Fotbal international

Emoționanta scrisoare a starului Buffon către debutantul Buffon. Ce i-a transmis legenda lui Juve

28.01.2021 | 17:21
Emotionanta scrisoare a starului Buffon catre debutantul Buffon Ce ia transmis legenda lui Juve
ADVERTISEMENT

Portarul lui Juventus Torino, Gianluigi Buffon, i-a trimis o scrisoare plină de învățăminte adolescentului Buffon, într-un emoționant și curajos exercițiu de imaginație.

Cel mai selecționat fotbalist din naționala Italiei, din toate timpurile, Gianluigi Buffon nu a uitat momentul debutului său la Parma din urmă cu 26 de ani. În ziua în care își serbează 43 de viață, legendarul fotbalist și-a amintit de o scrisoare ”adresată” tânărul Gianluigi Buffon, publicată în urmă cu doi ani, în The Players’ Tribune.

ADVERTISEMENT

Din perspectiva fotbalistului care le-a trăit pe toate, veteranul Buffon și-a ”permis” să-i dea câteva sfaturi adolescentului care în 1995 făcea primii pași pe drumul spre legendă.

”Banii și faima nu sunt scopul”

Gianluigi Buffon este considerat unul dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului, însă, în scrisoarea adresată lui însuși, fotbalistul mărturisește că atunci când a debutat la Parma nu și-a imaginat că va ajunge atât de departe, iar cariera impresionantă și-a clădit-o sacrificându-și tinerețea.

ADVERTISEMENT

”În doar câteva zile, vei primi trei lucruri care sunt foarte, foarte frumoase dar și foarte, foarte periculoase. Bani, faimă și jobul visurilor tale. Trebuie să-ți amintești: banii și faima nu sunt scopul. Dacă ți-aș putea da doar un sfat, ar fi să fii mult mai curios privind lumea din jurul tău cât ești încă tânăr”, a scris Buffon.

În scrisoarea adresată propriei persoane, la vârsta adolescenței, veteranul Buffon îl îndeamnă pe tânărul portar să nu uite să se bucure, să fie om, să evite să intre în pielea personajului de benzi desenate – Superman, așa cum avea să fie alintat de suporteri în următorii ani.

ADVERTISEMENT

Arta, remediul depresiei din miezul gloriei

Buffon povestește în lucrarea amintită că a trecut printr-o depresie severă într-un moment în care era deja un star mondial. Apoi, într-o zi, o vizită la muzeu i-a schimbat viața definitiv.

”Trebuie să intri în ziua aia în muzeu. Va fi cea mai importantă decizie din viața ta. Vei vedea un tablou al lui Chagall care te va străfulgera. Se numește The Walk (Plimbarea – n.r.). Un bărbat și o femeie sunt într-un parc, la un picnic, dar totul este magic. Femeia zboară spre cer, ca un înger iar bărbatul o ține de mână și zâmbește. Această imagine îți va transmite ceva din altă lume”, a mai scris legendarul fotbalist.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon împlinește, azi, 43 de ani. A debutat la Parma, în 1995, la vârsta de 17 ani, iar la 23 de ani a fost transferat de Juventus și a câștigat aproape tot ce se putea. Doar Liga Campionilor îi lipsește din palmaresul impresionant, care numără nu mai puțin de 57 de trofee individuale și cu echipele Parma, Juventus, PSG și naționala Italiei.

ADVERTISEMENT
Tags: