvirKoljic#EK2025#Impreuna

Posted by Universitatea Craiova on Wednesday, July 15, 2020

Povestea lui Elvir Koljic o putem asemăna cu renașterea păsării Phoenix. Fotbalistul născut în Spania, la Valladolid, a început fotbalul la formația NK Ključ, în Bosnia, înainte să ajungă la academia lui Maribor în anul 2011.

La 18 ani, în 2013, Koljic a debutat în cariera de fotbalist profesionist pentru Triglav Kranj. Primul său gol a fost înscris pentru Borac Banja Luka, iar „victima” s-a numit Radnik Bijeljina. Înainte să ajungă în Bănie, fotbalistul a aparținut de FK Kup, fiind împrumutat și la polonezii de la Lech Poznan, dar aceștia nu au activat opțiunea de cumpărare definitivă.

ADVERTISEMENT

Pe 31 august 2018, Universitatea Craiova anunța transferul unui atacant bosniac al cărui nume nu spunea absolut nimic pentru cunoscătorii fotbalului din România.

La o primă vedere, mutarea a părut surprinzătoare, mai ales că Koljic era golgheterul la zi din campionatul Bosniei, cu 8 goluri în 7 runde și se vorbea de un interes al echipelor Rangers și Panathinaikos. Avea o cotă de doar 350.000 de euro când evolua în tricoul formației FK Krupa.

ADVERTISEMENT

Atacantul bosniac, piesă de bază în agrenajul Universității Craiova

După o perioadă lungă de timp, Elvir Koljic a reușit să revină pe teren pentru Craiova. Pe 30 septembrie 2019, atacantul în vârstă de 24 de ani a intrat pe teren după 7 luni și a înscris un gol în duelul cu FC Viitorul. Bucuria revenirii pe gazon nu a durat mult, întrucât a venit din nou o accidentare incredibilă. Intrat în minutul 49 al meciului Voluntari – Universitatea, din optimile Cupei României, Koljic s-a accidentat la spate după o încercare de „foarfecă”. Astfel, în anul 2019, bosniacul a fost accidentat timp de nouă luni!

Ei bine, când unele voci spuneau că poate atacantul este terminat și „măcinat” de accidentări, acesta a dovenit contrariul. După pandemie, Elvir Koljic a arătat o formă de invidiat, iar Cristiano Bergodi poate sta liniștit în ceea ce privește „omul din gura porții”.

„Eu cred în această echipă, dacă ai două avioane pe benzi și un vârf ca Koljic, cum fotbalul românesc nu a mai avut de la Cămătaru, cred că e posibil să câștige titlul.

Avem fani, avem tot ce trebuie ca băieții să ia titlul. Avem cel mai frumos public din România, nu vreau să se supere nimeni pe mine”, a spus Gică Craioveanu despre „Dragonul” Științei.

  • 1.300.000 de euro este cota lui Elvir Koljic, conform site-urilor de specialitate
  • 20 goluri și 6 pase decisive a strâns bosniacul în 37 de partide pentru Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – Universitatea Craiova: 1,72 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT