Fanatik Show

EURO 2016. Decizie BLÎNDĂ a UEFA: România-Irlanda de Nord, cu spectatori!

UPDATE 18:50 / Site-ul UEFA a anunţat oficial decizia luată. Ungaria a fost penalizată cu 30.000 de euro şi va avea un sector de minimum 2500 de locuri închis la următorul joc de pe teren...
31.10.2014 | 22:59
EURO 2016 Decizie BLINDA a UEFA RomaniaIrlanda de Nord cu spectatori
ADVERTISEMENT

UPDATE 18:50 / Site-ul UEFA a anunţat oficial decizia luată. Ungaria a fost penalizată cu 30.000 de euro şi va avea un sector de minimum 2500 de locuri închis la următorul joc de pe teren propriu din preliminariile EURO 2016. De asemenea, Federaţia Ungară de Fotbal este obligată să ia legătura cu FRF pentru a plăti pagubele pe care suporterii unguri le-au produs la Arena Naţională în timpul meciului cu România.

uefa

UPDATE 18:15 / Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF: “Am scăpat, dar trebuie să fim foarte atenţi. Am avut discuţii cu o altă firmă de pază şi ne aşteptăm să perfectăm un contract. Din păcate, cei alături de care am avut o colaborare nu au înţeles ce vrem de la ei”, a declarat Chivorchian la Dolcesport.

UPDATE 18:09 / UEFA a dat decizia! După incidentele de la meciul cu Ungaria, forul european a decis să închidă doar sectorul 122, unde au fost incidentele, amendă 26.000 euro. Forul european ne-a dat un ultim avertisment, care funcţionează un an. La prima abatare, România va avea terenul suspendat şi va primi şi o amendă mai mare, anunţă gsp.ro. 

UPDATE 31 oct. 17:50 / Site-ul Federaţiei de fotbal din Irlanda de Nord anunţă că suporterii britanici nu vor fi afectaţi de decizia UEFA, oricare ar fi ea. Ei vor putea să asiste de pe stadion la meciul cu România:

“Corpul de Disciplină, Etică şi Control al UEFA a luat o decizie privind meciul România – Ungaria, din 11 octombrie. Astfel, UEFA a informat federaţia nord-irlandeză că nu va exista un impact în cazul fanilor care vor să asiste la meciul cu România din 14 noiembrie. Biletele pentru meci vor fi puse în vânzare online luni, 3 noiembrie, urmând ca federaţia să aibă confirmarea forului român cu privire la alocarea biletelor”, scrie pe site-ul oficial. 

uefa

UPDATE Ora 13:30 / Gheorghe Chivorchian, secretarul general al FRF, a vorbit despre sancţiunea aşteptată de la UEFA. “Aşteptăm decizia în această seară, sîntem optimişti, chiar dacă sigur vom primi o sancţiune financiară. Nu mă gîndesc la altfel de predepse. Sper să jucăm cu suporteri meciul cu Irlanda de Nord!”, a declarat Chivorchian pentru Dolce Sport. 

–––––––––––––––––––––––––––

UPDATE Ora 19:25“Vineri se va da decizia în cazul meciului România – Ungaria, din ce am auzit, pentru că au existat multe cazuri şi de asta s-a tot amînat o sentinţă. Nu mai fac parte din comisia de disciplină şi nu ştiu ce decizie se va lua, însă chiar dacă aş fi ştiut îmi era greu să declar ceva înainte să devină oficial. Sper să nu fie foarte drastică decizia. Membrii din comisie ce sînt din Ungaria şi Irlanda de Nord nu vor lua parte la decizie”, a declarat Ionuţ Lupescu la FANATIK SHOW pe Look TV legat de partida pe care România îl va disputa cu Irlanda de Nord pe 14 noiembrie.  

UPDATE Ora 11:15 / Contactată de FANATIK.RO, UEFA a anunţat că în cursul zilei de vineri va anunţa sancţiunile pentru incidentele de la meciul România – Ungaria, decizia fiind amînată de Comisia de Control, Etică şi Disciplină, din cauza complexităţii cazului! De reţinut faptul că din comisia care dă decizia face parte şi un nord irlandez, James Shaw dar şi un ungur, Sandor Berzi, care are calitatea de vicepreşedinte! Comisia este formată din Thomas Partl (Austria) – preşedinte, Jacques Antenen (Elveţia), Jim Stjerne Hansen (Denmark) – vicepreşedinţi, Tomas Gea (Andorra), Hans Lorenz (Germania), Rudolf Repka (Cehia), Joel Wolff (Luxemburg).

uefa3

––––––––––-

Membrii din Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA au luat în această dimineaţă decizia în cazul incidentelor petrecute de la România – Ungaria (1-1) de pe Arena Naţională. Contactată de FANATIK.RO, UEFA a răspuns spunînd că decizia va fi comunicată atît părţilor împlicate, cît şi publicului, luni, 27 octombrie. 

uefa2

În cel mai bun caz, România va scăpa doar cu o amendă, însă există şi un scenariu mai puţin fericit în care România va juca cu porţile închise meciul cu Irlanda de Nord din luna noiembrie. 

ADVERTISEMENT

 Românii sînt cercetaţi pentru incidentele din tribună, în timp ce maghiarii vor fi cercetaţi pentru rasism. 

O procedură disciplinară a fost deschisă după meciul din Grupa F, dintre Romania şi Ungaria (1-1), din 11 octombrie, de la Bucureşti. România: incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea şi aruncarea de torte şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c)); folosirea de lasere (articolul 16 (2) (d), conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4)).

ADVERTISEMENT

Ungaria: comportament rasist (articolul 14 al Regulamentului Disciplinar al UEFA); incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h)), aprinderea de torţe (articolul 16 (2) (c)); conduită inadecvată a echipei (peste cinci cartonaşe galbene) (articolul (15) (4))”, se arăta pe site-ul oficial al competiţiei.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!