News

Eroul din avionul morții! Maxim Moiseev, un însoțitor de bord, a murit salvând pasagerii

06.05.2019 | 21:05
Eroul din avionul mortii Maxim Moiseev un insotitor de bord a murit salvand pasagerii

Eroul din accidentul aviatic din Rusia a fost un tânăr de doar 22 de ani. Martorii au susținut faptul că acesta a rămas în spatele avionului cuprins de flăcări până la ultima clipă pentru a salva toți pasagerii rămași blocați în aeronavă. Martorii l-au descris pe Maxim ca fiind extrem de curajos, atribuindu-i numai cuvinte de laudă. „Nu a reușit să deschidă ușa, apoi a început să îi ajute pe oameni să iasă din avion”.

Eroul din accidentul aviatic din Rusia are 22 de ani

Autoritățile din Rusia nu au confirmat deocamdată oficial moartea lui Maxim Moiseev, dar numele tânărului nu se află nici pe lista supraviețuitorilor din accident. Familia însoțitorului de zbor nu vrea să creadă că băiatul lor și-a pierdut viața, așa că elimină din start această variantă.

„Nu a fost publicată încă lista celor decedați”, a spus o rudă a acestuia. Martorii tragicului accident vorbesc despre tânărul de 22 de ani numai la superlativ și îl numesc eroul lor. Maxim Moiseev avea doar 22 de ani și a absolvit școala de cadeți, s-a înrolat în armată și a fost admis mai apoi la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, la secția de aviație civilă.

Accident grav aviatic în Rusia
Sursa Foto: Pixabay

Eroul din Rusia, cuprins de flăcări

Băiatul era însoțitor de zbor doar de 1 an și 3 luni. Presa, alături de martori, a susținut că băiatul a rămas în spatele avionului, loc în care a izbucnit incendiul. Maxim a încercat până în ultima clipă să deschidă ieșirea de urgență din spatele avionului, în timp ce colegii lui erau în fața aeronavei, deschizând ușile.

„Nu a reușit să deschidă ușa, apoi a început să îi ajute pe oameni să iasă din avion. El nu a mai reușit să iasă și a murit”, a precizat un oficial al aviației pentru agenția TASS.