Sporturi

Expertul ESPN o avertizează pe Simona Halep: “Serena o îngroapă pe al doilea serviciu”

12.07.2019 | 11:02
Expertul ESPN o avertizeaza pe Simona Halep Serena o ingroapa pe al doilea serviciu

Simona Halep va juca finala de la Wimbledon împotriva Serenei Williams. Campioana noastră a învins-o cu 6-1, 6-3 pe Elina Svitolina în semifinale și va juca pentru prima dată în ultimul act la All England Club. Chiar dacă a pierdut doar un set până acum, Serena este jucătoarea care pleacă cu prima șansă, iar expertul ESPN Brad Gilbert, o avertizează pe Simona Halep. 

Expertul ESPN o avertizează pe Simona Halep: “Serena o îngroapă pe al doilea serviciu”

Americanul consideră că Simona trebuie să aibă un procentaj foarte bun pe primul serviciu dacă vrea să aibă o șansă cu Serena Williams: “Cred că pentru Serena, nu e important neapărat titlul cu numărul 24 în turneele de Grand Slam, ci mai degrabă numărul 4! Doar trei femei au câştigat un trofeu important după ce au născut Evonne Goolagong, Margaret Court şi Kim Clijsters. Dar să nu uităm că Serena nu mai este invincibilă, a pierdut 4 din ultimele 6 finale majore.

A fost poate cel mai bun meci al Simonei din ultima vreme, dar dacă Serena va evolua la acelaşi nivel, nimeni nu o poate opri! Sunt însă strategii care pot da roade. Ca să învingă, Simona trebuie să aibă un procentaj mare la primul serviciu – pe al doilea, Serena o îngroapă!

De asemenea, Simona trebuie să returneze bine pe serviciul Serenei. Am văzut ce fac adversarele ei, inclusiv Strycova – stau pe linia de fund. Recomand Simonei să se uite la finala de anul trecut şi să vadă poziţia pe care a adoptat-o Angelique Kerber! Sper la un meci mare! Mi-ar plăcea o finală în 3 seturi, extrem de strânsă, cu un 8-6 în decisiv, un clasic. Avem nevoie de aşa ceva!”, a spus Gilbert la ESPN.

Expertul ESPN o avertizează pe Simona Halep Serena o îngroapă pe al doilea serviciu
Expertul ESPN o avertizează pe Simona Halep Serena o îngroapă pe al doilea serviciu. FOTO: Brad Gilbert 

Brad Gilbert este un fost jucător de tenis cu performanțe notabile. A ajuns până pe locul 4 în clasamentul ATP (în 1990), a câștigat 20 de turnee în carieră. A avut și o carieră prodigioasă ca antrenor. I-a pregătit, printre alții, pe: Andy Murray, Andre Agassi, Andy Roddick, Key Nishikori sau Sam Querrey.

  • 5 finale de Grand Slam are Simona Halep
  • 23 de titluri de Grand Slam are Serena Williams