Sport

Clauza gigant care întârzie orice negocieri privind transferul lui Erling Haaland. Ce comision cere impresarul Mino Raiola

Mercato-ul din vară îl are ca punct central pe Mbappe, dar și pe Erling Haaland, ca soluție de rezervă. Dar există și o clauză gigant, a impresarului Raiola, care-i pune pe gânduri pe cei interesați de norvegian.
11.04.2022 | 12:38
Clauza gigant care intarzie orice negocieri privind transferul lui Erling Haaland Ce comision cere impresarul Mino Raiola
O posibilă plecare a lui Erling Haaland de la Dortmund pare pusă în pericol de comisionul cerut de impresarul său, Mino Raiola. Foto: Bernd Thissen/dpa (hepta.ro)
ADVERTISEMENT

În condițiile în care telenovela Kylian Mbappe nu s-a terminat, Erling Haaland, varianta B pentru toate cluburile interesate de francez, așteaptă în van o ofertă concretă. Ba mai mult, scrie presa germană, există și un alt motiv pentru reticența potențialilor cumpărători.

Mino Raiola vrea un comision de 70 de milioane de euro la un eventual transfer al lui Haaland!

Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dortmund până-n 2024. Astfel că, în pofida calităților sale indiscutabile și a potențialului – sau, dacă vreți, tocmai din pricina acestora – norvegianul nu este o prioritate pe lista marilor cluburi.

ADVERTISEMENT

Nu vorbim despre o lipsă a interesului. Căci, se știe, grupările care vizează câștigarea Champions League îl au pe listă. Însă, chiar scoțând din ecuație cazuri precum cel al Barcelonei, situația financiară a granzilor Europei nu este roză.

Pandemia a indus pierderi importante. Iar pentru jucător cu cota lui Erling Haaland, desigur, suma de transfer și salariul nu reprezită tocmai o bagatelă.

ADVERTISEMENT

Lucrurile însă, scrie presa internațională, sunt mai complicate decât atât. Mino Raiola și-ar dori un comision de 70 de milioane de euro, spune le10sport.com.

Francezii citează că sursă, Bild. Acolo unde nu se vorbește de această sumă. Însă există și un ”dar”…În sensul în care se vorbește despre 50 de milioane pentru agent. Dar și de o sumă între 20 și 30 de milioane pentru tatăl fotbalistului, Alf-Inge.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă că oricum ai lua-o, per total, banii plătiți pentru aceste comisioane depășesc suma de transfer, 75 de milioane de euro.

FC Barcelona este ca și retrasă din cursa pentru cumpărarea lui Haaland

În aceste condiții, nu este de mirare că FC Barcelona s-a retras din cursă. Joan Laporta, președintele catalanilor, n-a spus-o tranșant, dar a fost suficient de explicit în mesajul diplomat pe care l-a transmis.

ADVERTISEMENT

Unul întărit și de Dani Alves, care spune că, dacă s-ar afla în poziția de director sportiv, n-ar plăti suma cerută pentru Haaland. Ci mai degrabă ar face eforturi pentru a-l aduce pe Mbappe.

Real Madrid n-a renunțat încă. Și-l are în vizor, în condițiile în care lucrurile nu-s clare cu Mbappe. La fel, PSG este cu ochii pe norvegian, pe care și l-ar dori dacă, în cele din urmă, Kylian pleacă. Însă, oare, dacă Raiola și Alf-Inge chiar vor sumele pe care le vehiculează media, vor avea disponibilitatea să le plătească?

ADVERTISEMENT