News

Explozii în Bucureștii Noi, urmate de un incendiu. Locuitorii din zonă au primit mesaje RO-Alert

Incendiu puternic într-o clădire dezafectată din București, mai exact în zona Bucureștii Noi, după ce locuitorii din zonă spun că au auzit trei explozii.
29.04.2024 | 22:48
Explozii in Bucurestii Noi urmate de un incendiu Locuitorii din zona au primit mesaje ROAlert
Explozii în Bucureștii Noi, urmate de un incendiu. Locuitorii din zonă au primit mesaje RO-Alert. Foto: RTV
ADVERTISEMENT

Fumul dens s-a văzut ulterior din mai multe zone ale Capitalei, în timp ce locuitorii au primit mesaje RO-Alert prin care erau sfătuiți să închidă geamurile. Incendiul a izbucnit la doar câteva ore după ce o clădire din cartierul Aviației a fost cuprinsă de flăcări.

Explozii în Bucureștii Noi, urmate de un incendiu puternic

Pompierii au fost trimiși, așadar, la clădirea dezafectată din Sectorul 1, unde s-au luptat cu flăcările. ”În momentul de față incendiul de pe strada Spicului este localizat. Datorită necesității unui volum considerabil de apă s-a suplimentat dispozitivul cu încă cinci autospeciale de stingere.

ADVERTISEMENT

În total au fost alertate 15 autospeciale de stingere cu apă și spumă”, au transmis reprezentanții ISU după ce colegii lor au reușit să stingă incendiul. Se pare că flăcările au cuprins aproximativ 800 de metri pătrați din clădire, care are o suprafață totală de 1.500 de metri pătrați.

Din fericire nu au existat victime, nefiind raportate persoane surprinse de flăcări. La fața locului au ajuns zeci de pompieri care s-au luptat cu flăcările zeci de minute. ”S-a produs un incendiu la o hală dezafectată, pe strada Spicului din Sectorul 1, care are o suprafață totală de aproximativ 1.500 mp. Arderea se manifestă pe aproximativ 800 mp, la nivelul acoperișului.

ADVERTISEMENT

Până în prezent nu sunt raportate persoane surprinse. Intervenim pentru stingerea unui incendiu ce se manifestă la o hală dezafectată pe strada Spicului, din sectorul 1 al municipiului București”, au mai transmis reprezentanții ISU.

Conform salvatorilor, inițial au fost trimise la fața locului trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară de intervenție și salvare la înălțime și o ambulanță SMURD. După ce au constatat de la fața locului că incendiul este destul de serios, pompierii au decis să mai cheme alte 7 autospeciale.

ADVERTISEMENT

Incendiu puternic în cartierul Aviației din București

La fel ca și în incendiul din cartierul Aviației, locuitorii au primit mesaj de tip RO-Alert. În cartierul Aviației din București a luat foc o clădire aflată în construcție, pe strada Daniel Danielolopu. În acest caz flăcările au cuprins 250 de metri pătrați. Conform pompierilor, blocul cuprins de flăcări face parte din complexul One Herăstrău Vista.

Cu toate că în momentul izbucnirii flăcărilor în clădire se aflau 103 muncitori, aceștia nu au fost răniți. Specialiștii au constatat că focul a afectat stratul izolant al structurii de construcție, iar 20 de persoane au fost evacuate.

ADVERTISEMENT

”La fața locului au fost trimise 8 mașini de pompieri, 2 autospeciale cu scară, 1 echipaj de descarcerare și o ambulanță SMURD”, au transmis reprezentanții ISU. În urmă cu două săptămâni, rezidenții unui bloc cu opt etaje din București, situat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, au tras sperietura vieții din cauza incendiului care le-a cuprins clădirea. Din păcate două persoane au murit, în timp ce 10 alte persoane au fost rănite. La fața locului au fost trimise atunci peste 10 autospeciale ale pompierilor, precum și ambulanțe.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
„Condu ca o femeie!” Ce se ascunde în spatele acestui slogan și ce-i...
„Condu ca o femeie!” Ce se ascunde în spatele acestui slogan și ce-i așteaptă pe șoferi
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze