Fata lui Iosif Rotariu a primit verdictul în cazul agresării copiilor din creșă. Romina Rotariu scapă de închisoare

Bogdan Solomon   
în HotNews
06/09/2019, 20:07
Fata lui Iosif Rotariu a primit verdictul în cazul agresării copiilor din creșă. Romina Rotariu scapă de închisoare
Romina Rotariu a scăpat de închisoare. Sursa foto: opiniadetimisoara.ro

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat în cursul zilei de vineri sentinţa finală în dosarul Rominei Rotariu, fiica cea mare a fostului fotbalist Iosif Rotariu, cu numeroase prezențe în tricoul echipei naționalei. Aceasta a fost acuzată de purtare abuzivă faţă de trei copii aflaţi în creşa familiei. Condamnată în primă instanţă la închisoare cu executare, Romina Rotariu a primit în final o pedeapsă cu suspendare.

Fiica cea mare a lui Iosif Rotariu scapă de închisoare în cazul agresării copiilor din creșă

Trimisă în judecată pentru purtare abuzivă, într-un dosar în care a fost acuzată că a agresat trei copii de doi ani în creşa privată (n.r. club de copii) a familiei Rotariu, Romina a avut parte de un prim verdict dur din partea magistraților Judecătoriei Timişoara, care au condamnat-o la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare. Ulterior, sentinţa a fost atacată cu apel, dosarul ajungând pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara, iar aceștia au pronunţat vineri sentinţa finală, conform căreia sentinţa pronunţată în primă instanţă a fost desfiinţată, iar  pedeapsa a fost redusă la doi ani şi opt luni de închisoare, în urma rejudecării cazului.

Totodată, s-a dispus suspendarea pedepsei sub supraveghere pentru o perioadă de trei ani. În aceste condiții, Romina Rotariu a scăpat cu o pedeapsă mai blândă, doi ani şi opt  luni de închisoare cu suspendare, fiind obligată să presteze şi muncă în folosul comunităţii. În plus, fiica fostului internațional român nu-și va mai putea exercita profesia ori meseria de educator/îngrijitor de copii sau să desfășoare orice  activitate remunerată care implică supravegherea copiilor, pe o perioadă de 3 ani.

Romina Rotariu, obligată de instanță la plata unor despăgubiri

Mai mult decât atât, Curtea de Apel Timişoara a obligat-o pe Romina Rotariu să achite către una dintre părţile civile daune morale şi materiale de aproximativ 20.000 de euro, menţinând în rest sentinţa de pe fond, prin care tânăra a fost obligată să plătească, în solidar cu Asociaţia Copiii din Castel daune morale de 100.000 de euro.

 

 

 

 

Închide ×