Fotbal intern

Farul Constanța e aproape de colaps! Clubul poate să dispară a doua oară din fotbalul românesc

23.08.2018 | 19:38
Farul Constanța e aproape de colaps! Echipa poate să dispară a doua oară din fotbalul românesc

Farul Constanța e aproape de colaps! Clubul poate să dispară a doua oară din fotbalul românesc în decurs de câțiva ani. Nici vorbă de salvare așa cum anunța Emanuela Gavrilă, femeia de afaceri care a precizat că e gata să readucă formația unde îi este locul. E contrazisă puternic de președintele clubului Marcel Lică care a precizat că aceasta n-a semnat nici până în ziua de azi contractul de asociere. Farul a supraviețuit de la începutul sezonului în eșalonul secund cu banii primiți de la Gavrilă, dar acum președintele Lică spune că resursele s-au cam epuizat. Și antrenorul formației este la un pas să renunțe.

“E aceeasi stare de incertitudine la noi, aceeasi zbatere dupa un stadion pe care sa-l putem omologa, dupa un stadion unde sa joace juniorii, dupa un stadion pe care sa jucam meciurile de acasa. Astea sunt problemele pentru care ne zbatem zilnic si nu prea le dam de capat. A fost o intentie a antrenorului de a renunta. E o incertitudine a zilei de maine. Ne intreaba unde sa antreneze echipa, unde o sa jucam meciul urmator de acasa, tot in deplasare? Mai imbunatatim si noi putin lotul ca sa pot sa scot niste puncte? Sunt probleme grave. Problema cea mare va fi zilele astea cand se apropie plata salariilor. Le-am promis celor care au venit ca dupa o luna isi vor primi salariile. Ma indoiesc ca acest lucru e posibil. Speram ca vor intelege, dar nu se intrevede nicio perspectiva”, a spus Marcel Lică

Farul Constanța e aproape de colaps! Meciul de fotbal dintre SSC Farul Constanta si ACS Poli Timisoara, disputat pe terenul central al Academiei Hagi din Ovidiu, sambata, 4 august 2018.© FOTO:Sport Pictures
Farul Constanța e aproape de colaps! Echipa poate să dispară a doua oară din fotbalul românesc

Farul Constanța e aproape de colaps!

Și lucrurile negative continuă – Ciprian Marica, cel care a achiziționat brandul Farul, a anunțat că-și face echipă nouă în liga a 4-a și clubul nu va avea nicio legătură cu cel creat de suporteri. Astfel, după ce fostul internaţional român a achiziţionat în urmă cu o lună şi jumătate palmaresul şi numele fostei FC Farul, acum Ciprian Marica şi-a înscris echipa în eşalonul în care evoluează şi CSA Steaua Bucureşti, echipă care a ratat promovarea în vară. Cererea de înscriere în Liga 4 a fost aprobată în şedinţa Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa care a avut loc sâmbătă, 11 august, iar Farul Constanţa a fost acceptată pentru a evolua în Liga 4. Numele echipei deţinute de Ciprian Marica s-ar putea schimba în FC Farul în iarnă, după ce fostul internaţional român va reuşi să rezolve problemele pe care le întâmpină.

Ciprian Marica, noul patron al echipei Farul Constanţa, se află într-un conflict uriaş cu SSC Farul, clubul suporterilor echipei care se află pe ţărmul Mării Negre, dar clubul său va juca în Liga 4, după ce Unirea Topraisar şi-a eliberat locul printr-un act de cesiune.

Cum i-a acuzat Ciprian Marica pe suporterii care deţin SSC Farul

“Sunt acolo oameni care profită de pe urma clubului, iar așa-zisa lor dragoste se regăsește în bani. Am discutat cu mulți suporteri, marea masă a fanilor s-a convins de intențiile mele pozitive, dar la SSC există un mic grup în tribune pentru care, în realitate, nu contează doar Farul! Nu-i pot numi suporteri. Există informații că au subînchiriat spații de la stadion, iar banii ajungeau în propriile buzunare, unii erau furnizori de echipament, alții decontau vacanțe. Lui Grigoraș îi erau propuși jucători doar ca să aducă niște bani unora, la anumite meciuri erau discuții de genul. “Vedeți că jucăm așa, așa, iese așa la final. Mă feresc să spun anumite cuvinte, dar existau jocuri de culise. Am venit la Constanța pe o idee de pace. Nu vreau să am conflicte cu nimeni. Dar când sunt atacat nitam-nisam, mă gândesc că poate ai anumite interese și te deranjează prezența mea la Farul! Sunt acolo doi oameni, Muzaca și Mihăilescu. De ani de zile, ultimul a avut tot felul de influențe la Farul în schimbul unor beneficii. Ca să aibă liniște, conducerea îl băga în seamă pentru a ține suporterii blânzi, iar când nu mai primea nimic începeau înjurăturile. Nu accept astfel de lucruri și ele nu vor mai exista la Farul! Nu se mai poate cu șantaj la adresa conducerii clubului și manipularea oamenilor care chiar iubesc Farul. Veți vedea câți suporteri adevărați vin lângă mine și câți rămân la SSC!”,  spunea Ciprian Marica, conform gsp.

Farul Constanța e aproape de colaps! Jucatorii echipei FC Farul Constanta, jucatorii echipei Steaua Bucuresti
Farul Constanța e aproape de colaps! Echipa poate să dispară a doua oară din fotbalul românesc

Marica, tulbură apele la Constanța

În vârstă de 32 de ani, Ciprian Marica s-a retras în octombrie 2016, după ce şi-a terminat contractul cu FCSB. Fostul internaţional român a evoluat la echipe precum Getafe CF, Torku Konyaspor, FC Schalke 04, Shakhtar D. şi Dinamo Bucureşti.

Pentru echipa naţională a României, Ciprian Marica a debutat pe 16 noiembrie 2003 şi a jucat sub tricolor în 72 de meciuri. Fostul internaţional român a înscris 25 de goluri pentru naţionala României. Ciprian Marica are 10 prezenţe şi 5 goluri pentru U21, 3 prezenţe şi 1 gol pentru U19.

Cea mai mare cotă a avut-o în iulie 2016, atunci când site-ul de specialiate transfermarkt a anunţat că Ciprian Marica valorează 7 milioane de euro.

13 este poziția ocupată în clasamentul Ligii secunde de Farul Constanța