News

Evaluarea Naționala 2019. Rezolvarea subiectelor la proba de limba română, la clasa a IV-a

14.05.2019 | 15:20
Evaluare Națională 2019 pentru clasa a IV-a Sursa FOTO: Facebook

Elevii din clasa a IV-a susțin astăzi, 14 mai, proba de Limba și Literatura Română în cadrul evaluării Națională 2019. Emoții mari îi așteaptă pe nu mai puțin de 180.000 de elevi care vor trebui astăzi să-și arate toate cunoștințele. Examenele au loc în sălile normale în care aceștia desfășoară cursurile de zi cu zi.

Evaluare Națională 2019 la limba română, la clasa a IV-a

Elevii din clasa a IV-a susțin astăzi examenele de la Evaluarea Națională 2019. Azi, 14 mai, vor fi testați la materia Limba și Literatura Română. Testul se va desfășura cât mai simplu, astfel că fiecare elev va primi un text la prima vedere. Pornind de la textul primit, elevii vor trebui să răspundă la numeroase întrebări. Iată modelul testului la Evaluarea Națională 2019 la limba română, publicat pe site-ul edupedu.ro. Conform site-ului oficial, testul durează 60 de minute pentru întreg subiectul. Scopul testării elevilor de clasa a IV-a este pentru ca profesorii să vadă dacă aceștia sunt pregătiți pe deplin pentru ciclul primar. Cei din clasa a IV-a vor susține Evaluarea Națională cu două cadre didactice din școală care nu au ore la ei, nu cu învățătoarea de la clasă. Testul la românăă “vizează evaluarea competențelor de înțelegere a textului scris în limba română”.

Rezolvarea subiectelor la Limba Română de la Evaluarea Națională poate fi consultată AICI!

Se indică faptul că profesorii asistenți nu au voie să îi ajute pe elevi sau să le dea diverse indicații despre testare, la fel ca la orice test important de care ei se vor lovi pe tot parcursul anilor în instituțiile de învățământ. La finele celor 60 de minute, profesorul care a administrat testul va recupera foile de evaluare. Pasul următor este predarea pe bază de proces-verbal către președintele comisiei, care este directorul sau adjunctul insituției. “Pentru a facilita analiza rezultatelor și comunicarea acestora către elevi și părinți/reprezentanți legali ai elevului, în timpul evaluării testelor, profesorii evaluatori pot face pe acestea sublinieri sau mențiuni“, se arată în metodologie. Cadrele didactice trebuie să temine corectarea testărilor “în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test de la clasa respectivă”.

Evaluare Națională 2019 pentru clasa a IV-a Sursa FOTO: Facebook
Evaluare Națională 2019 pentru clasa a IV-a
Sursa FOTO: Facebook

De ce este necesară evaluarea la clasa a IV-a?

Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a a fost introdusă pentru a face o analiză de impact asuprea curriculumului școlar. În anul 2014, Ministerul Educației a decis ca testul să fie la nivel național, așa a și rămas de atunci.

Părinții, profesorii și directorul școlii pot verifica prin acest mod efortul depus de învătătoare și de copii pentru Limba și Literatura Română și Matematică, cele două materii la care sunt testați elevii. Rezultatele nu se trec în catalog și nu sunt nici afișate public.