News

Ronnie, aproape de finală în Bucureşti: “Trăiesc momentul”

Ronnie O'Sullivan e considerat cel mai talentat jucător de snooker din toate timpurile. Englezul s-a îndrăgostit de România de anul trecut cînd a venit aici prima dată pentru un meci...
08.10.2016 | 12:01
Ronnie aproape de finala in Bucuresti Traiesc momentul

Ronnie O’Sullivan e considerat cel mai talentat jucător de snooker din toate timpurile. Englezul s-a îndrăgostit de România de anul trecut cînd a venit aici prima dată pentru un meci demonstrativ cu Stuart Bingham. Ronnie chiar şi-a luat o locuinţă în Bucureşti, într-un complex de lux care urmează să fie construit în cartierul Pipera. Pînă să se “mute” în România, Ronnie joacă la Mastersul European şi o face foarte bine.

“Racheta” s-a calificat în semifinale după ce l-a învins cu 4-1 pe Mark Davis şi îl va întîlni în penultimul act pe Neil Robertson. După victoria cu Davis din sferturi, Ronnie O’Sullivan a vorbit pentru FANANTIK.RO despre jocul său din acest sezon, dar şi despre ce ar însemna o victorie la Bucureşti.

– Ronnie, felicitări pentru victorie. Fanii te adoră în România şi au fost alături de tine în fiecare zi. Cum ai simţit suportul lor azi?

– Fanii au fost grozavi. Am avut parte de un suport formidabil din partea fanilor. M-am bucurat să joc într-o sală plină.

– Am vorbit ieri cu Mark Davis şi spunea că astăzi va da tot ce are mai bun în meciul cu tine. Cum a fost meciul?

– El a fost foarte puternic. Aşa cum spunea, a dat tot ce a avut mai bun. Şi eu am dat totul în acest meci, am avut şi puţin noroc şi a ieşit foarte bine pentru mine.

– Simţi că jocul tău e aproape de 100% după o primă parte din acest sezon în care nu a jucat aşa de multe meciuri?

– Eu încerc să fiu profesionist şi să iau fiecare meci în parte, să construiesc şi să trăiesc momentul. Dar nu sînt prea multe lucruri de care să fiu fericit momentan.

– E o întreagă discuţie, chiar dispută vis a vis de rivalitatea ta cu Stephen Hendry. Obiectivul tău rămîne să îl egalezi şi depăşeşti la numărul de titluri mondiale?

– Nu vreau să îmi mai fac astfel de obiective. Iau fiecare meci în parte, vreau să mă bucur de snooker şi de fiecare moment în care evoluez la masă.

– Cum a fost la tenis cu Marius Copil? Am văzut video-ul postat de tine pe reţelele de socializare.

– Marius e un băiat de nota zece. Am alergat împreună, am şi jucat puţin tenis, dar, aşa cum se vede, are un serviciu foarte tare (rîde).

– Ce ar însemna pentru tine să cîştigi acest turneu?

– Îmi doresc enorm să cîştig acest turneu. Am venit aici de mai multe ori, îmi place această ţară şi ar fi o realizare excepţională să cîştig primul turneu de puncte din România.

CV Ronnie O’Sullivan:

Născut pe 5 decembrie 1975 (40 de ani)

Locul naşterii: Wordsley, West Midlands, England

Poreclă: The Rocket

De cinci ori campion mondial: 2001, 2004, 2008, 2012, 2013

A cîştigat 27 de turnee de puncte

Cea mai bună poziţie în clasamentul mondial: 1 (10 actual)

794 de break-uri de peste 100 de puncte în carieră, record absolut

13 break-uri de maximum de puncte a reuşit Ronnie O’Sullivan, record absolut

9 milioane de euro a cîştigat Ronnie din snooker

“Dacă vrei să fii fotbalist, fii ca Messi, în toate privinţele. Dacă vrei să fii tenismen, fii ca Federer. Dacă vrei să fii jucător de snooker…nu fii ca Ronnie, copiază-l pe altul.”  (Ronnie O’Sullivan pentru FANATIK, noiembrie 2015)