Fotbal international

Englezii vor să schimbe regula penalty-ului! Cum ar putea să fie afectat fotbalul

02.11.2018 | 16:41
Englezii vor sa schimbe regula penaltyului Cum ar putea sa fie afectat fotbalul

Englezii de la IFAB vor să schimbe regula penalty-ului. După ultimele întâmplări din fotbalul european, în care, printre alţii, Paul Pogba a putut să marcheze după ce a ratat o lovitură de la 11 metri, International FA Board vine cu o idee care să modifice actuala regulă, copiată de la loviturile de departajare.

Mai exact, englezii vor ca fotbalistul să nu aibă posibilitatea să mai marcheze după ce a ratat un penalty. În aceste condiţii, după ce mingea va fi parată sau va lovi una dintre bări, balonul va fi repus în joc la fel ca în cazul în care ar fi fost un out de poartă.

Englezii vor să schimbe în curând regula penalty-ului

Jurnaliştii englezi de la The Telegraph susţin că IFAB ia în calcul să schimbe regula penalty-ului. “Dacă modificare va intra în vigoare, mingea va fi considerată una ‘moartă’ după ce portarul va bloca penalty-ul şi acesta va repune balonul în joc după un out de poartă. Va fi exact ca la loviturile de departajare, unde ai o singură şansă să marchezi”, a scris Jason Burt în The Telegraph.

În ultima etapă din Premier League, Paul Pogba a marcat de la 11 metri în meciul Manchester United – Everton 2-1. În primă fază, Jordan Pickford a respins mingea şutată de mijlocaşul francez, care s-a întors la fotbalistul de 25 de ani, acesta reuşind să deschidă scorul. La finalul meciului de pe “Old Trafford”, Jose Mourinho a declarat că Paul Pogba trebuie să-şi schimbe stilul de a executa penalty-uri. “Îmi place dorinţa lui de a bate lovituri de la 11 metri, dar trebuie să-şi schimbe modul în care execută. Trebuie să-mi aleg cu grijă cuvintele, dar nu-mi plac jucătorii care se tem să bată un penalty sau care refuză. Jordan Pickford este un portar bun, care apără loviturile de la 11 metri, trebuie să recunoaştem acest lucru”, a susţinut Jose Mourinho la finalul meciului Manchester United – Everton 2-1.

Englezii vor să schimbe în curând regula penalty-ului
Englezii vor să schimbe în curând regula penalty-ului
Tags: