Fotbal intern

Experimentele lui Nicolae Dică împotriva Voluntariului! Ce surprize uriașe îi pregătește FCSB lui Andone!

27.10.2018 | 18:00
Experimentele lui Nicolae Dica impotriva Voluntariului Ce surprize uriase ii pregateste FCSB lui Andone

Nicolae Dică are un lot lovit crunt de accidentări, cinci la număr, la care se adaugă și doi suspendați, motiv pentru care antrenorul a fost nevoit să improvizeze. Echipa de start pe care FCSB o va avea cu Voluntari este o adevărată “revoluție tactică”, în care anumiți fotbaliști sunt reprofilați pe alte posturi, dar apar și nume care de regulă nu prind minute în tricoul roș-albaștrilor.

Toată săptămâna, Dică a căutat soluții pentru a acoperi zonele cel mai afectate din echipa sa. Dacă în partea ofensivă lucrurile sunt destul de clare, de la mijloc în jos situația este aproape dramatică.

Echipa de start pe care FCSB o va avea cu Voluntari: Filip, fundaș central, Roman, lateral!

FANATIK.RO a aflat că tehnicianul roș-albaștrilor a primit o ultimă lovitură în clipa în care și Ovidiu Popescu s-a accidentat. A devenit al șaptelea fotbalist pe care FCSB nu se poate baza în partida cu Voluntari, alături de accidentații Momcilovic, Bălașa, Stan și Pintilii, plus suspendații Junior Morais și Dragoș Nedelcu.

În condițiile date, variantele rămase sunt destul de puține. Cele mai dificile alegeri pentru Dică sunt cele pentru posturile de fundaș central și fundaș lateral stânga. Dacă ar fi avut un alt apărător central valid în lot, Dică l-ar fi putut utiliza pe Filip în bandă. Doar că în situația actuală, Filip va evolua alături de Planic. Nu este prima dată când mijlocașul defensiv al roș-albaștrilor este folosit pe linia de fund.

Mult mai interesantă este banda stângă a apărării steliste. Cu Momcilovic și Alexandru Stan accidentați, dar și cu Morais suspendat, antrenorul este obligat să facă un adevărat experiment. S-a gândit ca “plasturi” pentru acea zonă la doi mijlocași de bandă, cu o bună capacitate de efort: Antonio Jakolis și Mihai Roman. Se pare însă că ultimul pare a da mai multă siguranță defensivă, astfel că el are șansele cele mai mari să prindă echipa de start pe care FCSB o va avea cu Voluntari!

Cu veteranii la mijloc! Zlatinski – Teixeira, un cuplu inedit

Improvizațiile lui Dică pentru meciul cu Voluntari nu se vor opri la apărare. Astfel, cei doi mijlocași, dintre linia defensivă și tridentul din spatele lui Gnohere, vor fi Hristo Zlatinski și Felipe Teixeira! Veteranii profită de absențele din lot pentru a prinde primul unsprezece. Bulgarului i-ar fi fost aproape imposibil să mai joace în Liga 1 pentru FCSB fără aceste accidentări, fiind trecut pe linie moartă de patronul Gigi Becali, în vreme ce portughezul a început să joace din ce în ce mai puțin, vârsta fiind principalul adversar al său.

Hristo Zlatinski și Filipe Teixeira îl felitică pe Raul Rusescu după un gol marcat
Hristo Zlatinski si Filipe Teixeira au mai jucat impreuna in meciul de fotbal dintre Unirea Alba Iulia si FCSB, din cadrul Cupei Romaniei

Singurele motive de bucurie pentru Nicolae Dică vin din zona ofensivă, acolo unde antrenorul care a cerut mai multă libertate de la Becali se poate baza pe cei mai buni oameni ai săi: Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman și Bizonul Gnohere.

Formația probabilă pe care Nicolae Dică a pregătit-o pentru meciul de pe Național Arena:

Bălgrădean – Benzar, Planic, Filip, Roman – Zlatinski, Teixeira – Man, Tănase, Coman – Gnohere