Fotbal intern

Massone a ANULAT şedinţa de la ProRapid! “Am vorbit cu Moraru”

UPDATE 18:45 / Administratorul juridic, Cristina Andronache, a dezvăluit că Adunarea Generală a Acţionarilor s-a suspendat pînă la un verdict al instanţelor din Românie. "AGA nu s-a anulat,...
09.09.2014 | 17:24
Massone a ANULAT sedinta de la ProRapid Am vorbit cu Moraru

UPDATE 18:45 / Administratorul juridic, Cristina Andronache, a dezvăluit că Adunarea Generală a Acţionarilor s-a suspendat pînă la un verdict al instanţelor din Românie. “AGA nu s-a anulat, s-a suspendat până un judecător va decide în privinţa veridicităţii contractului domnului Massone. Domnul Massone a contestat dreptul domnului Moraru de a fi acţionar majoritar şi l-a dat în judecată atît pe domnul Moraru, cît şi pe suporterii acţionari, pornind şi o acţiune şi împotriva mea. Eu azi doar am luat act la cunoştinţă despre aceste demersuri. Se va stabili data următoarei Adunări după decizia judecătorului. Eu nu vreau să fiu părtinitoare”, a spus Andronache.

UPDATE 18:30 / Angelo Massone speră ca Justiţia din România să îi confirme dreptul pe care susţine că îl are de a fi acţionarul majoritar al Rapidului. “Eu sînt mulţumit de întâlnirea de azi. Am vorbit şi cu domnul Moraru, dar nu am ajuns la o soluţie. Eu sînt de acord şi cu varianta să colaborăm la Rapid. Am încredere în Justiţie că mi se va da dreptate. Dacă o să mi se valideze contractul, înseamnă că suporterii acţionari nu au ce căuta la club, ei trebuie să stea în tribună. S-a stabilit o altă dată pentru Adunarea Generală, dată până la care sper să se clarifice situaţia mea. Îmi pare rău că nu l-am văzut şi pe Manea azi. Dânsul a fost corect cu mine, mi-a zis tot. Nu mi se pare un management bun ce au făcut acţionarii până acum cu campania de transferuri”, a declarat italianul la finalul şedinţei AGA, întrunire care a fost anulată din cauza disputelor verbale, fără nici o soluţionare.

UPDATE 17:21 / Informaţiile FANATIK.RO au fost confirmate, Valerii Moraru şi Angelo Massone întîlnindu-se marţi la baza ProRapid! La Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul grupării giuleştene, începută la 15:30, şi-a făcut apariţia şi Angelo Massone, italianul susţinînd că actele semnate cu Adrian Zamfir îi dau dreptul să participe la şedinţă. “Momentan nu s-a decis nimic! A fost o şedinţă în care fiecare dintre cei doi şi-au prezentat argumentele, dar mai ales actele pentru care ar trebui să fie investitorul Rapidului! Nu s-au certat, dar au fost discuţii aprinse”, au dezvăluit apropiaţii celor doi oameni de afaceri pentru FANATIK.RO.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Variantă utopică, la un moment dat, reîntoarcerea lui Angelo Massone în Giuleşti nu mai reprezintă o posibilitate de domeniul SF-ului! Chiar dacă italianul a fost contestat de marea majoritate a fanilor, ultimele acţiuni făcute de Massone anunţă o reîntoarcere spectaculoasă la Rapid!

Tentativele lui Valerii Moraru de a readuce liniştea în Giuleşti odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni sînt departe de a cunoaşte o finalitate concretă. Dorinţa omului de afaceri de a se despărţi de Lucian Ionescu şi  Nicolae Manea a dus clubul într-un conflict ce pare fără finalitate. La acest război juridic s-au adăugat şi problemele venite dinspre Angelo Massone, care va fi prezent, marţi,  la Adunarea Generală a Acţionarilor, italianul urmînd în continuare demersurile pentru a redeveni acţionarul majoritar al Rapidului!

“Actele sînt de partea italianului”

Informaţiile obţinute de FANATIK.RO conturează o situaţie neplăcută pentru întreaga suflare vişinie, fanii din Grant sperînd la reinstaurarea liniştii în fieful alb-vişiniu după cedarea acţiunilor către Valerii Moraru. “Disensiunile dintre Cristina Andronache şi Valerii Moraru reprezintă, în acest moment, cea mai mică problemă pentru Rapid! Massone a semnat un contract ferm cu Adrian Zamfir, iar asta o să dăuneze clubului! Fanii Rapidului să ştie că ceea ce se pune la cale nu este un scenariu S.F., va fi o luptă crîncenă care se va disputa pe holurile tribunalelor”, au dezvăluit sursele credibile din cadrul clubului. Aceste dezvăluiri vin după ce FANATIK.RO a anunţat, înainte ca Valerii Moraru să apară în peisajul din Giuleşti, că Massone şi-a pus semnătura şi a preluat acţiunile de la Adrian Zamfir.

Moraru, întîlnire de grad 0 cu Massone!?

Marţi, cu începere de la ora 15:30, la ProRapid va avea loc Adunarea Acţionarilor din cadrul clubului giuleştean, şedinţă care se anunţă să fie una tensionată! Chiar dacă oficial a negat, Massone a anunţat în cercurile de apropiaţi că va fi prezent la întrunire în calitate de acţionar majoritar. “Nu ştiu cînd o să vin în România! Trebuie să am o discuţie cu cei care colaborez şi după aceea iau o decizie”, declara, misterios, Massone, în cadrul interviului realizat de FANATIK.RO.

“Sînt basme! Ce să caute la şedinţă?”

Acţionarul majoritar al Rapidului, Valerii Moraru, nu crede în varianta ca Massone să se întoarcă la Rapid! “Ce să caute Angelo Massone la şedinţa acţionarilor? Eu am preluat corect acţiunile de la cei care le deţineau şi care erau trecuţi în Registrul Acţionarilor, iar doamna Cristina Andronache nu a avut nimic împotrivă. Cred că tot ceea ce doreşte să facă Massone sînt basme”, a fost reacţia, în exclusivitate pentru FANATIK.RO, a lui Valerii Moraru.

De unde a început totul

Situaţia încurcată din prezent a fost cauzată de Adrian Zamfir, fostul acţionar al Rapidului! Aflat în conflict cu fanii, acesta a cedat acţiunile celor patru suporteri, însă această trecere nu a fost validată la Registrul Comerţului. Totuşi, această înţelegere a fost trecută în Registrul intern al acţionarilor, gest care, conform legii, îl ajută pe Valerii Moraru în litigiul cu omul de afaceri italian. Pe de cealaltă parte, Angelo Massone are un contract ferm cu Adrian Zamfir, care este în continuare acţionarul Rapidului la Registrul Comerţului, înţelegerea dintre cele două părţi stipulînd cu exactitatea că fostul finanţator al lui Livingstone este acţionarul din Grant. “Totul va fi decis în instanţă, însă actele încurcate îi pot da dreptate lui Massone. Totul depinde doar de judecător, însă, conform legii, Massone nu este lipsit de şanse, chiar sînt importante”, au concluzionat sursele.

 40 de milioane euro este averea lui Valerii Moraru conform estimărilor făcute de specialişti

Citeşte şi: Ganea, demis? “Moraru nu este patron!”

Tags: