Fotbal intern

Eric de Oliveira, la un gol de a intra în istorie! I-a egalat recordul lui Wesley! Formă fantastică în noul sezon. ”Așteptăm o cinste!”

12.08.2019 | 21:13

Eric de Oliveira are ca obiectiv declarat obținerea titlului de cel mai bun marcator străin din istoria campionatului României. În cursa sa solitară mai are de trecut doar de ”borna Wesley Lopes”. 64 de goluri a marcat conaționalul lui Eric pentru Vaslui și Poli Iași.


UPDATE, 12 august, ora 21:15/ Eric i-a egalat recordul lui Wesley și mai are nevoie de un singur gol pentru a deveni cel mai bun marcator  străin din toate timpurile în Casa Pariurilor Liga 1. Brazilianul are cinci reușite în noul sezon și 64 în total. Eric a marcat golul cu numărul 64, din penalty, cu FC Botoșani.

UPDATE, 12 august, ora 23:20/ Vlad Achim, mijlocaș Viitorul:  ”Ne bucurăm pentru Eric, dar acum suntem puțin supărați că am fost egalați. Totuși, așteptăm o cinste din partea lui 🙂 ”

Clasamentul celor mai buni marcatori străini din Casa Pariurilor Liga 1 în acest moment: 

1-2. Eric, Wesley (64 goluri), 3. Bojan Golubovic (55), 4. Eddy Gnohere (52), 5. Pantelis Kapetanos (52), 6. Thaer Bawab (42), 7. Kehinde Fatai (41), 8. Mike Temwanjera (39), 9. Azdren Llullaku (37), 10. Sulejman Demollari (36)


UPDATE, 4 august, ora 22:28/ Brazilianul Eric a înscris încă un gol pentru Viitorul Constanța, împotriva lui Sepsi din lovitură de la 11 metri. Acesta mai are nevoie de un singur gol pentru a-i egala recordul de goluri marcate lui Wesley Lopez. Momentan conaționalul său deține recordul de cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1, cu 65 de goluri.


UPDATE, 28 iulie, ora 23:39 / Eric de Oliveira a marcat din nou pentru Viitorul în meciul cu Hermannstadt și este la două goluri de a-l egala pe conaționalul său Wesley Lopes. ”Știu că mai am două goluri să-l egalez pe Wesley, dar văd că acum se zice că el a marcat 65 de goluri. Eu știam de 64, dar mai am timp să-l întrec”. După această nouă reușită, brazilianul a avut un mesaj și pentru Gică Hagi, care îl criticase după jocul cu Chindia Târgoviște: ”Sunt fericit pentru că am obținut cele 3 puncte. A fost cel mai important lucru, mai puțin contează cine înscrie. Am venit după un meci greu în Europa League, a fost oboseală, dar am reușit să obținem această victorie. Mă simt foarte bine fizic, dar decizia de a juca nu este a mea. Mâine e o nouă zi. Mister spune că a doua zi se uită ce ai făcut ieri. Dacă Mister consideră că merit, voi juca cu Gent, dacă nu, voi fi alături de echipă. Voi fi pregătit să îmi ajut echipa. Sunt încrezător. Vom vedea următoarele 90 de minute ce vom face, dar suntem încrezători că vom câștiga. S-au mai văzut surprize în fotbal. Nu știu cum trebuie să jucăm, Mister trebuie să știe”.


UPDATE 19 iulie 2019, ora 22:15. Brazilianul Eric a marcat și în partida Chindia – Viitorul, iar acum mai are nevoie de numai cinci goluri pentru a deveni cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1.

Ce a spus Eric după meci: „Mă bucur pentru gol, dar a fost munca întregii echipe. Am avut un meci mult mai dificil decât cel cu Dinamo. Sper să-l depășesc pe Wesley și să fac istorie”. 


Brazilianul Eric de Oliveira a bifat luni, la meciul câștigat de Viitorul, 5-0, cu Dinamo, apariția cu numărul 200 pe prima scenă a fotbalului românesc şi golul cu numărul 60! Mijlocașul ofensiv adus în Liga 1 de Gaz Metan Mediaș în 2007 a marcat în poarta alb-roșiilor golul “aniversar” pentru el în Liga 1. Cu această ocazie, fotbalistul Viitorului se apropie la doar 5 reușite de recordul compatriotului său Wesley, cel care a punctat de 62 de ori pentru FC Vaslui și de 3 ori pentru Poli Iași în 121 de apariții, fiind cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1.

Eric a marcat cel de-al cincilea gol din partida disputată la Ovidiu, cu Dinamo, stabilind astfel scorul final, la doar două minute după ce a intrat în teren, înlocuindu-l pe Alexandru Mățan. Brazilianul a revenit în România în iarna lui 2018, după o experiență mai puțin reușită în Qatar, iar pentru constănțeni a reușit să puncteze de 5 ori în 8 apariții în a doua parte a sezonului trecut.

Șase goluri îl despart de a intra în istorie

Odată cu marcarea golului 60 în Liga 1, Eric de Oliveira s-a apropiat cu încă un pas de recordul stabilit de un alt brazilian, Wesley Lopes, care a izbutit 62 de reușite în 3 trei sezoane la FC Vaslui și 3 la Poli Iași, în prima parte a sezonului 2014-2015.

Clasamentul marcatorilor străini în prima divizie este completat de Bojan Golubovic (Ceahlăul, Iaşi, FCSB), Pantelis Kapetanos (FCSB, CFR Cluj) și Kehinde Fatai (Astra). Niciunul dintre ei însă nu mai evoluează în Liga 1, iar Eric are șanse mari de a-l depăși pe Wesley Lopes chiar în actuala stagiune, având în vedere încrederea pe care Gheorghe Hagi o are în decarul brazilian, pe care l-a antrenat în două perioade la Viitorul. Brazilianul a câștigat și primele sale trofee din carieră, Cupa și Supercupa României, alături de Viitorul.

„12 ani am stat aici în România, am vrut să iau trofee, am aşteptat atâta timp! E un lucru mare! Dumnezeu mi-a dat seara asta. Am intrat, am marcat şi am învins. Băieţii ăştia merită tot! E despre ei, despre Viitorul! Le mulţumesc”, declara Eric după câștigarea Cupei României, împotriva Astrei. Eric a mai declarat, de altfel, că unul din obiectivele sale principale este să reuşească să devină cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1.