News

FBI se implică în expertiza genetică a Luizei Melencu! DIICOT a solicitat ajutorul americanilor

Autor: Alexandru Năstase | 25.09.2019 | 12:34
FBI-ul a primit solicitarea DIICOT. Sursa foto - facebook

A devenit oficial! FBI se implică în expertiza genetică a Luizei Melencu! Chiar DIICOT a anunțat că a transmis în Statele Unite o cerere de asistență judiciară internațională prin care a solicitat sprijinul FBI în vederea efectuării unei expertize genetice pentru stabilirea ADN-ului mitocondrial în cazul Luizei Melencu. Specialiștii români spun că această analiză nu poate fi făcută în acest moment, în țară.

FBI se implică în expertiza genetică a Luizei Melencu!

Concret, niciun laborator autorizat, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” nu are această posibilitate, fiind făcută doar analiza genetică de tip cromozomial. În acest sens, au fost puse la dispoziția Biroului Federal de Investigații, fragmentele osoase care urmează să fie analizate. Mai mult de atât, DIICOT a solicitat asistența FBI pentru stabilirea profilului psihologic/comportamental al lui Gheorghe Dincă.

“Prin ordonanța din data de 20.09.2019, procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ au dispus efectuarea unei cereri de asistență judiciară în materie penală cu autoritățile judiciare din Statele Unite ale Americii, respectiv Biroul Federal de Investigații (F.B.I.), având drept obiect efectuarea unei expertize genetice prin care să se stabilească profilul genetic (ADN mitocondrial și cromozomial) al victimei majore, analiza genetică de tip mitocondrial neputând fi efectuată pe teritoriul României de către niciun laborator autorizat, la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” efectuându-se doar analiza genetică de tip cromozomial. 

În acest sens, au fost puse la dispoziția Biroului Federal de Investigații, fragmentele osoase ce urmează a fi supuse analizei. Prin aceeași comisie rogatorie, s-a solicitat asistența specialiștilor din cadrul F.B.I. în vederea stabilirii profilului psihologic/comportamental al inculpatului DINCĂ GHEORGHE”, se arată în comunicatul DIICOT.

FBI se implică în expertiza genetică a Luizei Melencu! FBI
Specialiștii FBI se vor implica în cazul de la Caracal. Sursa foto – facebook

DIICOT a solicitat ajutorul americanilor

Vă readucem aminte că bărbatul din Caracal este principalul suspect în cazul uciderii Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu. „Nu există date sau indicii care să conducă la ipoteza implicării în vreun fel a vreunui cetățean american în activitățile ce formează obiectul dosarului de urmărire penală, iar efectuarea unei comisii rogatorii cu Statele Unite ale Americii este motivată exclusiv de înalta specializare a FBI în materia analizelor și expertizelor în cauze de acest gen”, se regăsește în comunicatul DIICOT

„Procurorii DIICOT au găsit, pe 5 august, un sac cu oase și cenușă, într-o pădure unde Gheorghe Dincă a indicat faptul că a ascuns rămășițele Luizei Melencu, tânăra de 18 ani dispărută în luna aprilie. Analizele nu au putut însă stabili ADN-ul din rămășițe, deoarece oasele erau calcinate excesiv. DIICOT a cerut, marţi, mamei Luizei, noi probe ADN, însă aceasta a refuzat procedura”, au mai transmis cei de la DIICOT

Luiza Melencu a dispărut de acasă în luna aprilie. Cazul ei a erupt abia în luna iulie atunci când Alexandra Măceșanu a sunat disperată la poliție și a anunțat că a fost răpită. După ce l-au arestat pe Gheorghe Dincă, acesta a precizat că tot el a ucis-o și pe Luiza.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!