News

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu. Ajutor din partea ISU București. Marcel Ciolacu, despre cauzele incidentului:„Transformatorul era în garanție, era nou”

Mobilizare majoră de forțe, după ce un transformator a explodat. Incendiul s-a propagat la două mașini, existând riscul extinderii.
26.07.2023 | 11:47
Incendiu in curtea Spitalului Robanescu Ajutor din partea ISU Bucuresti Marcel Ciolacu despre cauzele incidentuluiTransformatorul era in garantie era nou
Incendiu în curtea Spitalului Robănescu din București. Colaj Fanatik/ sursa foto: Facebook/ Spot mediaa
ADVERTISEMENT
26-07-2023
08:59

ISU București oferă un generator de rezervă. Declarațiile premierului Ciolacu

ISU București-Ilfov a anunțat miercuri dimineață că va pune la dispoziția Spitalului N. Robănescu un generator care să asigure funcționarea unității medicale până la repunerea în funcțiune a transformatorului electric, care a ars în incendiul din noaptea trecută.

„La solicitarea Spitalului N. Robănescu, ISU B-IF a pus la dispoziția acestuia un generator electric, cu o putere de 450 kVA, care să asigure continuitatea alimentării cu energie electrică a unității medicale, până la remedierea situației înregistrate.

De asemenea, ISU B-IF a alocat 2 autospeciale pentru transport victime multiple (ATPVM) și personal specializat pentru asigurarea transportului, în condiții optime, a pacienților evacuați preventiv în cursul zilei de ieri, de la Spitalul “Marie Curie” către Spitalul N. Robănescu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de către ISU București.

Miercuri dimineață a fost prezent în curtea spitalului și premierul Marcel Ciolacu. Acesta a precizat că transformatorul electric care a luat foc era unul nou, aflat încă în garanție. Acesta a subliniind că acest tip de accidente arată de ce Guvernul are 5 miliarde de euro pregătiți pentru investițiile în sistemul de sănătate. 

„Am luat cele mai bune decizii. Nu s-a creat panică, e un respect pe care îl au aparținătorii pentru medici. Nu se poate aduce acum un alt transformator, va intra în funcțiune un generator. Copiii vor putea veni la tratament, vom găsi la Ministerul Sănătății o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat. Să lăsăm să vedem ancheta. Transformatorul era în garanție, era nou.

Cei abilitați să facă ancheta or să vină cu lămuririle, mi-aș dori să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă (…) Sunt ferm convins că împreună cu domnul ministru și domnul Arafat o să ne facem un plan de acțiune. Acesta este sistemul medical public, de aceea avem 5 miliarde de euro pe investiții (…) Lucrurile încep să prindă un contur și o direcție corectă”, a declarat Marcel Ciolacu.

25-07-2023
20:41

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie: „Toți au fost preluați, iar acum au ajuns în saloane”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Marie Curie, Denis Stănescu, în această seară au fost mai multe pene de curent, iar generatorul ar fi explodat în urma acestor probleme.

Reprezentantul spitalului a adus lămuriri cu privire la numărul copiilor și al aparținătorilor ajunși la Marie Curie. Deși inițial s-a anunțat că ar fi vorba despre 110 minori, Denis Stănescu a transmis că este vorba despre 79 de pacienți și 21 de aparținători transferați la unitatea medicală.

„Sunt în siguranță. Vor sta cât este nevoie. Copiii erau veniți din toată țara pentru gimnastică și recuperare. Toți au fost preluați, iar acum au ajuns în saloane.”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Marie Curie.

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu. Explozie urmată de incendiu la Centrul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu , marți seara. Mobilizare majoră de forțe, după ce un transformator a explodat și un incendiu a izbucnit.

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu din București

Focul s-a propagat la două autoturisme, existând riscul extinderii la clădirea medicală. Flăcările s-au manifestat violent, potrivit pompierilor. În urma incendiului, pacienții au fost evacuați. Vorbim de 110 copii cu dizabilități, care se aflau în interior. Totodată, personalul medical a fost evacuat.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a fost anunțat de reprezentanții ISU. Pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea focului. De asemenea, s-a acționat pentru transferarea copiilor la Spitalul Marie Curie din Capitală. La fața locului au ajuns zeci de ambulanțe și salvatori.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un post trafo (transformator) cu propagare la două autoturisme în strada D. Minca (īn curtea Spitalului Robanescu).

ADVERTISEMENT

Incendiul se manifestă cu flacără violentă și degajari de fum, în acest moment acționăm pentru localizarea acestuia și limitarea propagării la spital.

Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceștia au fost transferați la Marie Curie. Alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.”, au transmis reprezentanții ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Se desfășoară căutări pentru a verifica dacă există persoane în interior

Potrivit martorilor, spitalul este inundat de fum în urma degajărilor. Tocmai de aceea, a fost luată decizia ca toți pacienții și personalul medical din Spitalului Robănescu să fie evacuați. Din fericire, din primele informații aflăm că nu au existat victime în urma acestui incendiu.

Purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov, Ana Covașniuc, a transmis că incendiul a fost localizat. Sunt desfășurate căutări pentru a verifica dacă au rămas persoane în unitatea medicală.

ADVERTISEMENT

„S-au format echipe de salvare și căutare ale ISU București-Ilfov pentru a verifica dacă au mai rămas persoane în interiorul clădirii”, a transmis Ana Covașniuc, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
CUTREMUR total în AUSTRIA! Decizia care trimite o undă de șoc în toată...
CUTREMUR total în AUSTRIA! Decizia care trimite o undă de șoc în toată Europa
Sore Mihalache, nefericită în dragoste. Artista despre idila cu Roman Miheţ
Sore Mihalache, nefericită în dragoste. Artista despre idila cu Roman Miheţ
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport!...
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport! Ți se face pielea de găină!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de...
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de 60.000 de euro
Leguma nelipsită din ciorbele românilor care poate provoca boli grave, inclusiv cancer. E...
Leguma nelipsită din ciorbele românilor care poate provoca boli grave, inclusiv cancer. E periculoasă când e reîncălzită
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!