Sport

Interviu EVENIMENT cu Super Dan. “China e NEBUNIE curată!”

„Super Dan” a vorbit cu FANATIK.RO  înainte de a începe aventura noului campionat din China cu Jiangsu. Se anunţă cel mai interesant sezon din istorie, în condiţiile în care echipele din...
21.02.2016 | 13:10
Interviu EVENIMENT cu Super Dan China e NEBUNIE curata

„Super Dan” a vorbit cu FANATIK.RO  înainte de a începe aventura noului campionat din China cu Jiangsu. Se anunţă cel mai interesant sezon din istorie, în condiţiile în care echipele din prima ligă chineză au cheltuit pe transferuri mai mult decît formaţiile din Premier League!

Campionatul chinez deţine recordul la investiţii în această iarnă. Cum vedeţi noul sezon?

-E o nebunie ce se întîmplă. Au venit investitorii, se bagă mulţi bani, aţi văzut şi dumneavoastră… Nu mi-a venit să cred cînd am văzut sumele investite. Va fi un sezon dur, toate echipele vor să se bată la titlu, de aia au investit.

Echipa dumneavoastră, Jiangsu Suning, a fost una dintre formaţiile care au investit cel mai mult. Aţi discutat cu cei din conducere, v-au trasat vreun obiectiv?

-Au venit investitori noi, eu nu am cerut aceste transferuri. Ei au decis să le facă şi urmează acum să merg şi să discutăm despre ce se vrea în noul sezon.

„Dacă ne luăm după analişti doar în România se joacă fotbal, în Golf nu, în China nu!”

Ramires şi Alex Teixeira sînt două staruri. Are echipa şanse să se bată la titlu?

-Dacă ne batem la titlu? Vă întreb eu: Chiajna s-ar bate la titlu cu doi jucători de 80 de milioane de euro? Nu cred. Cu banii ăia se putea face altceva, dar ei au decis să ia nume mari şi asta e. Dar nu ne batem la titlu. Am rămas fără cel mai bun jucător, el nu a fost înlocuit. Nu am cum să mă bat la titlu, chiar dacă au venit doi super fotbalişti.

Cunoaşteţi bine fotbalul chinez. Cum vedeţi transferul lui Budescu în liga a doua?

-Eu zic că a făcut bine Budescu. Dacă e să ne luăm după unii analişti, doar în România se joacă fotbal. În Golf nu se joacă, în China nu se joacă, doar la noi. Nu e chiar aşa. Aici o să joace cu 30.000 de spectatori în tribună, dacă pleca la arabi juca şi fără spectatori. Şi la ce investiţii s-au făcut, o să fie bătaie mare la promovare. Nu avea cum să refuze oferta, peste 3,4,5 ani cînd o să se lase de fotbal, o să-şi dea seama că a făcut cea mai bună alegere.

EXCLUSIV. SuperDan i-a început cariera unui STAR de la Chelsea! Tot el o încheie

În liga a doua chineză s-a investit mai mult în transferuri decît în Bundesliga. Dar cum e nivelul fotbalului?

-Credeţi-mă, e un nivel foarte bun. Sînt multe echipe puternice. Aşa cum v-am spus, o să fie bătaie mare la promovare, au fost şi acolo multe investiţii. Au venit jucători brazilieni, tribunele sînt pline, fotbalul ia mare amploare. Bineînţeles, nu e chiar ca şi în prima ligă, dar se apropie foarte mult. Jucătorii de valoare aduşi acum vor crea un campionat şi mai competitiv.

1 trofeu a cîştigat Dan Petrescu la Jiangsu în sezonul trecut: Cupa Chinei, pentru prima dată în istorie

2 milioane de euro pe sezon cîştigă Dan Petrescu la Jiangsu