Fotbal intern

FC Botoșani, scandal cu Hervin Ongenda. “Nu semnez nici pentru 100.000 € pe lună! Pot să ajung și șofer de autobuz! “

26.08.2019 | 13:25
FC Botosani scandal cu Hervin Ongenda Nu semnez nici pentru 100000 E pe luna Pot sa ajung si sofer de autobuz
ADVERTISEMENT

Hervin Ongenda se află într-un scandal uriaș cu FC Botoșani, toate acestea după ce clubul deținut de Valeriu Iftime a refuzat ofertele venite pe numele fotbalistului de la Chievo, echipă care evoluează în Serie B și care țintește promovarea în Serie A la finalul sezonului 2019 – 2020. Francezul în vârstă de 24 de ani care a jucat și pentru PSG susține că nu își va prelungi contractul cu FC Botoșani, chiar dacă moldovenii i-ar oferi 100.000 de euro pe lună.

FC Botoșani, scandal uriaș cu Hervin Ongenda

“Țin să vă anunț că nu mi-am prelungit contractul, așa cum a anunțat președintele clubului. Am încredere în agenții mei 100%, ei sunt familia mea. Ei m-au adus aici și mi-au resuscitat cariera. Așa cum am spus de câteva ori, iubesc România, acest club și pe oamenii din Botoșani, mai ales pe fanii acestei echipe care sunt incredibili. Dar vreau să plec pentru că este momentul să merg în altă parte și să văd și alte orașe, am refuzat deja câteva oferte. La Chievo îmi doream să ajung din mai multe motive. În primul rând pentru că își doreau promovarea în Serie A, ceea ce era o șansă uriașă pentru mine. Pe lângă asta, să joc în Italia a fost visul meu. Azi, Botoșani poate să îmi ofere un contract de 50.000 sau 100.000 de euro pe lună, tot nu voi semna pentru că banii nu sunt problema. Nu joc pentru bani, fotbalul e pasiunea vieții mele și asta e tot ce vreau să fac. Am amintiri frumoase de la Botoșani pe care le voi păstra tot timpul în inima mea.

ADVERTISEMENT

Cei de la Chievo au formulat mai multe oferte de transfer și una de împrumut pe care Botoșani le-a refuzat. Așa că voi fi nevoit să rămân aici deoarece cei de la Botoșani nu vor să facă niciun efort. Dar rămân profesionist și o să stau până la finalul contractului, o să joc și o să dau tot ce am mai bun pentru acest club deoarece iubesc acest sport, clubul și vreau să îmi ajut colegii. Un lucru este sigur: nu îmi voi prelungi contractul indiferent de ofertă, nu e vorba de bani, sunt doar alegeri pe care trebuie să le faci în viață, iar asta e una dintre ele. Chiar dacă asta ar însemna să devin șofer de autobuz în Botoșani (n.r. râde)”, este mesajul lui Ongenda, conform sport.ro.

Hervin Ongenda și Ionuț Vînă în meciul FCSB - FC Botoșani. Sursă foto: sportpictures.eu
Hervin Ongenda și Ionuț Vînă în meciul FCSB – FC Botoșani. Sursă foto: sportpictures.eu

Ce declara Valeriu Iftime despre Ongenda

Reacția lui Hervin Ongenda a venit după ce Valeriu Iftime a anunțat că i-a propus prelungirea contractului fotbalistului francez și că acesta a decis să accepte oferta venită de la FC Botoșani. Mai mult, patronul formației antrenate de Marius Croitoru susține că îi va pune lui Hervin Ongenda o clauză de reziliere uriașă.

ADVERTISEMENT

“Situația lui Ongenda este acum ok. El a avut o ofertă care a fost mai degrabă la mișto. Italienii ofereau 100.000 de euro în rate pe vreo trei ani. Am vorbit cu el, acum e ok, a și jucat. Etapa trecută a zis că îl doare ceva. Probabil l-a durut la bască. El este jucătorul nostru încă un an. Va semna cu noi, are o ofertă de prelungire cu o clauză de reziliere. Eu sper să îl avem încă un an, pentru că apoi va putea pleca pe bani buni. Clauza de reziliere nu va fi de 500.000 de euro, nici de un milion, ci mai mare”, spunea Iftime.