Fotbal international

FC Barcelona gata să plătească 150 de milioane pentru Saul de la Atletico Madrid!

13.09.2018 | 18:58
FC Barcelona gata sa plateasca 150 de milioane pentru Saul de la Atletico Madrid

FC Barcelona este gata să dea o nouă lovitură pe piaţa de mercato în iarnă, oferind 150 de milioane de euro pentru mijlocaşul Saul Niguez, de la Atletico Madrid. Are 23 de ani şi la această oră nu este doar unul dintre cei mai buni mijlocaşi din fotbalul spaniol, ci din lume. A impresionat inclusiv la echipa naţională, mai ales în ultimele două partide, primele ale Furiei Roja sub comanda lui Luis Enrique, în Anglia şi la senzţionalul 6-0 cu Croaţia. În ambele meciuri Saul a marcat câte un gol şi a jucat cu o siguranţă extraordinară. Sunt primele sale goluri pentru naţionala mare, la care a adunat 12 prezenţe.

FC Barcelona este pregătită să plătească pentru a-şi asigura serviciile lui Saul Niguez nu mai puţin de 150 de milioane de euro. Şi dacă va plăti aceşti bani atunci Diego Simeone va trebui să se despartă de unul dintre cei mai importanţi jucători din echipa sa fără a putea scoate un cuvânt. Aceasta deoarece suma de 150 de milioane reprezintă clauza de eliberare a lui Saul, stabilită de Atletico Madrid.

FC Barcelona, gată să plătească 150 de milioane pentru Saul. Este clauza de eliberare

Saul provine dintr-o familie de fotbalişti. Tatăl său a jucat la Elche, iar alţi doi fraţi, Aron şi Jony, joacă la Oviedo, respectiv Elche. La 11 ani a intrat la copiii lui Real Madrid, unde a rămas însă doar doi ani, pentru că a ales să plece la Atletico Madrid ca urmare a faptului că pe Santiago Bernabeu devenise subiect de hărţuire din partea cochipierelor, care îi făceau tot felul de şicane. La Atletico Madrid avea să rămână, cu excepţia sezonului 2013-2014, când a jucat sub formă de împrumut la Rayo Vallecano, în contul operaţiunii de transfer a lui Leo Baptistao pe Vicente Calderon, la acea dată, astăzi noua casă a lui Atletico fiind ultramodernul stadion Wanda Metropolitano

Despre Saul Niguez antrenorul Diego Simeone spune  că este unul dintre jucătorii cărui îi poate încredinţa fără nici o teamă orice sarcină, oricât de grea ar fi, pentru că e sigur că o va duce cu bine la sfârşit: “Lui Saul trebuie să îi spun doar odată ce are de făcut şi este de ajuns. Este cel mai ordonat şi disciplinat jucător pe care l-am avut vreodată sub comandă, un jucător pe care dacă îl ai în echipa ta ai deja un mare avantaj asupra echipei adverse.”

Are procent de pase corecte de peste 75 la sută pe meci

Saul nu este un jucător cu o tehnicitate senzaţională, dar are un procent de pase corecte extrem de ridicat meci de meci, peste 75 la sută în fiecare partidă. În plus posedă arma şutului foarte puternic, fiind capabil să înscrie inclusiv cu execuţii din afara careului.

FC Barcelona oferă 150 de milioane pentru Saul. A marcat în meciurile cu Anglia şi cu Croaţia prmele goluri la naţională. În imagine Saul în tricoul naţionalei
FC Barcelona oferă 150 de milioane pentru Saul. A marcat în meciurile cu Anglia şi cu Croaţia prmele goluri la naţională

Este jucătorul favorit şi al lui Antoine Griezmann, pe care de asemeni FC Barcelona l-a vrut în vară, dar care a ales să rămână lângă Simeone contra celui mai mare salariu din istoria lui Atletico, 20 de milioane euro net pe stagiune. Griezmann caută mereu să combine cu Saul atunci când balonul se află în aşa numita zonă neutră, la 30-40 metri de poarta adversă şi nu de puţine ori Saul a ajuns până în apropierea careului advers, conştient de calitatea şutului său pe respingerea adversarului, aşa cum s-a întâmplat într-un meci cu Bayern Munchen din Champions League.