News

Evaluarea Națională 2019. Ce subiecte au picat la Limba și literatura maternă

21.06.2019 | 10:45
Evaluarea Nationala 2019 Ce subiecte au picat la Limba si literatura materna

Evaluarea Națională 2019 s-a încheiat cu proba scrisă de Limba și literatura maternă. FANATIK îți spune ce subiecte au picat pentru cei care au studiat această materie. Astfel, chiar înainte de examen, Ministerul Educației Naționale a publicat mai multe modele de subiecte pe care le puteți găsi chiar aici. Trebuie remarcat că de-a lungul anilor, elevii din clasa a VIII-a au dat examene la germană, italiană, maghiară, rromani, sârbă, slovacă sau ucraineană.

Evaluarea Națională 2019

Înainte de limba si literatura maternă, elevii au mai susţinut probe la Limba și literatura română, dar şi la matematică. Sunt mai multe lucruri pe care cei care au terminat clasa a opta trebuie să le ştie. Astfel, subiectele de la Evaluarea Naţională la Limba și literatura maternă s-au elaborat în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, ţinând seama de mai multe cerinţe. Acestea trebuie să fie formulate clar, precis şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluare

E obligatoriu să aibă un nivel mediu de dificultate, dar și să permită rezolvarea în 120 de minute. Timpul destinat pentru a rezolva subiectele de la Evaluarea Națională 2019 pentru Limba și literatura maternă este de două ore, socotit din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Atenție! Pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Dacă e nevoie de o executare a schemelor şi a desenelor atunci acestea se fac numai cu creion negru.

Evaluarea Națională 2019. Elevi
Limba și literatura maternă reprezintă ultimul examen din Evaluarea Națională. Sursa foto – facebook

Ce subiecte au picat la Limba și literatura maternă

Există câteva variante pentru elevii care și-au dat seama în timpul examenului că au făcut o greșeală. Cei care doresc să corecteze trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. În cazul în care unii candidaţi, din diferite motive, doresc să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească timpul stabilit, primesc alte coli tipizate. Trebuie specificat însă că acest lucru va fi consemnat de către asistenţi în procesul-verbal de predare-primire a lucrărilor scrise.

După ce rezolvă subiectele pentru proba la Limba și literatura maternă, elevii își numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini