Fotbal international

Emoționanta scrisoare a starului Buffon către debutantul Buffon. Ce i-a transmis legenda lui Juve

28.01.2021 | 17:21
Emotionanta scrisoare a starului Buffon catre debutantul Buffon Ce ia transmis legenda lui Juve
ADVERTISEMENT

Portarul lui Juventus Torino, Gianluigi Buffon, i-a trimis o scrisoare plină de învățăminte adolescentului Buffon, într-un emoționant și curajos exercițiu de imaginație.

Cel mai selecționat fotbalist din naționala Italiei, din toate timpurile, Gianluigi Buffon nu a uitat momentul debutului său la Parma din urmă cu 26 de ani. În ziua în care își serbează 43 de viață, legendarul fotbalist și-a amintit de o scrisoare ”adresată” tânărul Gianluigi Buffon, publicată în urmă cu doi ani, în The Players’ Tribune.

ADVERTISEMENT

Din perspectiva fotbalistului care le-a trăit pe toate, veteranul Buffon și-a ”permis” să-i dea câteva sfaturi adolescentului care în 1995 făcea primii pași pe drumul spre legendă.

”Banii și faima nu sunt scopul”

Gianluigi Buffon este considerat unul dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului, însă, în scrisoarea adresată lui însuși, fotbalistul mărturisește că atunci când a debutat la Parma nu și-a imaginat că va ajunge atât de departe, iar cariera impresionantă și-a clădit-o sacrificându-și tinerețea.

ADVERTISEMENT

”În doar câteva zile, vei primi trei lucruri care sunt foarte, foarte frumoase dar și foarte, foarte periculoase. Bani, faimă și jobul visurilor tale. Trebuie să-ți amintești: banii și faima nu sunt scopul. Dacă ți-aș putea da doar un sfat, ar fi să fii mult mai curios privind lumea din jurul tău cât ești încă tânăr”, a scris Buffon.

În scrisoarea adresată propriei persoane, la vârsta adolescenței, veteranul Buffon îl îndeamnă pe tânărul portar să nu uite să se bucure, să fie om, să evite să intre în pielea personajului de benzi desenate – Superman, așa cum avea să fie alintat de suporteri în următorii ani.

ADVERTISEMENT

Arta, remediul depresiei din miezul gloriei

Buffon povestește în lucrarea amintită că a trecut printr-o depresie severă într-un moment în care era deja un star mondial. Apoi, într-o zi, o vizită la muzeu i-a schimbat viața definitiv.

”Trebuie să intri în ziua aia în muzeu. Va fi cea mai importantă decizie din viața ta. Vei vedea un tablou al lui Chagall care te va străfulgera. Se numește The Walk (Plimbarea – n.r.). Un bărbat și o femeie sunt într-un parc, la un picnic, dar totul este magic. Femeia zboară spre cer, ca un înger iar bărbatul o ține de mână și zâmbește. Această imagine îți va transmite ceva din altă lume”, a mai scris legendarul fotbalist.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon împlinește, azi, 43 de ani. A debutat la Parma, în 1995, la vârsta de 17 ani, iar la 23 de ani a fost transferat de Juventus și a câștigat aproape tot ce se putea. Doar Liga Campionilor îi lipsește din palmaresul impresionant, care numără nu mai puțin de 57 de trofee individuale și cu echipele Parma, Juventus, PSG și naționala Italiei.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Onorariu-record pentru un avocat din România. Cât a primit apărătorul lui Mario Iorgulescu
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe...
Cea mai dură reacţie după ce Babasha a cântat alături de Coldplay pe Arena Naţională: Imbecili şi frustraţi cei care au huiduit!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
O nouă minivacanță pentru români. Mai sunt câteva zile
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”