Fotbal intern

Fanii olteni, aproape de a doborî un record istoric! Cea mai mare audiență din ultimii 30 de ani

14.02.2019 | 10:46
Fanii olteni sunt aproape de a doborî un record istoric, Universitatea Craiova având cea mai ridicată medie de spectatori din acest sezon al Ligii 1 Betano

Fanii olteni sunt aproape de a doborî un record istoric, Universitatea Craiova având cea mai ridicată medie de spectatori din acest sezon al Ligii 1 Betano. ”Juveții” sunt foarte aproape de a înregistra cea mai mare audiență de după Revoluție.

În acest sezon, Ştiinţa a o medie de invidiat în Liga 1 Betano. La meciurile disputate pe stadionul Ion Oblemenco, media a fost de 14.420 de spectatori, cea mai mare din campionatul intern. La mare distanță se află FCSB, cu o medie de 5.500 de fani, CFR Cluj, cu 4.300 de spectatori, nou promovata Dunărea Călărași, cu 3.800 de susținători, și Dinamo București, cu o medie de 3.600 de fani.

Fanii olteni, aproape de a doborî un record istoric

Prestația foarte bună a elevilor lui Devis Mangia în acest sezon i-a făcut pe fanii olteni să umple mai mareu arena Ion Oblemenco și sunt la un  pas de a doborî un record istoric. Media înregistrată în actuala stagiune este a treia cea mai bună după 1990, dar poate fi îmbunătățită, mai ales că U Craiova și-a asigurat participarea în play-off și se va bate pentru titlul de campioană.

[table id=24 /]

Cea mai ridicată audiență de după Revoluție s-a înregistrat în sezonul 2002-2003, când a fost o medie de 18.730 de spectatori, iar în sezonul 1999-2000 media a fost de 14.530 de fani. Cu toate acestea, oltenii sunt departe de recordul absolut înregistrat în sezonul 1973-1974, atunci când au câștigat primul titlu de campioni, și au avut o medie de 31.180 de spectatori pe meci, conform cifrelor oferite de  statisticianul Gazetei Sporturilor.

Oltenii au glumit pe seama numărului mic de spectatori prezenți la meciurile rivalei FCSB
Oltenii au glumit pe seama numărului mic de spectatori prezenți la meciurile rivalei FCSB

De altfel, înfocaţii fani olteni şi-au ironizat cu stil rivalii de la FCSB pe reţelele de socializare, echipa pe care mulţi o consideră cea mai iubită echipă din România. La ultimul meci jucat de ”roș-albaștri” pe teren propriu, cu Hermannstadt, atmosfera de pe Arena Națională a fost una dezolantă. Pe cel mai mare stadion al țării, la primul meci acasă în 2019, FCSB a avut doar aproximativ 1.500 de spectatori, în timp ce la Craiova, contra CFR-ului, au fost 30.000 de fani.