News

Eugen Teodorovici, autopropunere pentru prezidențiale! ”PSD-ul trebuie să aibă candidat propriu”

03.07.2019 | 09:19
Eugen Teodorovici autopropunere pentru prezidentiale PSDul trebuie sa aiba candidat propriu

Recent numit președinte executiv al social democraților, Eugen Teodorovici s-a autopropus pentru alegerile prezidențiale! Ministrul de Finanțe spune că nu are nicio problemă în a intra în cursa electorală pentru preşedinţia României, indiferent de contracandidaţii săi şi indiferent cu ce şansă va pleca în acea competiţie. Un singur lucru e cât se poate de clar – Teodorovici vrea ca PSD să aibă candidat propriu, fiind un partid mare care nu a dat de 15 ani preşedintele României.

Eugen Teodorovici, autopropunere pentru prezidențiale!

“Vizavi de dorinţa mea de a candida, am spus mereu că odată şi odată voi candida şi asta trebuie să fie obligaţia fiecărui om politic, să dorească să crească ca şi funcţie, ca şi poziţie politică, dacă e sigur pe el şi convins că poate să facă bine din acele funcţii cât mai înalte. Dacă nu, nu are ce să caute în politică. Presupun că intrarea în politică este tocmai din dorinţa de a face bine în jurul tău, nu cred şi nu vreau să cred că este alt motiv în spate cu toate că viaţa de zi cu zi mă contrazice în mod clar.

Nu am o problemă să intru într-o astfel de competiţie, nu am o problemă sa mă lupt cu oricare dintre contracandidaţi indiferent cu ce şansă aş pleca eu, a doua, a treia, a patra, a cincea nu contează. Obligaţia mea, dacă mă consider un lider, să îmi asum, să fiu convins că voi câştiga ca să pot convinge rândul meu pe cei pe care vreau să îi iau de partea noastră să voteze pentru PSD. 

Eugen Teodorovici, autopropunere pentru prezidențiale! Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici spune că PSD-ul trebuie să aibă candidat propriu. Sursa foto – facebook

”PSD-ul trebuie să aibă candidat propriu”

Este clar că va fi un candidat din PSD sau din ALDE. Ar fi foarte bine să fie o coaliţie în spatele acestui prezidenţiabil dintre PSD, ALDE şi desigur Pro România, dacă doreşte să fie parte la această campanie. PSD-ul trebuie să aibă candidat propriu. Este un partid mare, este un partid de la care lumea aşteaptă foarte mult şi un partid care nu a dat de 15 ani preşedintele României şi cred că după 15 ani de preşedinte din zona de dreapta şi lumea poate să vadă foarte clar astăzi care este situaţia după această perioadă, merită pe deplin ca PSD să aibă un preşedinte.

Poate acest moment de 26 mai a fost pentru noi, şi am spus-o imediat după acest moment, un moment foarte important pentru noi ca şi partid şi poate şi pentru noi ca şi ţară. Dacă PSD înţelege foarte clar votul cetăţenilor, dacă vrea cu adevărat să se schimbe, să se reformeze, dacă vrea cu adevărat să înţeleagă că schimbarea nu se face doar cu feţe noi, dar şi cu principii noi. Feţe noi, cu principii vechi nu ţine şi oamenii vor înţelege acest lucru, a declarat Eugen Teodorivici pentru Antena 3.