Fotbal international

Episodul care a produs ruptura între Adrian Mutu şi Jose Mourinho: “A înjurat România”

08.01.2019 | 20:59
Episodul care a produs ruptura intre Adrian Mutu si Jose Mourinho A injurat Romania
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu şi Jose Mourinho au lucrat pentru câteva luni la Chelsea, iar fostul internaţional român a povestit care a fost episodul care a produs ruptura între cei doi. Ajuns la 40 de ani, “Briliantul” a susţinut că antrenorul portughez a înjurat România şi că nu-l lăsa să vină la echipa naţională.

“A înjurat Romania si eu m-am supărat atunci şi ne-am certat. Tot așa s-a întâmplat. Nu voia să mă lase la echipa naţională şi a fost un mic incident”, a declarat Adrian Mutu pentru Telekom Sport. După venirea lui Jose Mourinho la Chelsea, în vara anului 2004, fostul internaţional român a jucat doar două meciuri pentru formaţia de pe “Stamford Bridge”.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns Adrian Mutu la Chelsea în 2003, cu un an înaintea lui Jose Mourinho

Adrian Mutu a fost transferat de Chelsea în vara anului 2003, după ce englezii au plătit 22,5 milioane de euro pentru a-l aduce de la Parma. Chiar în ziua în care a împlinit 40 de ani, cel mai bun marcator din istoria echipei naţionale a României, la egalitate cu Gică Hagi, a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK. Actualul antrenor al echipei secunde a lui Al Wahda a susţinut că ar fi putut să stea mai mult la Chelsea dacă nu ar fi avut probleme.

Adrian Mutu şi Jose Mourinho au lucrat câteva luni împreună la Chelsea
Adrian Mutu şi Jose Mourinho au lucrat câteva luni împreună la Chelsea

“Dacă nu aș fi trecut prin acele probleme personale, alta era treaba la Chelsea. Nu mă gândeam că sunt un rege când am ajuns în Anglia, dar știam ce fel de fotbalist sunt. Veneam după 22 de goluri în 36 de meciuri pentru Parma. Prindeam încredere în mine ca fiind un fotbalist de top al Europei. Fără acele probleme personale lucrurile ar fi stat altfel. Am crezut în mine și am crezut că pot să iau Balonul de Aur. Cred că un fotbalist mare, care se respectă, își dorește să câștige tot ce e mai frumos și mai bun în acest sport, iar Balonul de Aur era un astfel de obiectiv. Nu știu ce ar fi fost dacă nu erau acele probleme, e greu de spus”, a spus Adrian Mutu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: