Sport

Explicațiile lui Bogdan Burcea după eșecul cu Germania: „Multe jucătoare au fost la debut”

04.12.2020 | 11:27
Explicatiile lui Bogdan Burcea dupa esecul cu Germania Multe jucatoare au fost la debut
ADVERTISEMENT

Selecționerul României, Bogdan Burcea, a vorbit după ce România a pierdut meciul de debut de la Campionat European din Danemarca. Burcea crede că lipsa de experiență a făcut diferența. 

Antrenorul a acuzat lipsa unor jucătoare foarte importante, precum Laura Moisă și Crina Pintea. Cu toate acestea, el a avut numai cuvinte de laudă pentru trei dintre handbalistele care au evoluat contra Germaniei.

ADVERTISEMENT

România a pierdut cu 19-22 meciul cu Germania și va avea ocazia să își ia revanșa sâmbătă, 5 decembrie, de la 17:00. Atunci, fetele lui Burcea vor întâlni reprezentativa Poloniei.

Explicațiile lui Bogdan Burcea după eșecul cu Germania: „Crina Pintea și Laura Moisă ne-ar fi ajutat”

România a fost învinsă cu 22-19 de Germania la meciul de debut de la Euro 2020. Nemțoaicele au anihilat-o perfect pe Cristina Neagu și au fost mai eficiente pe faza de atac. Astfel că „tricolorele” au debutat cu un eșec la Campionatul European desfășurat în Danemarca.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Bogdan Burcea a acuzat lipsa de experiență a handbalistelor sale. Cu toate acestea, el le-a lăudat și susține că este mândru de modul în care fetele s-au luptat până la finalul partidei. La conferința de presă de după meciul cu Germania, antrenorul a vorbit despre cele mai importante absențe.

„Sunt recunoscător pentru maniera în care fetele au ales să lupte până la final. Cu puțin mai mult noroc în unele momente, cred că rezultatul ar fi putut fi unul mai bun pentru noi. Germania este echipa care a meritat victoria și asta e tot. Nu am putut să găsim soluții pe final, dar cred că avem câteva echipe care au debutat la un turneul final European, iar din cauza asta e dificil.

ADVERTISEMENT

A fost foarte greu pentru ele să ridice nivelul echipei. Avem câteva jucătoare foarte importante care ne-au lipsit la acest meci. Handbaliste foarte importante pentru noi, precum Crina Pintea, care cred că ne-ar fi ajutat mult azi. Și extrema dreaptă, Laura Moisă, ar fi fost utilă.

Dar aș vrea să le felicit pe Lorena Ostase și pe Alexandra Subțirică, cea de-a doua opțiune pentru poziția respectivă. Pentru că au avut momente bune și ne-a ajutat. Dar și pe Yuliya Dumanska, al cărei joc a fost foarte bun și de folos pentru echipa noastră, ca de obicei”, a spus Burcea.

ADVERTISEMENT

Ce urmează pentru România și cum arată clasamentul grupei

În ciuda eșecului cu Germania, echipa națională a României are destule motive de optimism cu privire la calificarea din această grupă a Europenelor. România trebuie să se claseze pe unul dintre primele trei locuri, într-o grupă de patru formații. În celălalt meci din prima etapă, Polonia a fost învinsă clar de Norvegia cu 35-22.

În acest moment, Norvegia și Germania ocupă primele două poziții, în timp ce România este pe trei deoarece are un golaveraj mai bun decât Polonia. Cu o victorie în fața adversarelor de ieri ale norvegiencelor, Cristina Neagu și compania și-ar simplifica misiunea și ar fi 99% calificată în faza următoare a competiției. Singura variantă în care am mai putea avea emoții, dacă batem Polonia, ar fi cea în care polonezele o înving pe Germania și se face clasament în trei, după ultima partidă. Asta, desigur, presupunând că Germania și România vor pierde cu Danemarca.

În afară de daneze, toate echipele ar avea câte două puncte, de aici și necesitatea unui clasament în trei. Totul ar depinde de golaveraj. În cazul în care România se califică învingând doar Polonia, va intra în următoarea fază a competiției cu zero puncte, pentru că punctele obținute cu ultima clasată se anulează

România va juca sâmbătă, de la 17:00, împotriva polonezelor. Ulterior, fetele lui Bogdan Burcea le vor întâlni pe reprezentantele Norvegiei în data de 7 decembrie, luni, de la 21:30. Se speră și la revenirea Denisei Dedu pentru meciul cu Polonia.

ADVERTISEMENT
Tags: