News

Estimări meteo pentru luna iunie. Când se termină cu ploile și ne apropiem de temperaturi normale

Directorul ANM, Elena Mateescu, a făcut estimările pentru luna iunie. FANATIK vă spune când se termină cu ploile și ne apropiem de temperaturi normale.
08.06.2021 | 23:12
Estimari meteo pentru luna iunie Cand se termina cu ploile si ne apropiem de temperaturi normale
Estimări meteo pentru luna iunie. Când se termină cu ploile și ne apropiem de temperaturi normale Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Elena Mateescu a vorbit despre ploile din ultima perioadă. Ea a explicat că vremea rea va mai fi prezentă și în următoarele zile în țara noastră.

În plus, abia de săptămâna viitoare vom simți o încălzire a temperaturilor. Totuși, vara nu se va face simțită mai devreme de sfârșitul lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Estimări meteo pentru luna iunie. Când se termină cu ploile și ne apropiem de temperaturi normale

Elena Mateescu a explicat că începutul acestei luni a fost cel mai rece din ultimii ani: „în acest an s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi, la data de 1 iunie, din ultimul timp”.

În ultima perioadă, vremea a fost instabilă în mare parte din țară. Ploi torențiale și vijelii au lovit mai multe localități. Străzi întregi au fost inundate.

ADVERTISEMENT

Aceste fenomene vor fi întâlnite și în zilele următoare: „cât privește perioada de instabilitate atmosferică accentuată, până vineri seara la ora 23.00 ne vom afla sub incidența unei informări meteorologice ce vizează astfel de fenomene precum averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua local aspect de vijelii și căderi de grindină”.

„Cantitățile de precipitații, pe segmente foarte scurte de timp, pot depăși 20 – 25 și chiar și 50 l/mp, așa cum s-a întâmplat și astăzi, în zonele în care am avut emise cele șase atenționări meteorologie,” a explicat directorul ANM la Antena 3.

ADVERTISEMENT

„În cursul zilei de marți, am înregistrat peste 25 l / mp în mai puțin de o oră, mai mult decât ar însemna jumătate din media unei luni iunie, în țara noastră,” a adăugat.

Cum va fi vremea în luna iunie

Luna iunie nu ne va face să simțim că a început vara. Temperaturile se vor apropia de cele normale, fără să le ajungă, abia în săptămâna 14 – 20 iunie.

ADVERTISEMENT

În plus, ploile își mai pot face și ele apariția: „în fiecare dimineață și chiar și în weekend, este posibil să actualizăm informarea meteorologică prin atenționări de cod galben, în special pentru zonele montane și de deal, dar nu excludem să avem și zone din partea de Est a țării, acolo unde așteptăm sau avem astfel de fenomene”.

„Spre exemplu, în săptămâna 14 – 20 iunie, vor exista temperaturi între 21 până la 27 de grade Celsius. Din punct de vedere termic de apropiem de anotimpul de vară,” a explicat Elena Mateescu.

„Până în data de 21 iunie, este posibil să discutăm de momente de instabilitate atmosferică accentuată. După 21 iunie, așa cum arată informațiile la acest moment, cele mai multe temperaturi vor fi în creștere, această dată urmând să coincidă cu Solstițiul de vară,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
Tags: