News

Epidemiologul Emilian Popovici spune că după ce va trece „uraganul Omicron” urmează o perioadă calmă: „Va urma un val de liniște”

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, afirmă că după valul de infecții provocat de Omicron urmează liniștea, o perioadă de normalitate.
05.01.2022 | 07:48
Epidemiologul Emilian Popovici spune ca dupa ce va trece uraganul Omicron urmeaza o perioada calma Va urma un val de liniste
ADVERTISEMENT

Specialistul este de părere că veștile vor fi unele bune pentru români, dar abia după ce varianta Omicron va trece.

Vom fi foarte aproape de viața normală, cea dinainte de pandemie, odată ce infecțiile cu tulpina Omicron vor scădea.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul Emilian Popovici a spus ce se va întâmpla după Omicron

Totuși, trebuie precizat că acest lucru se va întâmpla doar în măsura în care nu vor apărea alte variante noi, pentru că am văzut că virusul dezvoltă mereu noi tulpini.

După varianta Delta, a venit rândul lui Omicron să facă ravagii. Veștile mai puțin bune arată că vorbim despre „un nivel extraordinar de de infectări” care vor fi provocate de Omicron.

ADVERTISEMENT

Apoi, în ciuda faptului că virusul se va menține și va circula în continuare, va urma ceea ce epidemiologul Emilian Popovici numește „un val de liniște”.

Pe scurt, după ce valul de îmbolnăviri provocate de Omicron va trece, va urma o perioadă de viață normală pentru noi.

ADVERTISEMENT

„Pot să spun cu siguranță că după un val epidemic de o asemenea amploare, după ‘Uraganul Omicron’ asupra Europei, după o asemenea epidemie cu un nivel extraordinar de de infectări, urmează o perioadă de liniște interepidemică, chiar dacă virusul se menține circulant.

Sigur, asta în absența apariției unei variante noi. Eu gândesc că după un asemenea val epidemic va urma un val de liniște care poate fi prelungit, o perioadă de apropiere de viața normală”, a declarat epidemiologul, la B1.

ADVERTISEMENT

Nu am scăpat nici de varianta Delta, în paralel cu ravagiile făcute de Omicron

În timp ce numărul infectărilor cu Omicron crește, și Delta începe să se manifeste din nou la nivel mai mare.

Nu am scăpat, așadar, nici de Delta, iar Omicron este mult mai transmisibil, după cum arată studiile de specialitate.

Cel mai probabil, varianta Omicron va deveni cea dominantă în lume, a mai avertizat vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

„ Acum Delta se vede că se dinamizează din nou din cauza circulaţiei oamenilor crescută în această perioadă, iar omicron, dacă respectă tradiţia, fiind de trei, două ori mai transmisibilă decât Delta, va deveni dominantă şi atunci va fi o perioadă în care aceste două variante vor circula împreună”, a declarat profesorul.

ADVERTISEMENT