Life

Emirul din Qatar are 13 copii cu cele trei soții, dintre care una îi e verișoară! Scandalul din 2020 care a pătat imaginea statului arab

Tamim bin Hamid Al Thani, emirul Qatarului, este căsătorit cu trei femei, cu care a făcut 12 copii. Liderul mondial al momentului a fost urmărit de multe controverse!
21.11.2022 | 16:30
Emirul din Qatar are 13 copii cu cele trei sotii dintre care una ii e verisoara Scandalul din 2020 care a patat imaginea statului arab
Emirul Qatarului, căsătorit cu trei femei. În imagine: prima soție. Foto: hepta.ro/ Facebook
ADVERTISEMENT

Toată planeta e cu ochii pe Qatar, țara care organizează Campionatul Mondial de Fotbal din acest an. Conducătorul statului, șeicul Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, unul din cei mai puternici emiri ai lumii arabe, a născut o serie de controverse de-a lungul timpului. FANATIK vă prezintă lucruri mai puțin știute despre viața personală, acesta fiind căsătorit cu… trei femei! Dar asta nu e tot!

Tamim bin Hamad Al Thani, emirul Qatarului, are trei soții dintre care una e verișoară ”de-a doua”

Înainte să devină Emir al Qatarului, pe 25 iunie 2013, după abdicarea tatălui său, Tamim bin Hamad al dinastiei Al Thani a deținut diferite roluri guvernamentale și s-a implicat în promovarea evenimentelor sportive din țara sa, printre care și CM de Fotbal urmărit acum de tot globul pământesc.

ADVERTISEMENT

Șeicul a venit pe lume pe 3 iunie 1980, în Doha, capitala statului Qatar, și, aparține dinastiei Al Thani, fiind cel de-al treilea fiu al șeicului Hamad bin Khalifa al Thani și al doilea fiu al șeicei Moza bint Nasser al-Missned, cea de-a doua soție a tatălui său.

În ciuda conservatorismului din țara sa, aflată sub lupa organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului pentru felul în care sunt tratate femeile, trebuie spus că acesta a primit o educație aleasă într-o țară occidentală. A studiat la Sherborne School în Dorset, Marea Britanie și a urmat cursurile Academiei Regale Sandhurst în anul 1998.

ADVERTISEMENT

Accederea sa la tron s-a produs acum 9 ani, emirul având trei consoarte: Jawaher bint Hamad al Thani, Anoud bint Mana Al Hajiri și Noora bint Hathal Al Dosari, dintre care prima îi este… verișoară ”de-a doua”!

soții emir
Jawaher, Sheikha Al-Anoud și Noora bint Hathal, cele trei soții ale emirului qatarez. Foto: Wikipedia

Emirul are 13 copii cu cele trei femei

În Qatar, conform tradiției, membrii familiei regale se pot căsători între ei, ba chiar există o obligație legală ca emirul să aibă o soție din aceeași dinastie. Deși nu este singura femeie cu care emirul este căsătorit, Jawaher e cea care îl însoțește în aparițiile publice, fiind un soi de primă doamnă. Celelalte două neveste nu au apărut niciodată la vreun eveniment public, acestea fiind bine păzite.

ADVERTISEMENT

Cu prima sa soție, Jawaher, cu care s-a însurat în anul 2005, acesta are patru copii: Almayassa, Hamad, Aisha și Jassim.

Cea de-a doua femeie din viața emirului i-a devenit soție în anul 2009 și i-a dăruit alți cinci copii: Sheikha Naylah bint Tamim bin Hamad Al Thani, Abdullah, Rodha, Alqaqaa și Moza bint Hamad Al Thani.

ADVERTISEMENT

Emirul nu s-a oprit din făcut copii, căci și cea de-a treia dintre soții, cu care s-a însurat în anul 2014, i-a oferit 4. Cu a treia parteneră îi are pe Joaan bin Tamim bin Hamad Al Thani, Mohammed, Fahad și Hind bint Tamin bin Hamad Al Thani.

Qatar, în mijlocul controverselor. Episodul examinărilor ginecologice forțate de pe aeroport

Dacă referitor la religia musulmană, care îi permite să aibă mai multe soții, una dintre ele fiindu-i chiar verișoară, lumea nu a avut prea multe de comentat, există o serie de alte motive pentru care emirul Qatarului nu e văzut cu ochi buni.

În materie de drepturi ale omului, emirul menține o relație complicată cu Organizația Națiunilor Unite din cauza felului în care sunt tratate femeile. În Qatar încă e în vigoare lapidarea reprezentantelor sexului frumos, iar homosexualii pot fi, de asemenea, pedepsiți cu moartea.

Femeile necăsătorite care fac sex pot ajunge la pușcărie

Cel mai controversat episod legat de felul în care sunt tratate femeile a avut loc la sfârșitul anului 2020 pe aeroportul din Doha. Pasagerele a zece zboruri Qatar Airways, printre care 13 australience, au fost examinate ginecologic fără consimțământul lor. Totul pentru a fi găsită mama unui bebeluș ce fusese abandonat într-o toaletă a aeroportului!

7 dintre australiencele supuse unui examen ginecologic pe nepusă masă au anunțat că vor acționa în instanță autoritățile din Qatar pentru rușinea la care au fost supuse. Nu mai spunem de faptul că în statul care organizează Mondialul, relațiile sexuale și procrearea în afara căsniciei sunt pasibile de detenție.

Qatar găzduiește Campionatul Mondial de Fotbal din acest an, care a început, oficial, pe 16 noiembrie 2022. Spectacolul oferit de sportul-rege se va încheia pe 16 decembrie 2022.

ADVERTISEMENT