Fotbal international

FC Barcelona plăteşte cele mai mari salarii din Europa! Câţi bani primesc starurile catalanilor

13.11.2018 | 21:13
FC Barcelona plateste cele mai mari salarii din Europa Cati bani primesc starurile catalanilor

FC Barcelona plăteşte cele mai mari salarii din Europa. Elveţienii de la Swiss Ramble au calculat câţi bani primesc starurile din fotbalul european, iar formaţia de pe “Camp Nou” este lider detaşat. Catalanii sunt un adevărat “El Dorado”, iar fotbaliştii care îmbracă tricoul blaugrana au conturile pline.

Conducătorii lui FC Barcelona au cheltuit 487 de milioane de euro pe salariile plătite jucătorilor în sezonul trecut. Campioana Spaniei a depăşit-o pe Real Madrid, marea rivală din Spania, care a plătit 395 de milioane de euro pe salarii. Podiumul este completat de Manchester United, cu 337 de milioane de euro.

FC Barcelona plăteşte cele mai mari salarii din Europa. Catalanii au dublat cheltuielile în şapte ani

FC Barcelona plăteşte cele mai mari salarii din Europa, iar ultimii ani au arătat o tendinţă de a oferi contracte cât mai bănoase starurilor. În 2011, bugetul pentru salarii al clubului catalan era de 203 milioane de euro. După şapte ani, formaţia de pe “Camp Nou” şi-a dublat cheltuielile, în special după ce le-a oferit prelungirea contractelor lui Lionel Messi, Gerard Pique sau Luis Suarez. De altfel, starul argentinian are cel mai mare salariu la FC Barcelona, atacantul de 31 de ani primind 43 de milioane de euro pe sezon. “Leo” a semnat prelungirea contractului în toamna anului trecut şi a contribuit substanţial la creşterea bugetului pentru salarii.

Chiar dacă FC Barcelona plăteşte cele mai mari salarii din Europa, clubul de pe “Camp Nou” nu a mai câştigat Liga Campionilor din sezonul 2014-15. În stagiunea trecută, când catalanii au plătit 487 de milioane de euro pe salarii, Lionel Messi şi colegii lui au câştigat titlul în La Liga şi Cupa Spaniei. Pe statul de plată al echipei din Catalonia se mai află şi formaţiile de handbal, baschet, volei sau rugby. Pentru aceste ramuri sportive, FC Barcelona a cheltuit 43 de milioane de euro în sezonul 2017-18.

FC Barcelona plăteşte cele mai mari salarii din Europa. Câţi bani primesc vedetele de pe "Camp Nou"
FC Barcelona plăteşte cele mai mari salarii din Europa. Câţi bani primesc vedetele de pe “Camp Nou”