Fotbal international

Fanii lui River Plate s-au bătut cu poliția la Buenos Aires după finala Cupei Libertadores câștigată! Video + foto

10.12.2018 | 10:16
Fanii lui River Plate sau batut cu politia la Buenos Aires dupa finala Cupei Libertadores castigata Video  foto
ADVERTISEMENT

Au fost incidente violente la Buenos Aires, după ce River Plate a câștigat Copa Libertadores pe Santiago Bernabeu. Fanii echipei ce a luat a patra oară trofeul în istoria sa au sărit la bătaie cu forțele de ordine. Cel puțin 22 de  persoane au fost arestate se arată într-un comunicat al poliției argentiniene.

40.000 de fani ai lui River Plate au sărbătorit pe străzi victoria echipei lor din finala Cupei Libertadores. Aceștia au luat cu asalt Obeliscul din centrul orașului Buenos Aires, dar sărbătoarea s-a transformat rapid într-un război cu forțele de ordine. Fanii au aruncat cu pietre în polițiști și au dat foc la steaguri și eșarfe în fața oamenilor de ordine.

ADVERTISEMENT

Fanii lui River Plate s-au bătut cu poliția la Buenos Aires! Trei polițiști au fost răniți

Conform presei din Argentina, poliția din Buenos Aires a operat peste 20 de arestări, dar toți suporterii celor de la River Plate care au ajuns la secțiile de poliție au fost eliberați ulterior. Războiul fanilor cu forțele de oridine a venit după aceștia au încercat să vandalizeze celebrul Obelisc din centrul orașului, loc unde se strânseseră pentru a sărbători victoria echipei lor în finala Cupei Libertadores în fața rivalilor de la Boca Juniors. Poliția argentiniană a anunțat că împotriva turbulenților s-au folosit gaze lacrimogene, dar și gloanțe de cauciuc. În incidente 3 polițiști au fost ușor răniți.

Poliția argentiniană în misiune pe străzile din Buenos Aires

River Plate a câștigat Copa Libertadores, după ce s-a impus cu 3-1 în fața rivalilor de la Boca Juniors în prelungirile partidei retur desfășurată în Spania, pe stadionul Santiago Bernabeu. Partida a fost mutată în Europa după ce fanii care acum s-au bătut cu poiliția din Buenos Aires au atacat autocarul celor de la Boca Juniors cu pietre și jucătorii au avut de suferit. Partida a suferit atunci, pe 24 noiembrie o amânare de 24 de ore, dar până la urmă ea a fost reprogramată în afara continentului.

ADVERTISEMENT
  • 2 trofee Copa Libertadores a câștigat River Plate în ultimii 4 ani