News

Eugen Teodorovici, vicepremier interimar! Klaus Iohannis a semnat decretul oficial

03.07.2019 | 15:04
Eugen Teodorovici vicepremier interimar Klaus Iohannis a semnat decretul oficial

Eugen Teodorovici este noul vicepremier interimar! Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea ministrului Finanţelor Publice în funcţia de viceprim-ministru în locul lui Viorel Ştefan. Astfel, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, șeful statului a luat inițial act de demisia lui Viorel Ştefan și a constatat încetarea funcţiei de membru al Guvernului. Apoi, Iohannis a semnat un alt decret prin care l-a desemnat pe Eugen Orlando Teodorovici în noua funcție.

Eugen Teodorovici, vicepremier interimar!

Klaus Iohannis și Eugen Teodorovici ar putea sta față în față chiar la alegerile prezidențiale, acolo unde ministrul Finanțelor a precizat că este gata să reprezinte Partidul Social Democrat. „Vizavi de dorinţa mea de a candida, am spus mereu că odată şi odată voi candida şi asta trebuie să fie obligaţia fiecărui om politic, să dorească să crească ca şi funcţie, ca şi poziţie politică, dacă e sigur pe el şi convins că poate să facă bine din acele funcţii cât mai înalte.

Dacă nu, nu are ce să caute în politică. Presupun că intrarea în politică este tocmai din dorinţa de a face bine în jurul tău, nu cred şi nu vreau să cred că este alt motiv în spate cu toate că viaţa de zi cu zi mă contrazice în mod clar. Nu am o problemă să intru într-o astfel de competiţie, nu am o problemă sa mă lupt cu oricare dintre contracandidaţi indiferent cu ce şansă aş pleca eu, a doua, a treia, a patra, a cincea nu contează.

Eugen Teodorovici, vicepremier interimar! Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici e noul vicepremie rinterimar al României. Sursa foto – facebook

Cine este Eugen Teodorovici

Obligaţia mea, dacă mă consider un lider, să îmi asum, să fiu convins că voi câştiga ca să pot convinge rândul meu pe cei pe care vreau să îi iau de partea noastră să voteze pentru PSD. Este clar că va fi un candidat din PSD sau din ALDE. Ar fi foarte bine să fie o coaliţie în spatele acestui prezidenţiabil dintre PSD, ALDE şi desigur Pro România, dacă doreşte să fie parte la această campanie”, a declarat Eugen Teodorovici despre posibilitatea de a candida la prezidențiale

Eugen Teodorovici a fost ministru al fondurile europene, apoi al finanțelor publice în cabinetul Victor Ponta. Ocupă aceeași funcție și în guvernul condus de Viorica Dăncilă și a fost numit de curând președinte executiv al partidului.